Mimoděložní těhotenství. Projevuje se hned na počátku?

mikulka
5. led 2007

Ahoj, nevíte... projevuje se mimoděložní těhotenství hned od počátku, že třeba hned od oplození bolí na jedné straně?

destiny
5. led 2007

Je to možné, ale to pobolívání na jedné stranš není jednoznačné. To má skoro každá ze začátku. Je to takový jako píchání nebo křeče u vaječníku. Někdy jako na měsíčky.
Mimoděložní těhotenství se většinou projevuje většíma křečema v břiše. Pokud si nejsi jistá, požádej doktora, ať tě pošle na ultrazvuk. Určitě to nic nebude, ale vím jaký to je, když má člověk z něčeho strach.

mikulka
autor
5. led 2007

Aha, tak i při těhotenství bolí na jedné straně, a jak dlouho? Myslela jsem, že zpočátku spíš bolí jako uprostřed, vpodbřišku. My to zkusili zatím jen třikrát, i když zrovna v době ovulace, tak pochybuju, že by se hned zadařilo, i když by to bylo příjemné. Taky by ta bolest na jedné straně mohla znamenat cystu. Tebe tedy bolelo zpočátku na jedné straně? A jak brzo po oplodnění?

destiny
5. led 2007

My jsme to "zkusili" jenom jednou (nechtěně) a hned se to povedlo. Otěhotněla jsem 7.5. a 20. jsem čekala na měsíčky. Břicho (jakoby vaječník) mě pobolívalo zhruba od tý doby měsíčků, kterých jsem se nedočkala, ale pak nastaly ještě šílený křeče, kdy jsem v noci nebo na konci směny v práci úplně brečela bolestí. Asi jak se ta děloha roztahovala a jak je tam všechno (údajně) překrvený. Takový křeče ovšem značí mimoděložní těhotenství, což se u nás naštěstí nepotvrdilo. Jinak moje kamarádky, co jsou teď v začátcích těhotenství, tak popisujou to stejný, co ty - píchání u vaječníku. (ale může to samozřejmě znamenat začínající měsíčky)
Přeju ti, abys nemusela na miminko dlouho čekat. Musí to být krásný, když si to člověk takhle naplánuje. 🙂 Dej mi vědět, jak to dopadlo.

mikulka
autor
5. led 2007

Já jsem velký strašpytel, takže to bolení na pravé straně mě trošku děsí, do toho mě ještě trochu bolí konečník, což jsem si zase přečetla, že může signalizovat potrat. Doufám, že to jen moc prožívám a že si řadu věcí vsugerovávám. Tebe třeba konečník nebolel?

jana.1
5. led 2007

Mě začal bolet nebo píchat jakoby vaječník ve třetím týdnu od početí, tzn. v 5. od u mě pomyslné menstruace a bolel mě tak přibližně měsíc. Břicho mě nebolelo vůbec. Každá to máme trochu jinak...
Jenom když hepčíknu, tak mi bolest projede šikmo přes břicho, jako když se tam něco natáhne.
Původně jsem myslela, že se mi nějak zvrtaly hormony kvůli nedobrání celého plata antikoncepce. Dlouho jsem to nedostávala, ale spojila jsem si to s nějakým hormonálním problémem. Těhotenství mě nenapadlo, nic mi nebylo a hupsli jsme na to jen jednou - víc nebyl čas. Takže třikrát klidně stačí - taky jsem tomu dřív nevěřila 😉 🙂 Počítala jsem, že bude trvat několik měsíců, než se trefíme do správného času apod.

kackark
5. led 2007

Ahoj holky, jsem moc rada, ze jsem tu nasla prave tuhle diskuzi, po prvnim neuspechu,kdy jsem skoro pred rokem v 7tt potratila (otěhotněla jsem hned prvni mesic na jeden pokus) a ted se pokousime o mimi znova, sice cekam MS az za pet dni, ale nejak vnitrne tusim, ze tehotna jsem, ale poboliva me moc bricho na prave strane u vajecniku. Vsem vam preji moc stesticka, a at vse dopadne tak jak ma.

jana.1
5. led 2007

Kackark, to je mi moc lito, ja se bala cely prvni trimestr a jeste ani dnes to neni uplne ono. Me dr. v 6. tydnu oznamil, ze pujdu na revizi, protoze videl jen gestacni vacek. Kdyby tyden pockal, videl by i miminko. Roste celou dobu, jak ma. Bylo mi moc smutno, strasny pocit. Jeho chyba me spolehlive rozhodila. Kvuli tomu, co mi rekl, jsem si stihla take precist spoustu clanku a diskuzi, ktere me vydesily jeste vic.
At ti to vyjde a je vse v poradku 🙂

kackark
5. led 2007

jani, diky moc za podporu. Dovedu si zive predstavit, jak ti muselo byt, nejhorsi ze vseho je nekonecne cekani, ja lezela tyden v nemocnici s krvacenim a bylo strasne to cekani co se bude dit, ja mela miminko v pohode, ale nejspise doslo k nejakemu zanetu. Jeste dve hodiny pred tim nez jsem potratila tak mi doktor delal ultrazvuk a rikal ze je vse v poradku a ze si jen nedokaze vysvetlit proc krvacim. Tobe preji moc stesticka a pohodovy prubeh tehotenstvi a hlavne at Te uz nikdo nestrasi. 😉

mikulka
autor
5. led 2007

kackark: ale to bolení vaječníku může být v normě, ne? Mám to právě taky. Holky tady hodně píšou o bolesti na jedné straně a dítě donosí... Prosím, nebol tě taky konečník, když jsi byla v nemocnici?

nika70
5. led 2007

Mikulka: mimoděložní těhotenství se většinou projevuje bolestí na té straně, kde došlo k usazení plodu (většinou to bývá některý z vejcovodů) asi tak přibližně v době, kdy by měla nastat další menstruace, alespoň u mne to tak bylo. Většinou se objeví náznak špinění a hlavně bolesti-jakoby křeče postupně sílí, takže je časem jasné, že něco není v pořádku. Zkrátka pocitově se to dá poznat těmi bolestmi, lékař to zjistí tím, že náběr krve prokáže těhotenství, ale ultrazvuk ukáže, že v děloze plod není. Mně bohužel vejcovod praskl a to asi měsíc a půl po poslední menstruaci, ale "díky" bystrosti mé tehdejší lékařky jsem od ní z ordinace odcházela s nějakými léky na zánět.....v noci mi to prasklo. Ale už je to dlouhá doba, myslím, že dnes je medicína na takové úrovni, že se mimoděložní dá rozpoznat celkem rychle.¨
Při těhotenství máš zpočátku "bolesti" typu jako když očekáváš menstruaci. Určitě není třeba nějak plašit, ale pokud bys měla déle trvající bolesti nebo spíš takové tupé píchání na stále stejném místě, je lepší pro tvůj klid dojít si k tvému lékaři a nechat se vyšetřit.

kackark
6. led 2007

mikulka: myslim si, ze ti nika 70 odpovedela moc dobre. A tenkrat me prave konecnik vubec nebolel. Jen zesilovalo krvaceni a bolesti bricha.

destiny
6. led 2007

Mně bolí konečník až teď ke konci. Jinak já jsem měla ty křeče fakt šílený a vystřelovalo mi to až do zad. Ale jak říkám, všechno dobře dopadlo. Zajdi si na ten UZV a uvidíš. 😉

mikulka
autor
6. led 2007

Děkuji, holky. Počkám do menzesu těch 10 dní, buď to dostanu, nebo ne a pak budu řešit dál. Vzpomínám si, že jsem kdysi měla cystu a taky mě bolelo na jedné straně. Akorát že teď, když jsme začali s nechráněným sexem, mě vše děsí víc, kdybych byla přece těhotná.

