icon

Mohu v těhotenství brát brusinky?

luciemeli
5. bře 2012

Ahojky chtěla jsem se zeptat zda se mohou v těhotenství brát brusinky? Urologický čaj na zánět močových cest atd..Co se smí brát v těhotenství. Mám v moči už 3 měsíc bílkovinu a podle doktora mám zánět močových cest...Dostala jsem antibiotika, které mi nepomáhají. O urologickém čaji jsem slyšela, že se pít nemůže. Prosím poraďte co mám dělat. A hlavně, aby mi neohrozilo miminko, když mám ten zánět. Děkuji za odpověď.

kackaaaa
5. bře 2012

Slyšela jsem, že prodávají nějaký urologický čaj vhodný i pro těhulky. Zkus se optat v lékárně...

elana
5. bře 2012

@luciemeli určitě smí, já je brala celé těhotenství na doporučení lékaře, jedny z nejkvalitnějších a nejsilnějších (Swiss Megabrusinky) a vše bylo v pořádku, nikdy jsem ani nečetla a neslyšela, že by se nesměly (a čím by jako měly škodit). Zato je prokázané, že neléčený zánět močových cest může vést až k předčasnému porodu, takže za mě-určitě brusinky ano 😉

kalo
5. bře 2012

@luciemeli
@elana brusinky by se fakt neměly....nedivím se, je to- svými účinky- silný plod. A bylinkové čaje taky ne..v lékárně neporadí? Každopádně, když sníš těch brusinek hrst, tak se uričtě nic nestane, ale byla bych opatrnější...

hasky24
5. bře 2012

Tak ať dá jiná antibiotika 😉 😉 také mi jedny vůbec nezabrali 😒

luciemeli
autor
5. bře 2012

děkuji holky moc za rady 🙂

petraprostejov
8. bře 2012

@kalo Nesouhlasím s tím, že by se neměly obecně žádné bylinkové čaje. Na zánět močáku se z bylinek dá použít např. březové listí.

gigca
9. bře 2012

Já jsem v 8týdnu a byla jsme na pohotovosti se zánětem močového měchýře a zde mi doktorka přímo brusinky nasadila. Říkala hodně pít třeba brusinkové sirupy či džusy a sušené prý můžu ve velkém množství.. Tak teď teda nevím 😖

svoba
11. bře 2012

mně tu doporučovali Uroval manosa. a ležet v teple. to mi zabralo. od tý doby spim v teplých ponožkách 😉

84kajda
11. bře 2012

@luciemeli taky jsem první měsíce brala Megabrusinky od Swisse, teď jsem si koupila taky od Swisse,ale jen cucavé tablety. Ptala jsem se na to doktorky a řekla,že to brát můžu 😉 , ničeho se neboj a můžu je jedině doporučit. Několik let mě trápil zánět moč.měchýře a když jsem užívala tyto brusinky,nikdy se neobjevil. Proto jsem se bála,abych to nechytla v těhu,tak jsem pokračovala a ťuky ťuk... 🙂

luciemeli
autor
12. bře 2012

@84kajda ahojky já byla včera večer na pohotovosti protože mi začalo řezat dole ve spodku...Pan primář co mě vyšetřoval ze sestřičkama mi řekli stručně a jasně, že mám pít urologický čaj, čas od času se musí ta moč pročistit! Tak si ho dnes udělám v klidu. mám nedoléčený zánět močových cest...jinak si myslím, že i trochu těch brusinek tak nevadí 🙂 😀

84kajda
12. bře 2012

@luciemeli určitě nevadí 😉 , já ty mega brusinky brala určitě první 4 měsíce a teď akorát cucam tabletky brusinek,protože zatím s močákem vše dobrý,tak jsem si vzala slabší. Ale rozhodně to neublíží 🙂

luciemeli
autor
12. bře 2012

@84kajda děkuji mockrát za radu to vyskouším taktéž 🙂

ponozoloo
18. zář 2013
tabedla
24. črc 2014

Holky vyrabi se urologicky caj s businkami od Lerosu.Ten neni tak silny jako normalni urologycky caj.

kolibricek36
14. dub 2016

hokla, odbočuji od tématu, mě by spíš zajímalo, zda může těhotná pít brusinkový džus - myslím s vodou ředěný - téma jsem k tomu nenašla, tak se ptám tady.
kdyý tak se omlouvám ...

jankavranova
14. dub 2016

Mě v 1.trimestru doporučila paní doktorka Urinal Akut, takže ano, může se brát.