Nešetrný lékař při genetickém ultrazvuku ve 20tt

victoriaj
7. pro 2016

Dobry den maminky, v prvnim tehotenstvi behem genetickeho ultrazvuku ve 20tt miminko moc nespolupracovalo a lekar mi opravdu hrozne tlacil sondou na bricho a ruzne s nim hybal. Bylo to tak neprijemne, ze jsem mela slzy v ocich, ale hlavne jsem mela hrozny strach o mimi. On sice rikal, ze se mu nemuze nic stat, ale me to bricho bolelo jeste dalsi 2 dny. Mely jste to nekdo taky tak? Ptam se hlavne proto, ze jsem ted tehotna podruhe a mam celkem obavy jit k nemu znovu.😒

pekluska88
7. pro 2016

Myslím, že můžeš být v klidu. Zažila jsem to také ve druhém těhotenství. Ultrazvuk ve 20 tt mě taky bolel, hlavně jsem z toho byla překvapená, protože jsem nic podobného v prvním těhotenství nezažila. Přitom jsem obě těhotenství chodila na ultrazvuky ke stejnému lékaři. Mimo jiné k Mudr. Vlašínovi, který je kapacita na prenatální UTZ diagnostiku, takže určitě věděl, co děla... Asi zaléží, jak je miminko otočené.

adypro
7. pro 2016

Taktéž a celkový přístup byl dost hrozný, čekala jsem tam hodinu a když jsem šla na řadu, doktor byl dost nešetrný a pak kvůli poloze mimča pravil, ať jdu zase čekat. Načež jsem mu opáčila, že dýl už čekat nemůžu a on že to nejde, bylo už snad půl osmé večer, cesta domů na hodinu, doma starší dítě. Nečekala jsem, nakonec jsem tam měla jít další týden, ale byla jsem z toho přístupu tak rozhozená, že jsem to zrušila a požádala moji gynekoložku, aby zkontrolovala to, co on nedodělal. Už bych tam asi znovu nešla, raději někam jinam. Bylo to také v Prenatalu.

fitzyk1987
7. pro 2016

Tak to mě děsíte! Já tam jdu zítra. byla jsem tam po NT screeningu, kvůli vadě prstíků a je pravda, že jsem z celého přístupu otrávená... No, zítra si beru manžela jako posilu, tak snad se bude doktor snažit 🙂

victoriaj
autor
7. pro 2016

@pekluska88 děkuji za reakci. Máš pravdu, záleží to na miminku, ale pořád si říkám, že jsou přece jiné metody, jak ho probudit/pootočit...napít se něčeho sladkého, nebo se trochu projít atd. Snad to bude tentokrát jiné 🙏
@adypro děkuji za odpověď. Je mi líto, že jsi to měla podobně, to byl přístup fakt nahouby ☹
@fitzyk1987 držím palce, ať máš úplně jinou zkušenost...ta pravděpodobnost je velká, já právě neznám nikoho, koho by to vyšetření bolelo, proto jsem se ptala tady 😉 Ve finále je stejně nejdůležitější, ať je v pořádku miminko!! 🙂

terry1512
7. pro 2016

Tak mě po vyšetření ve 20tt bolelo břicho taky ještě 2 dny.Děsně tlačil a pořád různě pošťuchoval.Byla jsem u Mudr. France. Ono to prostě někdy jinak nejde.Já jsem třeba silnější postavy a navíc jsem měla placentu vepředu.Takže aby něco viděl a mohl zkontrolovat musel prostě zatlačit.Ovšem to čekání je tam děs.Byli jsme objednaní na 16:30 odcházeli jsme v 20:30.Prostě hrůza.

kaja2016
7. pro 2016

@victoriaj Me taky bolelo bricho , protoze hodne tlacil. Ja si nemyslim, ze to je chyba lekare. Proste se snazil udelat svoji praci dobre, vsechno peclive namerit a holt nekdy to neni dobre videt. A ja teda byla v jedne z nej nemocnic a UTZ mi delal uznavany doktor, urcite by neohrozil miminko. Me to tedy ani takhle nestresovalo. Mrzi me, co jsi zazila, ale myslim, ze fakt to bylo normalni vysetreni.

lucykal
7. pro 2016

Myslím, že se miminku rozhodně nic stát nemůže to je dostatečně chráněno břišní stěnou, dělohou a plodovou vodou. Jinak dr. by asi nedělal nic co by mohlo miminko ohrozit.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru