icon

Nemocenská dovolená. Jak je to v těhotenství s vycházkama?

miskasvobodova
31. kvě 2021

Ahoj holky, 31.7 mi končí RD, 1.8 budu nastupovat na nemocenskou, čekám druhý miminko. Chtěla bych se zeptat, jak to je s vycházkama? Budu mít jen omezený čas, kdy budu moct mimo své bydliště, nebo se lze s lékařem domluvit aby napsal vycházky na delší čas?

Strana
z3
miskasvobodova
autor
31. kvě 2021

@drep pokud by lékaři něco hrozilo, tak to asi nedělá ne.

mimi1004
31. kvě 2021

@miskasvobodova Pracovních podmínek!? To neřeší doktor ale zaměstnavatel, který má ZÁKONNOU povinnost těhotnou přeřadit na vhodnější pozici či ji nechat doma za 100% platu.

drep
31. kvě 2021

@miskasvobodova asi mě rozpláčeš. Ne, to není normální doktor. Pracovní neschopnost má zákonné důvody a je na dg. Neexistuje diagnóza nevhodná práce. Pokud je práce nevhodná, má těhotná právo ma přeřazení, není-li kam, pak je doma za 100% platu a bez omezení vycházel. Problém je, že nevhodnost práce pro těhotnou určuje opět zákon, nikoliv pocity a dojmy těhotné.

miskasvobodova
autor
31. kvě 2021

Zbytečné tady dál něco psát.

michaela666
31. kvě 2021

@miskasvobodova Poprvé s tebou souhlasím, zbytečné něco psát. Ten doktor ví co mu hrozí, když se to proflákne. Proto spoléhá, že ty dotyčné co jsou na neschopence bezdůvodně o tom budou aspoň držet pusu a dělat jak jim ke hrozně špatně.

miskasvobodova
autor
31. kvě 2021

Nevím k jakým doktorům chodíte, ale známá rodila minulý rok, má jiného doktora. Neměla těžkou práci, ale chtěla být doma, tak od začátku byla na nemocenské.

mimi1004
31. kvě 2021

@miskasvobodova Nejlepší je dát si nick ze svého jména a uvést obec, kde bydlíš. Myslím si, že ČSSZ by pak neměla velkou práci dohledat tebe a tvého lékaře. K tomu prtscr této debaty a dr. si může hledat novou profesi. Ale vlastně ty jsi ta těhotná, co ma nárok na nemocenskou dovolenou, takže to je ok 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

miskasvobodova
autor
31. kvě 2021

@michaela666 proč bych měla mlčet? Hlavně je to tu víceméně anonymní. Mě když to lékař poprvé nabídl, tak sem odmítla. Ale v práci sem hned řešila že až to nebudu zvládat, tak mi lékař napíše nemocenskou. Normálně se o tom mluvilo.

nat
31. kvě 2021

@miskasvobodova takto jak to pises neni,V prvnim pripade je to o domluve se zamestnavatelem,zda mas stale pr.pomer,mel by te preradit na jinou pracovni pizici jako tehu a pokud ne,musi te nechat doma za plny plat. A az pote se resi PN,A pak je tu i moznost prodlouzeni RP na mladsi dite pokud jestemas RP,na tohle vsechno by si zena mela myslet a vcas rozmyslet 🙂 A ono kdyby na lekare prisla kontrola a pak na Vas,no nevim,jakby se to vysvetlovalo.Protoze mam pocit,ze kazda tehotna hned mus na PN.

michaela666
31. kvě 2021

Super, žena chce dítě a užít si těhotenství doma, takže všichni pracující jí to samozřejmě zaplatí. 👏 Pak se nemusíme divit, že nás mají za národ vyčůránků.

drep
31. kvě 2021

@michaela666 o tom trochu pochybuju, bohužel. Já před dvěma lety nastoupila do řetězce, ke dvěma starých a zkušeným doktorům a když tam tohle téma rozvířila (a že tam bylo takové kvantum účelových neschopenek), tak se dost divili, že jim něco hrozí a neindikovaných neschopenek ubylo. Plus sestry zjistily, že já dělám věci, tak jak se mají, takže takové ty známé podvodníky objednávají ke mně, protože vědí, že ode mě odchází s neschopenkou jen nemocní, ne flákači.

