Máte ultrazvuk při každé návštěvě poradny?
Ahoj. Jen mě zájímá jedna věc: Chodím do poradny do Kyjova a paní doktorka nemá v ordinaci UZ a mě připadá ,,nebezpečné" když mě vlastně vůbec neprohlédne... Sice jsem objednaná na druhý ultrazvuk na Veveří, ale to je až zase začátkem srpna a jinak nic. Vím že dřív se UZ nedělal vůbec, ale myslím že bych byla taková klidnější, kdybych viděla že je vše v pořádku 😉 Jak chodíte často na UZ?? Děkuji 😉
Ano kazdou ko a i s fotkou! Ta je nekdy zdarma nekdy platim. Jsem rada ze vim jak mimi roste a muzu se na nej podivat.je to jen parkrat za zivot!
Můj doktor má vlastní UTZ v ordinaci a UTZ mě za celou dobu dělal 3x. Ve 12tt.,ve 22tt a ve 33tt. jinak ne.
Mně se doktor na začátku zeptal, jestli chci ultrazvuk nebo ne, že povinné jsou akorát tři a některé maminky si třeba častější ultrazvuk miminka nepřejí... Já chtěla, tak dělal pokaždé a i s fotkou🙂 a všechno zdarma🙂
Je fakt, že seš klidnější, když ho zkontroluje přes utz, al ekdyby se doktorce něco nezdálo, určo by tě poslala ns utz i mimo ty dané tři;)
ultrazvuk mi dělá při každé poradně, takže minimálně jednou měsíčně. Jsem za to ráda, vidím miminko a vím, že je v pořádku.
Doktorka má vlastní UTZ, takže dělá při každé prohlídce. Ale za sebe bych to ani nepotřebovala, příští kontrola se mi o týden kryje s druhotrimestrálním screeningem v nemocnici, takže UTZ u mé doktorky odmítnu. Přijde mi to zbytečné, když vše stejně zkontrolují i jinde. A navíc je vše objektivně i subjketivně v pořádku. Vyšetření pohmatem dělá každou prohlídku.
Tak ultrazvuk mam pokazde a jsem rada, vidim mimi pokazde. Pokazde mam fotecku, tu jsem platila snad jednou, pak uz ne. Posledne mi doktor dal zadarmo i 3D fotku. Muj doktor dela i velke ultrazvuky, takze nemusim nikam jinam.
mě ho pan doktor dělal a dal pokaždé obrázek, ale říkal že to dělá hlavně kvůli sobě aby bylo vše v pohodě, jinak jich je který udělat musí asi 5 nebo kolik 🙂
Je to opravdu lékař od lékaře. Za moje dvě těhotenství jsem vystřídala opravdu hodně gynekologů, protože jsme se pořád stěhovali (naposledy před měsícem a půl). Všichni si ze mě dělají legraci, že sbírám razítka do průkazu 😀 Většina z ordinací UTZ měla a někdo ho dělal opravdu jen když byl "předepsaný" (12.,20.,30.tt) a někdo každou poradnu. Nikdy jsem si ale o něj neříkala a ani neplatila nic navíc (pokud jsem nechtěla foto nebo video). Prostě buď byl, nebo ne. Ale samozřejmě jsem raději chodila do ordinace kde byl. Teď zrovna ho můj gynekolog nemá 😢 No jo, co se dá dělat, tak našeho špunta hold zase uvidím až si ho pěkně porodím, no...
Muj doktor ma utz v ordinaci takze mi ho dela pokazdy kdyz jdu na kontrolu. Ze zacatku kazdych 14 dni a od 12 tt jednou za tri nedele. Takze to vychazi dva utz za mesic 🙂
můj gynekolog má utz přímo u sebe v ordinaci včetně 4D utz je moc dobře vybaven, utz dělá při každé poradně, aby zkontroloval miminko.

Rozhodně nedělá. Na každé poradně doktor jen poslechne srdíčko. Můj doktor mě dělá jen vstupní ultrazvuk. Na prvotrimestirální screening a tripple testy a ve 30tt chodím na Veveří do Prenatalu a poslední ultrazvuk mě dělali v porodnici. V obou těhotenstvích. Já teda nejsem zastánce ultrazvuku a co jsem se bavila se svým doktorem, tak on taky ne - všeho moc škodí 😉 A popravdě moc nechápu maminky, které mají potřebu vidět miminko při každé poradně. Mě stačí, že ho cítím, že vím, že tam je a co se má stát, to se stane, ať na miminko čučíme každé tři týdny, anebo ne 😉