Neumytá zelenina. Stalo se Vám to taky?
Dobrý den vím , že plno z vás si zaťuká nejspíš na čelo , ale mám strach dnes sem byla na obědě u rodičů jsem 30tt měli jsme okurkový salát . Bohužel okurky nebyly umyté . To jsem nevěděla jinak bych si nedala . Teď mám strašný strach z možné listeriózy 🙄. Stalo se vám to taky někomu . Potřebují vnitřně uklidnit . 😕
Zbytečně se plašíš, bude to ok.
@martiniquest pod tekoucí vodou a mám takový kartáček ... Ale to je jedno ... Ona ji vbc neumyla , že ve spěchu zapomela .
@mimisha ja sice z domu ale bezne odtrhnem napr rajče utriem do tricka a sup do pusy 😁😁😁
bud v klidu a nestresuj se. Šance jsou opravdu mizive
To je vetsi pravdepodobmost ze vyhrajes v loterii nez ze z jedne nemyte okurky dostanes listeriozu. Kolikeat mi mala ukradla okurku aniz bych si vsimla a neoplachnutou. Od 1 do 2 let snad xkrat. Stve me to jenze ji proste obcas nestihnu ujlidaz i ted v dobe koronavirovy krize.
A vy je strouhate i se slupkou? To musí být hořké...
okurkový salát i se slupkou? tu vždycky ostrouhám teda...
a podle mě zbytečně panikaříš, já zeleninu jen opláchnu vodou a nic speciálního s ní nedělám...
Neplaš, teď už nic neuděláš, šance je minimální, že bys něco chytla.
Jinak my taky děláme salát se slupkou, pokud není kdovíjak ošklivá, nic hořkého fakt není.

@mimisha A jak doma myjes zeleninu? U nas se oplachne studenou vodou a hotovo. De facto je to jen pro pocit, realny efekt nula. A stale zijeme a mame dve zdrave deti 🙂