jako_mala_holka
31. kvě 2021

Já měla od začátku příšerné nevolnosti, hned jsem šla na PN, první dva nebo tři týdny jsem neměla vycházky žádné, pak až do konce PN těch 6 hodin, což je maximum... No stejně jsem je skoro nevyužila, jak mi bylo blbě 😄🤔

netopejr
31. kvě 2021

@mimi1004 no, ale kdyz tu práci po 4-6 hod.nedava ta těhotnay i kdyz je to prace pro těhotnou uplne ok, tak co ma asi ta tehotna delat? Nema jinou moznost, nez zustat na PN. Kazdymu neni super dobře.

michaela666
31. kvě 2021

@drep To musíš být zvyklá na všemožné výmluvy a diagnózi z internetu, abys tu neschopenku někomu napsala... Já beru svoji neschopenku v těhotenství jako částečné selhání. Pak se někdo tahle narovinu pochlubí, že vlastně bezdůvodně sedí doma a jestli se dodržují vycházky. Už chybí jenom informace, jak na těhotné kontrola nechodí.

lachtanice86
31. kvě 2021

se asi lekla a účet si smazala. Hrdinka

mimi1004
31. kvě 2021

@netopejr O tom žádná, ale to je těhotná, co má zdravotní problém. V případě tazatelky je to vychcanost, ta do práce nechce, ale nechce být ani bez příjmu např. neplacené volno.

drep
31. kvě 2021

@netopejr tak ještě může žádat o zkrácení úvazku, kolegyně to tak měla poslední asi dva měsíce.

mimi1004
31. kvě 2021

@lachtanice86 Mně to nedá... když je někdo tak blbej...

michaela666
31. kvě 2021

@lachtanice86 Zjistila, že tak anonymní jak si myslela není. 😃

mimi1004
31. kvě 2021

@michaela666 obec se 159 obyvateli, kolik tam michael/michal svobodových asi bude 🤣

jako_mala_holka
31. kvě 2021

Ano, to mě taky pobavilo, jméno, prijmeni, bydliště... Ale je to tu anonymní... Jak pro koho 😆

michaela666
31. kvě 2021

@mimi1004 Možná o jednu mít 😃 zítra bude řešit jestli se radši nepřestěhovat, aby z toho nebyl průser.

mimi1004
31. kvě 2021

@jako_mala_holka Tak kdyby bydlela ve městě jako je Praha, Brno, Kladno,... tak ok, ale pidi obec a ještě upřesní region? A pak sem píše toto a přijde ji to v pořádku? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Vždyť sem určitě chodí i maminky pracující na pracáku a systém jim ji i jejího dr. vyplivne během setiny vteřiny. A toto se množí.

lu77776666
31. kvě 2021

@mimi1004 holky a vás nenapadlo, že jméno i bydliště může být vymyšlené?

mimi1004
31. kvě 2021

@lu77776666 Samozřejmě, já přece neříkám, že to není možné nebo že ji snad hned poběžím hlásit 😉 Ale nemyslím si, že by si něco vymyslela.

mimi1004
31. kvě 2021

@lu77776666 A nejsi náhodou ty ona uživatelka?

michaela666
31. kvě 2021

@lu77776666 U tahle smýšlející osoby? A smazány profil hned co jí na to někdo upozorní? Tím jenom potvrdila, že se neumí pohybovat na síti anonymně.

lu77776666
31. kvě 2021

@mimi1004 to co psala si asi nevymyslela, ale údaje o sobě třeba ano. Já tady na účtu ani na jiných taky nemám pravé údaje.

jako_mala_holka
31. kvě 2021

@mimi1004 asi tak

A "nová uživatelka" s fungl novým profilem je opravdu nenápadná 😄😄😄

lu77776666
31. kvě 2021

@mimi1004 já ne, ale věřit mi nemusíš. Jen se s uživatelkou znám osobně.

Strana
z3