Lze si nechat odstranit vnitřní hemeroidy v těhotenství?

luccii
30. led 2011

Ahojky, poradíte prosím? V prvním těhotenství se mi objevily, na podzim jsem si je nechala střídavým proudem ambulantně odstranit a teď už je mám zase, jenže jsem opět těhotná a nemůžu jít na stejný zákrok. Potřebuju s tím něco udělat, bolest a krvácení při každým vyprázdnění a s rostoucím bříškem to bude stále horší. Mastičky, čípky, Detralex už nezabírají či jen minimálně, proto bych si je ráda nechala odstranit. Díky moc za radu!

bocinka
30. led 2011

Já je měla, ale to už malá sestupovala a tlačila mi dozadu na střeva.... bylo to cca 14 dní před porodem, zajela jsem k doktorovi co to dělá, bez objednání, že mě to bolí, on mi píchl nějakou injekci, něco tam "počochtal" a byl klid 😅 😅 - bylo to hned, myslím, že to nějak nařízl.... 😕 jen si zajisti odvoz, páč já to měla 30 km autem a nebylo mi dobře, ne že by to byla extra bolest, ale motala se mi hlava a bylo mi dost na omdlení.... 😨 😨 😨 pak jsem tam byla ještě jednou na kontrolu a že mám po porodu přijít, že se asi udělají zase, ale nic tak jsem ráda.... 😅 je to hodně nepříjemný a choulostivý problém, navíc s bříškem ještě horší, tak přeju ať je to co nejdřív lepší.... joooo a ještě se dávají gumičky - ale nevím jestli v těhu, mě už nemohl, protože jsem byla moc, ale ty máš čas, tak možná....

fangi
13. dub 2012

Holky, hloupá otázka,ale mohla byste mi některá vysvětlit nebo popsat, jak se projevují ty vnitřní hemeroidy, jaké potíže jsou typické, někdo kdo to znáte a měly jste? Mám nějaké potíže, ale nevím, jestli by to mohly hemeroidy být, u doktora jsem byla, ale zatím jsem se moc nedozvědala, neprohlédl mě a čekám na další vyšetření. Děkuju moc !

jop
13. dub 2012

ahoj, mně dost pomohlo psyllium, sice to ten problém trvale neřeší, ale změkčuje to stolici, takže ty potíže při vyprazdňování jsou menší - mně to přestalo krvácet a bolelo to jen trochu. Trvalé řešení má cenu řešit asi až po porodu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru