icon

Můžu při stresu o miminko přijít?

janiceek
8. led 2018
lucie_91
8. led 2018

Výjimečně se to stát může, když se zvedne tlak, že se to utrhne, ale... s takovou bych neměla ani jedno dítě, natož bych nebyla ve 36.tt s tímto...

teatime
8. led 2018

Já jsem o tom dost četla, když jsem potratila. Nakonec se zdá, že je to jenom spousty let tradovany mýtus. Samotný stres k potratu vést nemůže. Ale nejsem doktor.

pavca1982
8. led 2018

Stát se může, ale kdo pozná že to nebylo z jiného důvodu?Každopádně stres není pro těhotenství nic moc.

luckamarcu
8. led 2018

Hele uklidnim te. Já měla takový nervy v těhotenství ze jsem se opravdu divila ze se malej drzi jak klíště a to mluvím o opravdových nervech

lucie_91
8. led 2018

@luckamarcu Tak tak... 🙄😕

bayt
8. led 2018

Silné nervy určitě jo, třeba úmrtí partnera. Ono to i dává smysl z biologického hlediska. Tělo může usoudit, že jsou špatné podmínky na těhotenství a nebo že by to navíc ke všemu už nezvládlo. Ale ne stres jakože chodím do práce. Vem si, že kdysi měli lidi každodenní stres, protože jim šlo o kejhák, útoky zvířat, nemoci, obstarání obživy...

smudlinka24
8. led 2018

Stres v tehu se pak spis podepise na miminku po narozeni.

bondina
8. led 2018

Babi rika nenervuj se,dite bude porad brecet...

luckamarcu
8. led 2018

@bayyt
Kdysi? Já měla vše kromě útoku zvířat :D

pavlina30
8. led 2018

No já byla ve stresu celé třetí těhu a malá (2 roky) je zdravá a vysmátá

bayt
8. led 2018

@luckamarcu Cože? Jak to je možný?🙂

Spíš jde o to, že kdysi lidi fakt umírali hladem, to už se dneska nestane. Ale zase nás pak stresuje spousta věcí, co by dřív nikdo neřešil, holt jsme méně odolní 🙂

verusky
8. led 2018

hlavne miminku vysvetli, z ceho ten stres je (ze se netyka jeho) a pokud ho milujes, bude chtit u Tebe zustat 🙂

luckamarcu
8. led 2018

@bayt no raději o tom pomlcim...vse můj bývalý partner.. .ale mas pravdu...z biologického hlediska jsme se nijak nezmenili..jen díky moderním technologiím a přísunu jídla neumíráme na každou hovadinu...a ano lidi málo vydrží a pak stačí vyhazov z prace, odchod partnera a jsme v r.ti...ale když člověk pozná ze skutečný problémy můžou byt mnohem mnohem horší...zacne tohle brát uz jen jako malej problém.. s tím úmrtím partnera a naslednym vlivem na plod je to zajímavý a rozhodně pravdivý.. .příroda vi co dela a v tomhle je to furt stejný .Takze autorka se nemusí bát určitě vydrží vic nez si myslí: )

odula
8. led 2018

holka, deti se rodily (rodí)za války a to byl (je) nějakej stres. aby to bylo skutečně "jenom " ze stresu, tak by musel být opravdu extrémní, traumatizujici - přítomnost u nějaké tragédie, nebo něco podobne drsnyho. z takových těch : "normalnich" stresu nepotratis,pokud jich mas dost, bude miminko MOŽNÁ drazdivejsi ( v prvních tydnech) vlivem stresovych hormonu ale vic nic. neboj.

ariadna12
8. led 2018

Na kazdeho pusobi stres jinak a vydrzi ruznou jeho miru. Takze se hod do klidu a nestresuj se.

kleriska
8. led 2018

neboj se, dobře to dopadne, miminko se tě bude držet 🙂