Můžu cvičit v těhotenství?

adusee
6. pro 2016

Zdravím všechny,mám takový dotázek.Nejsem zvyklá cvičit,ale chtěla bych lehce.Mám velkou obezitu ,tak aspoň se trošku udržovat.V roce 2011 a 2013 jsem prodělala potrat a doktor říkal,že by se to už stát nemělo.Pak jsem porodila 2x a v pořádku.Bojím se,aby se něco nestalo když budu cvičit,ale přeci to potřebuji...Nemám vuli,pokoušela jsem se zhubnout xxxxxkrát,ale nic..přitom mám čas,mám doma stroje na cvičení...nevím no ,jsem na sebe naštvaná,ale ted čekáme miminko,navíc stále kojím tak to nechci hrotit,ale mužu aspon 10minut každý den na scrossovým trenažéru?nebo je nějaké těhotenské cvičení(nechci nikde platit)děkuji všem.

astyna
6. pro 2016

Já jsem teda nikdy necvičila na nějakých strojích, ale mám ráda pilates. Jednoduché ale efektivní cviky, chodila jsem chvíli na lekce, nyní již cvičím sama. Při min. těhotenství jsem cvičila až do 8.měsíce, co jsem ještě zvedla pánev.

adusee
autor
6. pro 2016

@astyna Děkuji,tak já na ten pilates mrknu 🙂

e_v_k_a83
6. pro 2016

Já myslím, že pokud člověk necvičil, něměl by nějak moc významně začínat v těhotenství. Nicméně ty píšeš o 10 minutách, což myslím problém není. Doporučila bych nějaký přirozený pohyb - chůzi, plavání, apod.

adusee
autor
6. pro 2016

@e_v_k_a83 ano 10 minut každý den,na rychlost č.1,chodím s kočárkem
Horší je,že málo jím protože mám žaludek na vodě a nemám chut ☹

jade85
6. pro 2016

Ja chodim do fitka s trenerkou a jsou to nejlip utraceny penize - vim, ze cvicim efektivne a bezpecne. Sice pises, ze platit nechces, ale co treba zkusit zaplatit si jednu dve hodiny, behem kterych by ti nekdo kvalifikovany poradil, jak nejlip cvicit? Casto je prave ta investice dobrou motivaci se na to pak nevykaslat 🙂

adusee
autor
6. pro 2016

@jade85 Mám doma skoro roční dítě,2 starší jsou ve školce do 15hod.není do by pohlídal mimino ☹

jade85
6. pro 2016

@adusee treba bys sehnala i trenera, ktery by dorazil k tobe domu? Zvlast pokud uz mas na cviceni vybaveni, bylo by to idealni...

lucykal
6. pro 2016

Před tehotěnstvím jsem byla zvyklá hodně sportovat, ale já dopadla tak že od 5tt jsem ležela v nemocnici a pak doma :(

luj89
6. pro 2016

Já si myslím, že bude lepší chodit na delší procházky, plavat atd. Nicméně bych hubnutí nechala až po porodu 😉. Zkus se na to zeptat lékaře.

lajla
6. pro 2016

@adusee no takovým cvičením ( to ani není cvičení) zhubnout nelze ani nic jiného...a v tehu bych cíleně nehubla..je to takové nic cviceni, mám trenažér doma, cvičila jsem na něm v tehu běžné 30 min i víc, prakticky až do konce, se zátěží...ale je to dost unyla činnost, už je z něj vesak
Hlidejte si stravu, choďte na procházky , plavat, Pilates, tehu cvičení , kupte si cinky, nebo plnte lahve, protahovací gumu atd...pokud nekojite jděte večer, manza se postará, pokud ne babička či paní na hlídání to poresi, dělám to tak už x let a super, i v tehu je třeba se udržovat

barchen
6. pro 2016

@adusee
Zkuste se podívat na youtube. Najít si tam pilates nebo nějaké pro Vás vhodné cvičení, najdete i v češtině. Pokud mluvíte anglicky, tak najdete spoustu videí s cvičením i pro těhotné. Např. dobrá je těhotenská jóga, když si zadáte něco jako "prenatal yoga" a třeba i s upřesněním 2nd nebo 3rd trimester, tak najdete hodně těhotných cvičitelek, co tam mají videa s cvičením. Je pravda, že na hubnutí to není ale aspoň protažení, uvolnění zad, beder, krční páteře a tak. Samozřejmě, jenom to, co Vám dovolí Váš stav a zdraví.

ninive211
6. pro 2016

Určitě bych necvičila nic na strojích, kór pokud vůbec nejsi zvyklá. Vzhledem k tvé situaci bych zůstala u svižných procházek s kočárkem, to bude pro tebe pohybu až až. A i to pilates, pokud jsi nikdy necvičila, tak raději alespoň zkušební lekce s cvičitelkou, která bude o těhotenství vědět a řekne ti, co je vhodné a co není. Ono ne vždy je OK cvičit podle internetu a obzvlášť v těhotenství teda.
I vzhledem k tomu, že přímo píšeš, že nejsi zvyklá cvičit, tak těhotenství není vhodné období pro hubnutí, hlídala bych si tedy hlavně stravu (nejíst za dva, necpát se sladkým, snažit se udržet na uzdě vlčí hlad, který těhotné často přepadá...případně můžeš zkusit najet na "těhotenskocukrovkovou dietu"), no a hubnutí odlož až po porodu, když jsi obezitu nevyřešila doteď, tak nyní není příliš vhodná doba na to začínat.

adusee
autor
6. pro 2016

@lajla kojím,,hlídání nemáme žádné.Činky má manžel.Dnes jsem se ptala doktora a říkal,že cvičit normálně mužu.Takže budu na trenažéru +procházky s kočárkem.nechci ted hubnout ale udržovat se..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru