Nadměrně vysoké Papp-A
Zdravím holky, nechtěla jsem zakládat tuto dizkuzi,ale nenašla jsem žádnou podobnou.
Mám dotaz, kdo z Vás měl nadměrně vysokou hodnotu Papp-a v prvotrim screningu.Já mám 9,09Mom.Což je asi 4x větší než normálně.prosím setkal se s tím někdo nebo má to podobně?Mám po genetice a čekáme na další krev.Děkuji moc za příspěvky🙂))))))))
@bekak
Dobrý den,
dostala jsem u doktorky odpověď, že zase tak extrémně zvýšené to není a podstatný je celkový výsledek. A i kdyby to bylo ještě vyšší, tak o vysokém Papp-a se nikde nic moc neuvádí, vždy jen o nízkých hodnotách, takže nevím, co by se dále konkrétně vyšetřovalo. Každopádně naše miminko je v pořádku, takže se tím opravdu nemá cenu zaobírat, pokud je celkový výsledek ok.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak jste nakonec dopadla s vyšetřeními na vysoký Papp-a? Já si konkrétní hodnoty ve výsledku z prvotrimestrálního screeningu podrobně neprohlížela, spokojila jsem se s celkovým dobrým výsledkem a ujištěním doktorky, že vše vypadá dobře a další vyšetření nejsou třeba. Až teď po několika týdnech jsem si všimla, že mám Papp-a z prvního screeningu 3,88 MoM, tak mě to znervoznělo. Ostatní biochemické hodnoty i ultrazvuk jsou v pořádku. Moc děkuji za odpověď.