Malý obvod hlavy u dítěte. Měl někdo podobnou zkušenost?
Ahoj, malý má menší hlavu než má mít. Je o 2-3tt menší nez zbytek. Měl někdo podobny problém a bylo to v pořádku? Mám strach.
Jj, malá měla o cca 2 týdny menší hlavu, zbytek seděl. Narodila se se 3 kilama a 50cm...hlavu měla normální...jen mě tím tak vystresovali v těhu, že jsem se po porodu furt každého ptala, jestli nemá moc maličkou hlavičku 🙈 😅
Ano, cca od 20.tydne byla menší, ve 30.tydnu už jsme byli na 5.percrntilu a začalo pro mě šíleně stresující období... zvolila jsem si kvůli tomu i jinou porodnici (kde bych měla zajištěna všechna vyšetření), a I když mě někteří lékaři uklidnovali, jiní mě dokázali dost vystresovat... Jinak po porodu to nebylo zas tak hrozné (32 cm), dcera sla také pro jistotu na utz hlavy a ještě nám brali krev kvůli možným infekcím v tahu a zatím vše v pořádku. Důležité je, jestli hlavička drží rustovou křivku (byť je ta nejnizsi). V teh.me uklidnovali, že v břiše se to také špatně měří, může být i víc zmačkla (opravdu trošku byla). Pediatr to v půl roce "uzavrel" (malá má 7 mesicu), nicméně pro mě to byly dost nervy a pořád jsou... dcerka je trošku pomalejší ve vývoji, takže často platím, jestli to přeci jen něco neznamená... Jinak více méně hodně se případně zkoumá obvod hlavy v rodině- on člověk to v dospělosti moc nevnímá, ale zkuste si přeměnit hlavy, zda nemáte menší- pediatr říkal, že většinou je to daně tím...
Dcera měla též malou hlavičku narodila se po termínu a měla obvod hlavičky 31 cm 3150 g a 48 cm .jen ji dětská doktorka pokaždé měřila hlavičku jak ji roste nakonec usoudili,že to je genetika já mám malou hlavu její otec taky i moje mamka😊
Naše prvorozená měla v těhotenství malinkou hlavu, kvůli tomu i vycházely celkové odhady váhy hodně špatně. Ztrácela více než měsíc, takže jsem musela chodit na velký ultrazvuk každý týden. Celkově byla drobnější, kratší a s menší hlavičkou. Hrozně mě tehdy vystresovali. Ale mám výrazně úzkou hlavu, manžel taky. Už má devět let a je největší a nejšikovnejší ze třídy. Nějaké problémy sice má, PAS, ale nedávám to do přímé souvislosti.
Dcera měla o tři týdny menší hlavičku, vážila 3950 g., obvod hlavy si nepamatuji, ale vše je v pořádku. Je to hodně štíhlá holčička, postavou na rodinu od manžela. Důležité je, že pak hlava roste jak má.

Moja dcéra mala stále menší obvod hlavy. Narodila sa 10 dni pred terminom s obvodom 32,5 cm, 2800g a vyzera ze je zdravá. Na morfologickom ultrazvuku bol mozog v poriadku, štruktúra ok. Po narodení jej robili pre istotu aj ultrazvuk hlavy. Nič zvláštne sa nenašlo, vyvija sa normálne, ma 3 mesiace. Ono je dôležité, že rastie sumerne v tom svojom percentile. Hovoril k tomu niečo lekar? V ktorom si tt?