Nespokojenost s gynekologem v těhotenství

luzakovaeliska
16. lis 2016

Ahoj holky.
Potřebuji od Vás poradit, nebo říct Váš názor. Nyní jsem 16+6tt.

Ke svému gyndaři chodím od 15 let (tj. již 9 let), hlídá mi čípek jednou za půl roku, vše OK. Ale jak jsem otěhotněla, jsem v rozpacích při jeho kontrolách. Na vše se musím ptát (jaké bude další vyšetření), vždy tam jsem tak 5 minut, kdy mi změří tlak, zkontrolují moč a váhu, na utz zkontrolují srdíčko.
Od začátku těhotenství mi však doktor nedělal žádné vyšetření toho čípku, nebo stěry (nevím, jak je to u vašich doktorů), je to normální?

Neřekla bych, že je nespolehlivý, ale čekala bych více zájmu, péče. Doktor mi ani neřekl, že bych měla jít na screening v tom 12.týdnu (vím, že to není povinné, ale v dnešní době je lepší na to jít). Zjistila jsem to od své kadeřnici a objednali mě jen tak tak. Tam mi nakonec řekli, že tento doktor tam neposílá nikoho. Byla jsem hodně naštvaná, to byl asi i první impuls.

Mám z toho teď smíšené pocity.
Myslíte, že je lepší pro svůj klid změnit doktora (pokud mě někdo vezme), nebo to řešit až po těhotenství?

Děkuji, Eliška

zuzanaii
16. lis 2016

Ahoj. Ja jsem ted tehotna podruhe, zhruba stejny termin jako ty. Takhle na zacatku se cipek nekontroluje a ani zadne stery nedelaji, to az ke konci tehotenstvi. Ten screening ve 12. tydnu je nepovinny, i kdyz rict ti o nem rozhodne mel. Vsechny ostatni uz jsou "povinne" (odmitnout samo muzes cokoliv) a tam si myslim, ze uz ti to doktor rekne, kam se objednat, pripadne udela vysetreni sam. Bud rada, ze ti kazdou kontrolu udela rychly utz miminka a okem ho zkontroluje, to take neni standardni. Co jsem slysela, pojistovna snad proplaci jenom 3x utz za cele tehotenstvi. Podle me nemas duvod menit doktora. Ono tehotnou by te mozna ani nikdo nevzal. Muj dr taky neni buhvikajy srdecny a ukecany, ale vim, ze je peclivy a tak ho menit nebudu jenom proto, ze neprojevuje "vic zajmu" 🙂 Kazdopadne pokud se u nej necitis dobre a neduverujes mu, tak potom zmenu asi zkus, ale pokud jsi u nej do ted byla spokojena, tak tam zustan 😉

shine2015
16. lis 2016

@luzakovaeliska zkusila bych s gyndarem promluvit otevrene o tom ze chci vsechno info i nabidky moznosti vysetreni atd a ze me trochu prekvapilo ze se o vysetrenich dozvidam od kadernice a ne od neho...at se k tomu vyjadri.
No a bud Ti to vysvetli..a domluvite se co a jak dal a nebo ne a pak bych hledala jineho gyndare - hlavne pres kamosky a zname abys vedela ke komu jdes

luzakovaeliska
autor
16. lis 2016

Já mám právě smíšené pocity no. Nedokážu posoudit, jestli jsem jen přecitlivělá a vidím to teď jinak.
Čípek jsem myslela spíš kontrolu z důvodu, že mě ho hlídal jednou za půl roku, páč tam mám nějaký malý nezhoubný nález.
Děkuji za názor 🙂

shine2015
16. lis 2016

@luzakovaeliska heled a proc mu to pri kontrole nereknes otevrene???

j.a.n.i
16. lis 2016

@luzakovaeliska No a proč se nezeptáš na to, co chceš vědět? Mě třeba celkem obtěžuje, když do mě doktor hustí spoustu informací, o které nestojím, vyhovuje mi, zeptat se, na co chci a jinak mi stačilo konstatování, vše OK.

luzakovaeliska
autor
16. lis 2016

Já nevím. Při příští kontrole se na čípek zeptám a mě obtěžuje zase se ptát pokaždé, co mě čeká příště za vyšetření.
Když mě něco zajímá, tak se zeptám, doktor mi odpoví. Naposled jsem se ptala, zda je možná jízda na koni (když vynechám riziko pádu), tak odpověděl že problém není, ale řekl mi to tak trochu s výsměchem. Zda mohu do sauny a páry se radil se sestrou.
Doktor je prostě asi stará škola, a já nikdy dříve nemusela nic řešit, proto jsem ze všeho teď tak vykulená a asi i stydlivá mu například vyčíst to, že mi nepověděl o možnosti screeningu.
Asi jak psala zuzanaii, moc to hrotím, můžu být ráda 🙂

sikope
16. lis 2016

Ahoj, ja jsem ve stejnem tydnu a taky chodim co pul roku na cytologii, protoze jsem mivala nalez (pred konizaci). Ted mi moje pulrocni vysetreni vychazelo na minuly tyden, tak gynekolog cipek zkontroloval, ale ster nedelal. Rikal, ze bych zbytecne krvacela, a ze posledni testy byly dobre, tak pockame pi sestinedeli. Tak si myslim, ze je ten tvuj asi z tohoto pohledu ok.. zkracovani cipku se pak kontroluje pozdeji, i kdyz to ku ted delal na klasicke tehu poradne.

irca86
16. lis 2016

Me by to vadilo....
Jinak ke změně lékaře v těhotenství - jde to. Jen je potřeba se předem informovat u nového lékaře. Já měnila na začátku druhého těhotenství a nelituji. Mě tenkrát nadzvedla ze židle věta - jestli chcete mít zdraví dítě a vědět to, musíte zaplatit VIP program (cca 2000). Šla jsem jinam a mela jeho slavné VIP zdarma a v super atmosfere

drzticka81
16. lis 2016

Tak me mudra kontroluje cipek atky co pul roku (az rok-dle toho jak se nahlasim), na zacatku kazdeho tehotenstvi me zkontrolovala a udelala ster (teda pokud jsem nebyla na kontrole par mesicu pred pocatkem, to uz mi pak zadny ster nedelala), az zase po roce......pak uz me kazdy mesic jen vysetrila vaginalne bez zrcadel, udelala sono, zkontrolovala moc, tlak a vahu........kolem toho 12. je ten prvni screening, kolem 20. je sono kontrola vnitrnich organu, pak je nekdy navsteva kardio-se srdickem miminka, kolem 25. je test cukrovka a pak uz se ke konci chodi co tri tydny, kontroluji furt to stejne, kdyz uz je mimino velke, kontroluji se ozvy-ultrazvuk uz se nedela.........ke konci se jeste dela ster na streptokoka a jde se rodit.......nekde na netu budes mit napsana vsechna vysetreni....tak si to vyhledej.....🙂))

babovka_babovicka
16. lis 2016

@luzakovaeliska Mně teda můj dr. dělá kontrolu čípku při každé návštěvě (při zkracování hrozí předčasný porod a už tak zachránil 3 maminky od porodu ve 20tt) plus teda samozřejmě kontroluje na UZ miminko a srdeční akci. Stěry mi udělal na začátku těhu, aby je odeslal k vyhodnocení. Na kontrolu chodím od začátku cca jednou za dva týdny 🙂. Minule mi právě zrovna vysvětlovat, proč je tak důležité dělat i vnitřní kontrolu 😉 . Naštěstí si doktory můžeme vybrat, tak ať najdeš toho nejlepšího 🙂 😉

kristynatita
16. lis 2016

Byt Tebou si rychle najdu nekoho lepsiho. Neposilat tehotny na screening ve 12.tydnu? To je moc 🙂
Meho gynekologa zajimaly jen vysledky cytologie, cipek si kontroluje kazdou navstevu, ale to mi naopak neprijde tolik dulezite. Jen obcas zkontrolovat, jestli se neotviras....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru