Manžel chce jít se mnou k dr. Kdy šel ten Váš s Vámi?
Nebo jste nosily jen fotky z vyšetření? 🙂
Se mnou byl ve 12 a 21tt, na těch velkých UZV.....jako běžně na gyndu k mojí Dr. bych ho nebrala, to vůbec nevidím důvod.... 😕
U dr.kam chodim je to bezne, ze chodi i tatinkove. Ale vetsinou je volaji az na UZ. U me byl i u vag.uz ve 12tt, neslo nic podstatnyhp videt pres bricho a i vag.uz se da delat komforne pro vsechnx strany.
Muj muž semnou byl u dr jednou a to na druhem screeningu, kde nám řekli pohlaví. Pak až u porodu. jelikož nepracoval v místě bydliště, tak na jiné nemělo smysl. Jsem ráda, že byl u porodu 😀 Ani z porodnice mě nemohl už bohužel odvest.
Poprvé na srdíčku jsem byla sama. Manželovi jsem pak doma asi 10x musela reprodukovat ten zvuk, jak byl zvědavý. Příště už byl urputný a chtěl jít se mnou. Byla jsem s dr. domluvená, že už to bude abdominálně. Jenže nic moc nešlo vidět, takže opět vaginálně. No, byla jsem z toho celkem nesvá, ale manžel se držel a koukal na TV. Pohled mu tam ujel jen na vteřinu. Nijak ho to nepoznamenalo, chápe, že mimčo bydlí v místě, kudy vede právě tahle cesta. 😅 Od té doby se na kontroly těší. Na screeningu nám řekli, že máme krásné hodnoty. To byly moc krásné chvíle. Jsem ráda, že jsme je mohli sdílet společně.
Proto bych osobně nebrala ohled na jiné pacientky v čekárně. Zaprvé se tam chlapi potulují běžně a za druhé čekání na gynekologické vyšetření není přece tabu. Od svých prvních prohlídek v pubertě beru chlapa v gynčekárně naprosto automaticky.
@veraga Ja hlavne nerozumim tomu, proc by chlap v cekarne mel vadit nejake cizi zenske.. Z myho pohledu, pokud ja cekam na gyn.vysetreni a jina zena ma s sebou partnera, tak pokud ten jeji partner nepujde se mnou dovnitr :D, tak je mi to uplne jedno... at si v cekarne sedi kdo chce... me se tohle absolutne netyka. Daleko vic mi vadi, kdyz nekde cekam u doktora a vedle me si sedne nekdo, kdo brutalne kasle, smrka a vypada, ze mi preda infekcni nemoc.. (I kdyz za to ten clovek taky samozrejme nemuze..)
Semnou chlap sel uplne na potvrzeni. Nechtel ani slyset, ze bych ho nevzala. Chodi na kazdou jednu kontrolu a tesi se z pokroku a jak nam mimi roste. Je to krasny pocit. Rikame si, ze v tom sme spolu a ze vsude pujde semnou. Nevim proc bych se mela citit jako exot. Zacali sme to spolu a pokracujeme v tom take spolu a taky to spolu zakoncime porodem a tak dale 🙂
@chupavogel Krasne rečeno, presne tak! 🙂
Byl u NT screeningu u obou, a na kontrole srdíčka jednou (jednou nestihl). Na běžné kontroly u gyndr nechodil, ani jiné těhulky tam chlapa neměly.
@karlajasmine Vnímám to stejně. Možná to bude znít hnusně, ale pro mě je přednější sdílení nejhezčích chvil v životě před pocity cizích ženských.
@biggie Byl se mnou na všech třech "velkých" UTZ a pak i u porodu. Chodila jsem do rizikové poradny, takže mi UTZ dělali při každé kontrole co 3 týdny, tam teda nebyl, ale jinak myslím, že je to úplně běžné. Jediný, co mi v čekárnách vadilo, byly celý rodiny - rozjívený děcka, který dělaly binec a zabraly všechny židle a často i prarodiče. Partner je ale naprosto v pořádku. Je fajn, že má zájem být součástí dění.
jen na velký utz ve 20tt screening, takže jednou a stačilo to 🙂
U první dcery byl jen na 3D co jsme si extra platili. U druhé jsem ho vzala na srdíčko, pak NT screening a UTZ ve 20tt. Pokaždé se mu to moc líbilo, byl nadšenej.
@soleilll Jo, je fakt, ze tohle trosku nechapu.. k nam do ordinace chodila jedna pani vzdycky s partnerem, se svoji maminkou, tatinkem i babickou...to jsem fakt nechapala :D
Manžel se mnou šel jen na první screening. Jinak všechny vyšetření jsem si oběhala sama.
Byl na 12.tt s nejstarsi, pak se mnou tchyne byla na 3 a 4D, nemohl si brat volno...pak byl u porodu. Vic UTZ se nedelo.
Se druhou si nevzpominam, ze by nekam jezdil, byl u porodu. Na 3 a 4D se mnou byla myslim mamka, nevzpominam si.
Se treti jsme se dohodli, ze vsichni hromadne pujdeme na 3 a 4D, nabehli tam cela rodinai s dcerami, jak totalni Hujerovi...a po 45 minutach mi doktorka oznamila, ze z takhle rozvarene brambory zadnou fotku neudela a zase jsme hromadne odesli...dva tydny na to mi jina doktorka udela tu nejluxusnejsi fotku v Koline, ale take mi rovnou nasla milion problemu a skoncila jsem tam na rizikove poradne...
U me gynekolozky se pripadne zve tatinek dovnitr pote, co probehne bezne vysetreni, jen na ten UTZ, aby nezavadzal, je to tam malicke.
Ja proti tatinkum nemam nic, ale casto mam pocit, ze tam nejsou uplne dobrovolne. Naspuleni, s tehotnou na sebe postekavaji, oba (nebo otec) cucici do mobilu...nevim, nejaky fenomen gynekologickych cekaren asi...
Semnou chodil vždy na uv
Ve 12tt a ve 20tt na genetiku u obou tehotenství, zítra jde se mnou, aby pohlidal starsiho, ktery vetsinou pri prohlidkach dost zlobi, ale nabidnul se sam od sebe. Mohli byt i doma. Jsem ráda.
Byl se mnou na 1. screeningu. V čekárně bylo víc mužů a pro doktory to byla samozřejmost. Nevím, proč by nějaké cizí mamince mělo vadit sedět v místnosti s mužem, to jsme snad někde v Arábii? Screening probíhal přes břicho a obrazovka byla umístěná na protější stěně - tudíž ani při vaginálním vyšetření by o mě nemusel zavadit pohledem (a kdyby? nahou už mě přece viděl).
Spíš mi to vše přišlo takové hektické, doktor jen sestře diktoval spoustu čísel a pořádně s námi nepromluvil, takže si myslím, že tomu vlastně manžel moc nerozuměl, i když ode mě věděl, o co jde - nechápal, proč mám z negativních výsledků takovou radost...Ale na příští screening půjde určitě zas. Chození na každou kontrolu mi přijde zbytečné (nic zásadního se tam neděje).
@nonnni Tak ten muj tam vzdycky byl dobrovolne a natesene, ale v cekarne mu bylo trochu trapne, tak cucel do mobilu 🙂.. Nebo kolikrat mu nedali volno z prace, tak si tam vzal pracovni pocitac a pracoval.. takze asi nevypadal stastne :D...
@karlajasmine tak to by mohlo vysvetlovat to, ze tam ti tatinkove vypadaji, jak dovleceni heverem🙂
@nonnni podle me v tom jejich vyrazu v obliceji hraje roli i nervozita.. vim, ze ten muj byl kolikrat nervoznejsi nez ja, jestli je/bude vsechno v poradku, a vzdycky si strasne oddychl, kdyz videl na UZ to srdicko 🙂
@biggie rozhodně tedy pokud chce manžel jít sám od sebe, tak bych to jedině podporovala 🙂 (já musela doma udělat trošku osvětu 🙂 ).
Tak se mnou byl manžel pokaždé, ze začátku na vaginální vyšetření jsem ho nebrala, jen jsem mu vždycky vzala obrázek 🙂 Pak jsem se ho ale vždycky ptala, jestli se chce jít podívat a on byl vždycky tak natěšený, že šel. Nevynechal žádný UTZ, nechali jsme si dělat i 3D a z toho byl úplně nadšený. Jakmile zjistil, že čekáme vytouženého syna, tak se dokonce ptal, kdy mám zase doktora 🙂 Byl se mnou i na odběrech cukrovky a dalších vyšetřeních. Je mi velikou oporou a rozhodně nechodí z donucení. Naopak chodí rád 😉 Je to ale určitě i o přístupu doktora. Já ho po dvou nevydařených těhotenstvích změnila a teď chodíme do soukromé ordinace, kde se cítím jako doma. Nečekáme, jdeme vždy na objednaný čas a v čekárně je maximálně další pár. Samotné maminky tam moc nechodí, když tam s nimi není manžel, tak mají s sebou maminku nebo babičku. Myslím, že tohle je na domluvě mezi budoucími rodiči a na tom, jak to funguje u daného doktora. My jsme nakonec šli společně i na předporodní kurz a byli jsme oba nadšení. Dokonce se manžel začal těšit, až bude u porodu (předtím měl obavy) 😉
no já nevím, manžel ano, ale kdyby mě v mých skoro třiceti letech měla k doktorovi doprovázet máma, připadala bych si nejspíš dost zvláštně 🙂

se mnou sel na vysetreni ve 12.tydnu, na utz, a pak ve 20. tydnu a na vystreni na genetiku a vysetreni srdicka (uz nevim v kolikatem tydnu to bylo... asi 20. srdce a pak genetika)