nika70
6. led 2007

Mikulka: ty nervy jsou normální.... Já si pamatuji, jak jsem rok po prodělaném mimoděložním těhotenství hnala na ambulanci, protože jsem byla na sto procent přesvědčená, že se to stalo podruhé.... Samozřejmě bylo vše OK, jen jsem se bála a proto mi taky všechno vyděsilo. Ale jestli ti to pomůže, časem zjistíš, že určité pobolívání jsou jakoby "známé" bolesti, které už tu někdy byly a zase samy přešly a přestaneš to tak sledovat.

mikulka
autor
7. led 2007

Ale vlastně při těhu teda bolí břicho jako bys to měla dostat a při mimoděložním spíš jen na jedné starně? Já mám nějakou kombinaci, břicho bolí jako bych to měla dostat a zároveň mě bolí an pravé straně víc a občas mě to tam píchá, v noci na té stzraně nemůžu ležet.

nika70
8. led 2007

mikulka: je těžké to popsat nějak obecně, protože asi každá žena nemá uplně stejné pocity....pokud máš opravdu velké potíže (nemůžeš na té straně ležet) tak by bylo možná lepší dojít si k lékaři na prohlídku, aby vyloučil třeba možnost zánětu slepého střeva (ale to tě samozřejmě nechci strašit, beru to jako eventualní variantu).... Nevím, jak dlouho tě to bolí...prohlídka by ti asi pomohla psychicky, určitě nad tím hodně přemýšlíš, tak by se ti možná ulevilo. Nejsem lékař, tak se snažím spíš radit, co bych asi udělala já.
V každém případě tím nemůžeš nic zkazit a nikdo ti nebude mít za zlé, když k lékaři půjdeš.

mikulka
autor
8. led 2007

nika70: Děkuji, niki. Slepák už mám venku, nicméně ke gynekoložce jsem se objednala, teď ve čt.

len
8. led 2007

Mikulko, pokud to dobře chápu, MS čekáš až za nějakých 10 dní, čili jsi teprve pár dní po potenciálním oplodnění 🙂 Pokud je tomu tak, zkusím tě trochu uklidnit - vajíčku trvá nějaké 4-5 dni, než se vůbec dostane z vejcovodu do dělohy a potom ještě pár dní, než se vůbec uhnízdí. Takže v takhle časné fázi je i oplodněné vajíčko jenom shlukem buněk, které ještě nejsou nikde usazené. K mimoděložnímu těhotenství dochází tak, že se vajíčko nedostane do dělohy, ale uvízne nejčastěji ve zúžené části vejcovodu těsně před vstupem do dělohy, kde se uchytí a roste, teprve když má nějakou velikost, začne dělat problémy. Čili pokud tě pobolívá na jedné straně teprve pár dní po ovulaci, je velice pravděpodobné, že s případným těhotenstvím (ať už děložním nebo mimoděložním) to zatím nemá nic společného 🙂 Nicméně pokud jsou bolesti veliké a dlouhodobé, určitě děláš dobře, že jdeš k lékaři, jiných příčin může být spousta 😉

maova
8. led 2007

Mikulko, mimoděložním těhotenstím jsem si prošla před měsícem a jak píše len, takhle brzo to opravdu asi nejde poznat. Já jsem o mimoděložním t. vůbec nevěděla, až mě začalo bolet břicho jako před MS, začala jsem krvácet a to je prý tak v 6tém až 8mém týdnu, kdy pak dochází i k prasknutí vejcovodu. Určitě si ale zajdi k doktorovi, ať víš z čeho ty bolesti jsou. Držím palce, ať to není nic vážného.

mikulka
autor
8. led 2007

Díky, holky 🙂 Já jen, že jsem tu četla, že se některým holkám objevily bolesti už pár dní po oplodění. Vím, že vajíčko chvíli putuje atd... šestý den po oplodnění by ale už mělo být vajíčko v děloze, nebo taky ne. Zatím jsem dnes 10 dní po oplodnění a břicho mě bolí na obou stranách jako před menzesem. Může to být cokoli.

len
8. led 2007

Klidně to můžou být klasické bolesti před MS, mě taky občas sem tam někde píchá a pobolívá a těhu jsem nikdy nebyla... Dřív jsem si naivně myslela, že u každého se všecky cykly projevují stejně, ale teď jsem 17. cyklus od vysazení HA a zažila jsem snad už všecko - různé bolesti, citlivá prsa, nevolnosti, změny nálad... On je každý cyklus trochu jiný, ale čím víc si člověk všímá sám sebe, tím víc toho vypozoruje 😉 Naučila jsem se předem si nic nedávat do souvislosti s možným těhotenstvím, dokud MS nemešká, a aspoň jsem v klidu, i když mě občas vlastní tělo umí docela překvapit 😀 Tak držím palce, ať to není nic vážného a brzo se to srovná, však ona tě doktorka uklidní líp než my tady 😉

mikulka
autor
8. led 2007

Len: Mohou. Až na to, že 13 dní před menzes mě v životě břicho nebolelo. Ale samozřejmě, může to být skutečně cokoli.

len
8. led 2007

Vidíš, já zas 14 cyklů nevěděla, co jsou to bolavá prsa a 15. a 16. cyklus jsem se jich nemohla ani dotknout... A od té doby zase v pohodě, ani je necítím 😀 Ve 12. jsem zase zažila takové premenstruační deprese, jak nikdy v životě... 😝 Občas si říkám, jak si se mnou to tělo zahrává, když už si myslím, že ho znám, život holt není jednoduchej 😀
Jinak 13 dní před MS to klidně můžou být i bolesti související s ovulací, prý se občas můžou projevit i po ovu 😉

mikulka
autor
8. led 2007

len, ano, ale to se mi nikdy nestalo, ovulaci poznám bezpečně, mám velké bolesti a pak klid. Mám to tak již 20 let. To může být klidně i zánět či tak, ale raději opravdu nebudeme spekulovat. Je pravda, že tělo se mění a může nás někdy překvapit něčím, co jsme nezažily.

mikulka
autor
8. led 2007

A pak... bolesti po ovu by netrvaly týden, to fyzicky není možné. Natolik si ještě ze zdrávky něco pamatuji. Ale děkuji.

len
8. led 2007

Jasně, je zbytečné spekulovat, obzvlášť, když jsi objednaná k doktorce 🙂 Tak hlavně, ať to dobře dopadne a potom poreferuj 😉

mikulka
autor
8. led 2007

len: ano, poreferuji, jen aby to nebyl nějaký zánět. No, konec spekulací.

martasek26
23. lis 2007

Ahoj holky, ja vim ze uz jste tu zadna dlouho nebyly ale treba sem nekdo kukne. Ja jsem momentalne v 6tt, na prvni vysetreni k pani doktorce jdu az za 14 dni a musim rict ze mam velky strach z mimodelozniho tehotenstvi. Kazdy den me krome bolesti v podbrisku trapi taky bolesti na leve strane. Neni to zadne pichani ale tupa bolest. Neobjevila se ale u me az v tehotenstvi, trapi me to uz asi 4 mesice. Co si o tom myslite????

amartina
23. lis 2007

Ahoj Martasek,
proč jdeš na první vyšetření až tak dlouho? Mně když zjisitili těhotenství, byla jsem v 5tt - udělali mi hcg, a v6tt už doktor viděl plod v děloze. Jinak - bolelo mě hodně břicho, píchalo také vždy na jedné pak na druhé straně. A jestli jsi měla takové bolesti už před těhotenstvím, ničeho se neboj.Kdyby bylo mimo dělohu, měla by jsi hrozně silné bolesti až křeče - je to dost nebezpečné, a proto se dívím, že jdeš až za dva týdny.Už jsi byla u doktorky, aby Ti těhotenství potvrdila? Pokud ano,nezvala by si Tě až za tak dlouho,kdyby měla nějaké podezření.
Držím palečky, ale bude to dobré, uvidíš.

anduli
23. lis 2007

Holky, jaká je šance, že budu mít mimoděložní těhotenství, když jsem ho jednou prodělala a pak za krátkou dobu otěhotněla a normálně porodila?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru