icon

Nešetrný lékař při genetickém ultrazvuku ve 20tt

victoriaj
7. pro 2016

Dobry den maminky, v prvnim tehotenstvi behem genetickeho ultrazvuku ve 20tt miminko moc nespolupracovalo a lekar mi opravdu hrozne tlacil sondou na bricho a ruzne s nim hybal. Bylo to tak neprijemne, ze jsem mela slzy v ocich, ale hlavne jsem mela hrozny strach o mimi. On sice rikal, ze se mu nemuze nic stat, ale me to bricho bolelo jeste dalsi 2 dny. Mely jste to nekdo taky tak? Ptam se hlavne proto, ze jsem ted tehotna podruhe a mam celkem obavy jit k nemu znovu.😒

pekluska88
•
7. pro 2016

Myslím, že můžeš být v klidu. Zažila jsem to také ve druhém těhotenství. Ultrazvuk ve 20 tt mě taky bolel, hlavně jsem z toho byla překvapená, protože jsem nic podobného v prvním těhotenství nezažila. Přitom jsem obě těhotenství chodila na ultrazvuky ke stejnému lékaři. Mimo jiné k Mudr. Vlašínovi, který je kapacita na prenatální UTZ diagnostiku, takže určitě věděl, co děla... Asi zaléží, jak je miminko otočené.

adypro
•
7. pro 2016

Taktéž a celkový přístup byl dost hrozný, čekala jsem tam hodinu a když jsem šla na řadu, doktor byl dost nešetrný a pak kvůli poloze mimča pravil, ať jdu zase čekat. Načež jsem mu opáčila, že dýl už čekat nemůžu a on že to nejde, bylo už snad půl osmé večer, cesta domů na hodinu, doma starší dítě. Nečekala jsem, nakonec jsem tam měla jít další týden, ale byla jsem z toho přístupu tak rozhozená, že jsem to zrušila a požádala moji gynekoložku, aby zkontrolovala to, co on nedodělal. Už bych tam asi znovu nešla, raději někam jinam. Bylo to také v Prenatalu.

fitzyk1987
•
7. pro 2016

Tak to mě děsíte! Já tam jdu zítra. byla jsem tam po NT screeningu, kvůli vadě prstíků a je pravda, že jsem z celého přístupu otrávená... No, zítra si beru manžela jako posilu, tak snad se bude doktor snažit 🙂

victoriaj
autor
•
7. pro 2016

@pekluska88 děkuji za reakci. Máš pravdu, záleží to na miminku, ale pořád si říkám, že jsou přece jiné metody, jak ho probudit/pootočit...napít se něčeho sladkého, nebo se trochu projít atd. Snad to bude tentokrát jiné 🙏
@adypro děkuji za odpověď. Je mi líto, že jsi to měla podobně, to byl přístup fakt nahouby ☹
@fitzyk1987 držím palce, ať máš úplně jinou zkušenost...ta pravděpodobnost je velká, já právě neznám nikoho, koho by to vyšetření bolelo, proto jsem se ptala tady 😉 Ve finále je stejně nejdůležitější, ať je v pořádku miminko!! 🙂

terry1512
•
7. pro 2016

Tak mě po vyšetření ve 20tt bolelo břicho taky ještě 2 dny.Děsně tlačil a pořád různě pošťuchoval.Byla jsem u Mudr. France. Ono to prostě někdy jinak nejde.Já jsem třeba silnější postavy a navíc jsem měla placentu vepředu.Takže aby něco viděl a mohl zkontrolovat musel prostě zatlačit.Ovšem to čekání je tam děs.Byli jsme objednaní na 16:30 odcházeli jsme v 20:30.Prostě hrůza.

kaja2016
•
7. pro 2016

@victoriaj Me taky bolelo bricho , protoze hodne tlacil. Ja si nemyslim, ze to je chyba lekare. Proste se snazil udelat svoji praci dobre, vsechno peclive namerit a holt nekdy to neni dobre videt. A ja teda byla v jedne z nej nemocnic a UTZ mi delal uznavany doktor, urcite by neohrozil miminko. Me to tedy ani takhle nestresovalo. Mrzi me, co jsi zazila, ale myslim, ze fakt to bylo normalni vysetreni.

lucykal
•
7. pro 2016

Myslím, že se miminku rozhodně nic stát nemůže to je dostatečně chráněno břišní stěnou, dělohou a plodovou vodou. Jinak dr. by asi nedělal nic co by mohlo miminko ohrozit.