icon

Mohu se v těhotenství opalovat a koupat v bazénu?

deee23
7. čer 2015

Krásný slunečný den ženy, mám další otázečku... jsem v 8smém měsíci těhotenství a chci se zeptat jestli se můžu koupat a opalovat? Někde jsem četla že se při opalování může přehřát plodová voda a miminko se pak narodí modré.. fakt nebo blbost? Předem děkuji za odpovědi a nezapomínejte se pořádně mazat ! 😲

petrasipkova1
•
7. čer 2015

tak já jsem v devátém měsíci, koupu se na zahradě v bazenu, do veřejného bych si teď už nelejzla kvůli infekci, ale doma pohoda. Břicho si neopaluju, chvilku jsem byla na sluníčku včera při sekání v plavkách a když člověk cítí, jak je to břicho teplé, tak si umím představit, že pro toho prcka to teda není nic moc, takže jen do vody a pak jsem v polostínu, břicho zakryté pareem. 😉 Ale dneska už je u nás zataženo 😒

deee23
autor
•
7. čer 2015

Děkuji za odpověd, já právě jak tady sleduji ty fotky holek jak mají pupíčky a opalují se, tak jsem si říkala jestli není lepší se někoho zeptat na jeho názor, než se taky vyvalit jak vorvaň

barinkas
•
7. čer 2015

ahoj, opalovat určitě jo, dítko se rozhodně "neuvaří", to je blbost 🙂já byla v 8. měsíci u moře a normálně se opalovala. Pokud Ty nebudeš přehřátá, nebude ani mimčo. Na koupání v bazénu taky nic špatného nevidím, chodila jsem takto celé těhu plavat do krytého, v 9. teda už ne, jsem se cítila jak velryba, ale předtím v poho...

pincola
•
7. čer 2015

@deee23 Bříško má být zakryté, protože prudké slunce může poškodit miminku zrak. Když jsem byla těhotná, doktor mi říkal, ať jsem ve stínu a když už se budu muset opalovat, jakože bych moc neměla, tak dát na břicho ručník, protože přes břicho proudí hodně světla k miminku. Říkal, že lepší je ten ručník navlhčit.

sarita0018
•
Odpověď byla odstraněná
•
sarita0018
•
7. čer 2015

sarita0018 dobrý odpoledne mám... jennu prozbičku mám naky bolesti jako gdybi sem mnela dostat na sebe menstrulaci a le mesičky jsem mnela 21.5 ale mam.. takovi pociti jako gdybych to mnela dostat na sebe a nic.. mnela sem pohlavni stik z přitelem a nevim jelsit nejsem nahodou tehotna test sem s i dělala a byl nepozitivni ukazala se mi 1 čarka má tu něgdo nakou skušenost děkujiiiii muzte mi tu negdo napsa prosim vas moc prosim děkujii

petrasipkova1
•
7. čer 2015

@sarita0018 asi bych doporučila všechny texty projet opravou textu ve Wordu, protože se to nedá číst. jo a ty bolesti budou nejspíš ovulace podle času co píšete. Nebo prochladnutí u vody 😉

zo_ja
•
7. čer 2015

Pokud je Ti dobře na slunku, nestane se vůbec nic. Já se slunku vystavovala, břichu to dělalo dobře, děti zdravé... 😉
Jak by to asi vypadalo v Africe, Austrálii, Asii, JA ap.

Ve veř. bazénech je riziko infekce - různé, což by se mi nechtělo řešit - zvláště v těch vedrech, moc lidí, teplá voda, chladněší tekoucí voda je mnohem bezpečnější.

veronicka89
•
8. čer 2015

@pincola myslis , ze neni dobre ,,strasit,, budouci maminky informaci , že na slunci hrozi poskozeni zraku ditete v brise - nedava to vubec smysl - takze pevne verim ze to neni pravda 🙂

vercik83
•
8. čer 2015

S tim zrakem je lravda,ze to miminku muze vadit.ne hned poskozeni zraku,ale je pravda,ze ho to muze iritovat.ja se koupala v rybniku,ale neopalovala.na slunce jsem ale chodila normalne

mishell56
•
8. čer 2015

Ahoj, já se na to ptala doktora a říkal, že opalovat v těhotenství se nedoporučuje vůbec. Ať jsem raději ve stínu, protože opalování v našem těle tvoří rakovinotvorné buňky a ještě něco co může miminku uškodit. Takže raději jsem ve stínu a mám jistotu 🙂

charlie_di
•
8. čer 2015

Já se opalovala a bříško jsem si chladila mokrým šátkem, koupala jsem se jen v pískovnách, kde je průzračná voda a nebo u známých v bazénku - na veřejným koupališti nebo plavečáku bych se bála infekce.

barunkastastna
•
8. čer 2015

určitě zakrýt hlavně kvůli pigmentovym skvrnám. . internet je plný článků na tohle téma. ..