icon

Lyžování v těhu

cenzura
25. led 2018

Zdravim holky 🙂
Mame jed na vikend s manzelem na Sumavu lyzovat,nedavno jsem zjistila,ze jsem tehu. Jsem ted cca nejaky 7.tt. Jsem celkove aktivni clovek. Zadnej povalovac doma. Tak me zajimaji vasi nazory na lyzovani v tehu,jestli to tak mela nejaka taky? Jedu jen s manzelem,takze je dobry,ze nikomu nebude divny,kdyz nebudu jezdit jak drak a dovadet,jak jsem vetsinou byla zvykla. To by asi prokoukli 😀 Nehodlam blbnout,ale lyzovacka nam vysla po strasne dlouhe dobe,tak bych si to chtela uzit,tak si jsem takova nejista. Snad nebudu zvracet na svahu 😃

Strana
z3
cenzura
autor
28. led 2018

Tak jsem v klidku prezila lyzovani, tak muzem diskuzi uzavrit😀 Stejne na to kazda ma jiny nazor ... on kolikrat clovek nemuze ovlivnit vubec nic 😉 muze me srazit auto,muze do me nekdo nabourat,muzu blbe spadnout na ledu na chodniku.... proste nic neovlivnime 🙂 Sportu zdar a matkam obzvlast ! 😂

martina009
30. led 2018

@fifina86 To urcite novy rozmer dostane, proto jsem psala, ze si to ma uzit ted, jak muze. Pristi rok bude mit miminko touhle dobou asi 4 mesice, to podle me na lyze neni... Podle nas ma smysl jet na lyze az tak s dvouletým dítětem, ale určitě to má každý jinak.

fifina86
30. led 2018

@martina009 na lyze to je i pristi rok v pohode vic nez ted v tehitenstvi ;) Byli jsme v pulroce ditka a pohoda ;)

lucyp13
30. led 2018

@martina009 tak jasné ze dítě nebude lyžovat 😅my je-li v 8m dcery do Itálie,sebou jsme měli babičku,ta hlídala a my lyžovali a užili jsme si to báječne.mnohem víc než ted kdyz je dcera větší a musíme se ji na svahu věnovat

j.a.n.i
30. led 2018

@lucyp13 Nojo, ale ne každý s sebou může mít babičku... zkus to porovnávat s 8 měsíční s sebou bez babičky, to zlaté lyže v těhotenství...

hanih
30. led 2018

@j.a.n.i Tak nám třeba dceru hlídali prarodiče, tak jsme mohli lyžovat s manželem spolu, ale třeba známí tu možnost taky nemají a na svahu se střídali. Jeli, když byly miminku dva měsíce a prý si to užili. Samozřejmě musí člověk počítat s omezeními, ale podle mě zas lepší, než riskovat pád na lyžích v těhotenství.

j.a.n.i
30. led 2018

@hanih A podle mě zas lepší jet v těhotenství a moct lyžovat ve dvou, protože v tak nízkém stupni jako je zakladatelka by to musel být sakra extrémní pád, aby to plod nějak ovlivnilo a to už je větší pravděpodobnost, že mi ho způsobí auto na přechodu pro chodce, než někdo na lyžích.

hanih
30. led 2018

@j.a.n.i V tomhle bych nesouhlasila. Auto na přechodu mě ještě nesrazilo nikdy a to přecházím každou chvíli, zato lyžuju jen několik týdnů v zimě a cizí neopatrný lyžař už mě srazil několikrát. Navíc nejde jen o pád, někdo tě může zranit lyží nebo hůlkou, může jít i o něco jiného, co samo o sobě těhotenství neovlivní, ale následné lékařské zákroky nemusí být úplně ok pro miminko, případně dlouhá léčba může být v těhotenství horší, náročnější apod.
Já to beru tak, že rizika jsou všude kolem, to uznávám, mohu uklouznout na chodníku nebo co já vím, ale proč vyhledávat další rizika? Není lepší se jim spíš v tomto období vyhnout? Nevím, no, já jsem asi typ člověka, co je radši opatrnější.

j.a.n.i
30. led 2018

@hanih No a já zas nesouhlasím s tím, že si to člověk víc užije s dvouměsíčním miminem... a já taky porovnávala zranění, které může plodu ublížit, což běžný pád v 6tt nebude...

anemun
30. led 2018

Já v 6tt jela na kole a bohužel to nebyl dobrý nápad 😢

searata
14. únor 2020

Dobré ráno, obnovuji tuto diskuzi. Ve zkratce - věc se má tak, že vyučuji na 2.st. ZŠ, polovinu úvazku učím tělocviky a za 14 dní bych měla s dětmi odjíždět na lyžařský kurz od neděle do pátku. Tou dobou budu cca 8.tyden těhotenství. Že jsem těhotná jsem zjistila toto pondělí. Je to moje první těhotenství.
Vůbec nevím, co dělat. Sama za sebe nejsem vůbec přesvědčená se zúčastnit a to z mnoha důvodů (většina tady na fóru zazněla). Myslím, že je to zbytečný risk a asi bych byla permanentně ve strachu, aby do mě nějaký žák nebo cizí lyžař nenajel. Ale bojím se, co na to zaměstnavatel, když příjdu s tím, že nechci jet. Za prvé bych musela již takto brzy s pravdou o těhotenství ven a také za mě náhradu neseženou, tím jsem si též poměrně jistá. Takže jsem teď v takové zvláštní pozici - na jednu stranu nechci ohrozit ten malý hrášek uvnitř mě, na druhou stranu nerada komukoli přidělávám problémy a starosti.
Co byste dělali Vy v mé situaci?
Moc děkuji za případné odpovědi, prostě jen potřebuji víc pohledů na věc...

ejmate
14. únor 2020

@searata No já bych jim řekla, že jsem to zjistila až teď a že pojedu a pomůžu s dětmi na chatě/vycházky apod., ale na svah ne. Nebudeš nic riskovat a zároveň jim i vyjdeš vstříc aspoň trochu.
I když první 3 měsíce je to buď s nebo a miminko by prý bylo ohroženo jen v případě, že budeš na životě ohrožena ty. Takhle mám to říkal doktor. Ale já bych na ty lyže stejně nelezla, nikdy nevíš.

g_m
14. únor 2020

@ejmate No ale to je lyzak, oni potrebuji dozor a instruktora na svahu ne v chajde...

@searata Nemuzes jet jako zdravotnik? Jinak bud s pravdou ven a nejet nebo se domluvit s vedoucim kurzu, at ti daji nejlepsi druzstvo, kde ty deti uz umi lyzovat a nebudes muset nikoho tahat na vleku, stavet ze zeme a muzes si jezdit svym tempem...Uz jsem tu psala, byla jsem v 8tt na Stubai, takze ja bych jela... A co se tyce pridelavani starosti rediteli, tak to bych neresila vubec. Na to musi byt chte nechte pripraveni. Muze kdokoliv tesne pred onemocnet a stejne by hledali nahradu... Takze spis se rid sama sebou, at tam z tebe neni tyden protivna nervozni ucitelka 😉

Strana
z3