Miminko o týden větší. Stalo se někomu?

kvetinka7777
10. bře 2024

Zdravím, stalo se někomu, že na jedné prohlídce bylo miminko o dva dny větší a najednou na prohlidce po 2tydnech o týden oproti výpočtu? Vím, že vypocet není úplně směrodatny, ale u předchozích děti byl rozdíl stabilní celou dobu. A po posledním nezdaru se trošku bojím, jestli je vše v pořádku.

slecnami
10. bře 2024

Ahojky, neboj, záleží na kvalitě ultrazvuku a šikovnosti doktora...tam každý milimetr může udělat několikadenní rozdíl...držím pěsti, ať je všechno v pořádku ❤️🍀🙏

palja
11. bře 2024

@kvetinka7777 já jsem měla dceru vždy menší, všude psali hraniční, na spodní hranici a říkali, že se narodí malá, snad okolo 2500g. Měla jsem těhotensskou cukrovku na inzulínu, tak jsem byla víc hlidana a bylo více ultrazvuků.
Když mě předali do porodnice, tak najednou dr naměřila o 500g více, než na předchozí kontrole moje dr v ambulanci. Pak jsem přišla za 3 dny a najednou zase naměřila o 500g více než na předchozí kontrole. Tam stačí jen když má dítě jinak pokrčenou nohu a už je velký rozdíl. Měřili to podle obvodu hlavy, délky stehenní kosti a pak ještě podle čehosi, zadala do tabulky a vyšel graf.
Jenze pak jsem šla na další kontrolu a zase o 500g více. Takže s takovou by ta drobná dcera měla při narození snad 5500g.
Narodila se úplně s normální váhou, měla 3350g a narodila se v termínu 38+2.
Takže ani porodnice, ani moje dr, ani riziková ambulance, nikdo neodhadl tu váhu správně.
Tím chci jen napsat, že odchylky mohou být i takhle velké, vy budete jen ve stresu a dítě je ve skutečnosti úplně v pořádku.

slecnami
11. bře 2024

@palja Teď jsem si ještě vzpomněla, že mi moje doktorka i říkala, že to je "půl kila sem, půl kila tam"...proto se tomu říká odhad 😉👍

kvetinka7777
autor
11. bře 2024

Ono já jsem teprve na začátku podle ms 10+0tt ( coz s temi puvodni +2dny by i odpovidalo ovulaci), podle uzt 11+1tt...nějak jsem si říkala,že ten začátek bývá víc podle tabulek...

palja
11. bře 2024

@kvetinka7777 aha, tak to se pak upřesňuje váha i stáří podle prvotrimestrálního screeningu a tím se pak řídí celé těhotenství.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru