Nová těhůlka, prosím o rady. Krémy, cvičení, oblečení

kulich
6. zář 2007

Ahoj holky!

Jelikož jsem čerstvá těhůlka 7+2, mám ve všem zmatek. Ráda bych věděla názor či radu na následujíci dotazy. Těhotenství u nás nebylo plánované, jelikož jsem měla před 6 měsíci operaci, takže jsem ze všeho trochu vyjukaná. S manželem jsme i přesto velice rádi a těšíme se.

1. Jaký krém dle zkušeností je nejlepší jak na bříško, tak na prsa. Mám strašně nateklé prsa a bolestí se v noci probouzím.

2. Chodíte cvičit? Doktor mi říkal vše s mírou,ale nic jiného.
Chodíte některá do posilovny, či na nějaké cvičení pro těhotné a kam?
Prosím v Praze.

3. Jelikož jsem celkově nateklá, tak mi dělá problémy zapínání kalhot. Probírala jsem to s doktorem, jelikož mi to přišlo nějak náhle, abych si začla kupovat větší kalhoty a ujistil mě, že je to normální. Přesto bych si nechtěla ještě kupovat kalhoty a našla jsem na americkém servru, že prodávají pro těhotné v prvních měsících širší gumu, která zajistí, že kalhoty nepadají a máte ledviny v teple. Moc se mi to zamlouvalo. Nevíte, jestli něco takového seženu i u nás?

4. Zjištovala jsem si kurzy pro těhotné,jelikož jsem těhotná poprvé, můžete mi nějaké doporučit v Praze? Ráda bych, kdyby mohl být přítomen i můj manžel.

5. Přečetla jsem si v knížce, že by těhotná žena, měla brát kyselinu listovou. Šla jsem si jí hned koupit do lékarny. Berete ještě i nějaké jiné vitaminy?

6. Mám takové bodavé bolesti v podbříšku, někdy dosti hrozné. Doktor mě ujistil, že je to normální. Měli jste to také?

krista
6. zář 2007

Ahojky 😉

1. Používám Elasti-Q dobře se vstřebává a i těhulky tady si ho chválily, jen je třeba mazat se hodně často 😉

2. Bohužel na cvičení nechodím, mám to zakázané, protože jsem na rizikovém těhotenství, ale je hodně cvičení pro těhulky, kde je to šito přímo na míru těhulkám, takže chytrá cvičitelka určitě nic nepřežene 😉

3. Běžné kalhoty pro těhulky (s tou gumou) seženeš třeba v C&A a v každé jiné těhotenské módě 😉

4. Tady bohužel neporadím, nejsem Pražská 😖

5. Beru taky kyselinu listovou, nejdřív jsem brala Calibrum Babyplan ještě před těhotenstvím, ale zjistila jsem, že ho kvůli štítné žláze nesmím, takže ta listovka a bohatá strava - ovoce, zelenina by ti měla krásně vystačit nebo můžeš zkusit GS Mamavit, Calibrum Babyplan (později Mami) ... je jich dost těch preparátů, ale pokud máš vyváženou stravu tak jsou prý zbytečné 😉

6. Ty bolesti jsem měla také, je to od roztahování dělohy a ze začátku mě to taky bolelo dost, ale je to naprosto normální 😉

vivian
6. zář 2007

1. Podle mě není až tak rozhodující, čím se mažeš, hlavní je se mazat pravidelně, aspoň 1x denně. Ale záleží taky na vrozených dispozicích pokožky, tím mazáním se dá vznik strií ovlivnit jen do určité míry.

2. Cvičit nechodím, pohybu jsem moc nedala ani před otěhotněním a nevidím důvod, proč se do toho teď nutit. Ale ze mě si příklad neber, pohyb je určitě přínosný a zdravý 🙂

3. Klidně už si můžeš koupit těhotenské kalhoty, aspoň je pořádně užiješ 🙂

4. Předporodní kursy pořádá každá porodnice, chválu jsem slyšela na kursy v Aperiu, nebo je pořádá třeba Porodní dům U Čápa nebo Pomad, ale ty nevím, jaké jsou. Partneři chodí na kursy běžně, nevím o kursech, které by byly výhradně pro ženy.

5. Listovka stačí, bere se 400-800 mikrogramů denně, dá se koupit za pár korun v lékárně, nenech si vnutit nějakou předraženou, je to zbytečné. Jinak vystačíš s dostatečně pestrou stravou, ale pozor ještě na přísun jódu, toho bývá ve stravě taky málo, tak kdyžtak doplňuj i jód.

6. Je to normální. A bude hůř 😀

Základ všeho je být v pohodě. Držím palce 🙂

chechta
6. zář 2007

1. jak píše vivian je jedno čím mažeš hlavně, že mažeš a aže ti to vyhovuje - já jsem celé těhu používala kakové tělové mléko od Balei. Pokud tě bolí bradavky jsou různé krémy na citlivé bradavky od různých firem. Stačí jen zapátrat u své oblíbené značky jestli nemá řadu pro těhu.

2. do posilovny jsem přestala chodit jak jsem zjistila, že jsem těhu - nějak mě to nesedělo a chtěl ajsem chodit do těhu cvičení. Bohužel kvůli nevolnostem jsem se tam dostala až v pokročilejším stádiu a byl ajsem tam jen párkrát,a le bylo to super - doporučuju.

3. těhu kalhoty jsme nosila hned od začátku - strašně mi vadilo cokoliv upnutějšího přes břicho. Kupovala jsem v C a A, teď jsem si dokonce koupila plátěný kalhoty v Promodu - nejsou sice těhu a jsou pod bříško,a le měli z boku takový pružný gumy, že se krásně obemknuly a jsem s nima spokojená - takže někdy můžeš narazit na něco i v netěhu módě, ale to chce hledat a mít štěstí.

4. tady taky neporadím - nejsem z Prahy

5. první tři měsíce jsem brala baby paln -ten je s kyselinou listovou - pak už nic - pokud není žádný problém a člověk má pestrou stravu není nutné do sebe rvát navíc vitamíny v tabletkách.

6.Bolesti jsem měla taky, dokonce mě to vystřelovalo do noh a měla jsem v nich dost křeče někdy jsem měla pocit, že ani neudělám krok 😀 Pak to přešlo 😉

A neboj když se začteš do koníka za chvilenku budeš ostřílená a budeš znát tolik věcí, že se až budeš divit 😀

lenkazdenek
6. zář 2007

1)Já používám klasickou Niveu,ale potom je prý lepší používat něco proti striím
2)cvičit nechodím,ale v létě jsem chodila plavat a na dlouhé procházky
3)já jsem do 4měsíce neměla bříško moc vidět a vešla jsem se ještě do svých starých kalhot,takže s tím ti bohužel neporadím 😒
4)docela dobrý předporodní kurzy jsou na Bulovce,večer i pro maminky s doprovodem ,registrace je ve 20tt,ale teď by se měla rekonstruovat tak nevím
5) já jsem brala první 3 měsíce kyselinu listovou a jod a pak dva měsíce GS mamavit
6) Bolesti mám pořád vystřeluje mě to jakoby do vnitř těla ,ale to je normální
😉

sharii
7. zář 2007

1/Používám ElastiQ, ale jak píšou holky je asi celkem jedno čím se mažeš. Myslím, že mazání ti na bolest stejně moc nepomůže. Mě první dva měsíce bolely prsa taky hrozně, i v noci jsem to vnímala a žádné mazání čímkoliv nepomohlo, prostě jsem musela vydržet, pak to odeznělo a ted už je to ok.
2/Zatím jsem chodila jen plavat, na cvičeni pro těhule jsem si nedokázala nějak najít čas. Před otěhotněním jsem chodila cvičit na fitballech a taky jogu. Po otěhotnění mi cvičitelka ten fitball už nedoporučila, protože se tam moc skáče, byl to takový ten aerobic na balonu a na jogu jsem taky přestala chodit. Koupila jsem si knížku "gravidjoga" a občas cvičím doma. Ted uz bych nekam chodit cvicit chtela zacit...uvzauju o www.studioprozeny.cz nebo www.klubslunecnice.cz
3/Těhotenský kalhoty nenosím do dneška.
4/Na těhotenský kurz se chystám až do porodnice, tam se hlásí až tak dva měsíce před porodem. Jinak studuju v knížkách a na netu a těhu kurzy jsou i v tom studiu pro ženy tuším.
5/Na doporučení doktorky, jsem první tři měsíce brala Calibrum - to pro první trimestr a k tomu listovku.
6/Ty bolesti jsem měla taky a docela dlouho, taky mi doktorka řekla, že to je normální, prý je to od toho jak se zvětšuje děloha atd.

kulich
autor
7. zář 2007

Děkuji všem za rady.Budu si muset prolistovat celou stránku konika 🙂 . Držím Vám všem palečky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru