icon

NT+ v Brně, můžete doporučit?

belleelle
9. čer 2015

Po předchozí špatné zkušenosti s veveřím bychom chtěli jít jinam. Přemýšlím, jestli helios, bohunice porodnice, reprofit. Jezdili jsme do Zlína do predika a super, ted uz to nejde. Budeme chtít jen ultrazvuk bez odběru krve. Muzete mi doporučit? Nepište prosim nic o veveri, tam nepujdeme.

Strana
z3
belleelle
autor
2. črc 2015

@nolies tak jdu k němu 🙂 sestra v telefonu moc milá, že mě nebudou do ničeho tlačit.

a.n.e.t.t
22. črc 2015

Já se musím též vyjádřit k Veveří. Za mě taky rozhodně ne, už jsem tu ten názor zahlídla, dle mě tahají z lidí akorát prachy 😠 .
Já na screeningu NT 2,0mm, miminko otočené tak, že dr. nemohla zkontrolovat kůstku, ani za hodinu se nenatočilo z profilu, tak si madam do zprávy napsala nosní kůstka drobná... a poslala mě na genetickou konzultaci. Krev v pořádku celkově screening negativní, kombinované riziko na downa 1/5300. Po týdnu genetička, totální katastrofa, mluvila jen o plodovce, řekla jsem, že dr. kůstku neviděla kvůli poloze miminka, vůbec mě neposlouchala a mlela si svoje, že nosní kůstka drobná a NT hraniční, že kvůli tomuto, aby se vyloučily vady mám jít na plodovku nebo nějakej ten test co stojí 13 tisíc. Všechno jsem odmítla, dívala se na mě jak na blbce a i tak se mnou mluvila. Chtěla jsem kontrolní utz, že mi ho teda udělají za další tisícovku. Na utz jsem byla asi dvě minuty, kdy NT po týdnu stejné 2,0mm, utz dělala jiná dr., též hovořila o tom, že je to hraniční hodnota. Nosní kůstku našla, neobtěžovala se ji nějak kontrolovat, zda je drobná nebo není, nebo normální či co. Jen konstatovala, že nemůže říci oproti minulému týdnu, kdy mi dr. napsala, že je drobná, jestli je teď jako jiná, protože ten minulej utz nedělala (dle mě nesmysl a výmluvy), opět jsem řekla, že díky poloze tu kůstku dr. vůbec nekontrolovala, opět to nikoho nezajímalo a mlela si svoje, že ve zprávě je napsané drobná. Zkasírovali mě o tisícovku a vykopli mě. Už tam opravdu nejdu, kamkoli jinam. Prostě hnus chování, jednání, neochota atd.

sisstin
22. črc 2015

@a.n.e.t.t NT 2 opravdu není hraniční hodnota, to je NT 3-3,5mm, já nevim, kde to tam na tom Veveří berou 😕 stačí se podívat na jakékoliv nové články o NT 😕

daisyjane
22. črc 2015

Ahoj, po předchozích zkušenosti s Veveřím jsme nyní byli v Bohunicích. Čekací doba cca 3 hodiny (i přes objednání na přesný čas), je tam ale dětský koutek pro prcky. Mudr. Gerychová je velmi příjemná, úžasná, vše perfektně popsala, změřila, několikrát vše kontrolovala a ani přes velký časových skluz nás neodbyla, prostě maximální pečlivost. UTZ tedy hodnotím velice kladně. Z předchozího těhu vím, že je i velmi kvalitní odborník na pravém místě, byli jsme u ní na konzilionárním UTZ a zachránila nám synka 🙂 . Výsledky z krve měly být za týden, neposlali však ani po 14 dnech, tak jsem tam zavolala a poslali je obratem na mail. Řekla nám i pohlaví a můj doktor to po 3 týdnech potvrdil. 🙂 Jo a NT má mimisek 2,0 mm a říkala, že je to v naprostém pořádku. @sisstin

belleelle
autor
22. črc 2015

@a.n.e.t.t kdybys chtela solidní genetiku, doporucuji všem z Brna a okoli, tak do detske nemocnice. Těhotné berou přednostně, nemela jsem doporučení. A neplatila jsem nic. To pak kdyz posloucháte geneticku na veveri, jde jim jen a jen o penize.

m_o
24. črc 2015

@a.n.e.t.t ja byla na NT v Heliosu a opravdu perfektni pristup. Ted nas ceka screening ve 20 tydnu a pujdeme zase tam. Pani doktorka si s nama dala opravdu praci, vsechno vysvetlila, ukazala, dokonce i pohlavi nam rekla. Na veveri byla moje sestra a rikala ze je to tam jak na bezicim pase a ze na tom jen vydelavaji, proto jsem se rozhodla jit tam. A kdyz jsem videla ty fotky z ultrazvuku tak kdyz to srovnam, tak obraz neni tak kvalitni, jak z toho heliosu.

rybamrazena
27. črc 2015

@sisstin, @a.n.e.t.t Tak teď jste mě úplně vyděsily! Tento týden mě čeká Veveří. Preventivně jsem zkusila Bohunice - plno. Jakou mi doporučíte taktiku - asertivní hned mezi dveřma? Měly jste u vyšetření manžela?
Díky.

daisyjane
27. črc 2015

@rybamrazena Urco jdi s manzelem. Je to zazitek pro oba! Videt mimco na podrobnym ultrazvuku, jak si cuca palec nebo mava. A z Veveri si dopredu hlavu nelam. Vsechny necpou rovnou na genetiku a amnio a kdyby nahodou te nekam nutili, dej na svuj instinkt a nedej se. Jinak jsou tam odbornici, tak to vem z te pozitivni stranky, ze nic nezanedbaji. Hlavne mysli pozitivne 😉

belleelle
autor
27. črc 2015

@rybamrazena jeste muzes zkusit sanatorium helios Dr. Bilkovou nebo kliniku reprofit Dr. Doubka.
Všude bude lip, nez na Veveri! Ja dnes byla u Dr Párala a nesrovnatelné, zádný běžící pas a krasne vysvětluje a uklidní. Pokud je to vase prvni, určo jdi s manželem.

rybamrazena
27. črc 2015

@daisyjane Njn, jenže odborník ještě nemusí být dobrý doktor.....No nachystám se na ně!

@belleelle Musím bezpodmínečně do konce týdne a už jsem jednou měnila termín.... Udělám ze sebe pokusného králíka a přístě holt někam jinam.

Díky, holky. Dám vědět, jak to dopadlo. 😝

belleelle
autor
27. črc 2015

@rybamrazena věř, ze bude vse ok!!! 🙂
Jeste se na ne nechystej, uvidis dle výsledku. A treba nam pak pisnes, jak jste byli spokojeni.

rybamrazena
31. črc 2015

Ahoj holky, mám to za sebou, Prenatal super. Všichni příjemni - příště zas. 🙂

alkuska
31. črc 2015

@rybamrazena Super, ráno jsem se objednala na 10.8. a teď to tady čtu a jsem zděšená. Jsem ráda za pozitivní hodnocení 🙂

rybamrazena
31. črc 2015

@alkuska taky jsem byla, ale fakt pohoda, ženské házely úsměvy 🙂

jaruskajarda
31. črc 2015

Včera jsme byli na Veveří a také já přidávám pozitivní hodnocení, na MuDr. Vlašína nedám dopusti 🙂 Důležité je mít v hlavě i v srdíčku, že si tam jdete jen pro dobré výsledky, nic jiného si nepřipoštějte 🙂

rolfinecka
31. črc 2015

Holky, je to ibo tom na jakého Dr.zrovna narazíte. Já jsem tam šla s tím, že mi zavolají jen ty nejlepší výsledky... Ale bohužel jsem neměla štěstí na Dr. Pak jsem se už radši objednala k Dr.Vlašínovi, to je jednička. 🙂

emisekkk
31. črc 2015

Dr. Vlasin je kapacita,o tom zadna. Mne kontroloval vsechny 3 deti. Mam k nemu velkou duveru. Kamaradce na prvni pohled odhalil zavazne vady. Ovsem geneticka je va Veveri kapitola sama pro sebe,ktera vsechny cpe na odber plodovky. Ja ji odmitla a ona na me spustila,ze jsem totalne nezodpovedna. Pritom vsechny testy jsem mela v poradku. Cpala me tam jen kvuli veku. Pritom Vlasin mi rekl,ze se mam na plododvku dle vysledku vykaslat.

rolfinecka
31. črc 2015

@emisekkk Mě teda genetička necpala na plodovku. A Vlašín na kontrolním UZ potvrdil, co jsme si mysleli... Miminko je zdravé a máme si užívat maličkého.

emisekkk
31. črc 2015

@rolfinecka no me teda jo a ostatni to tady pisou. Asi zalezi pripad od pripadu.

rolfinecka
31. črc 2015

@emisekkk Jojo. Mě teda na Veveří vystresovala úplně jiná dr...

a.n.e.t.t
31. črc 2015

@emisekkk Jojo, potvrzuju, taky mě genetička tlačila na plodovku a chovala se arogantně, že mám pozitivní markry a utz nevyvrátí vvv a kecy kecy, že odběr plodovky jo a je to bezpečný. No hla mi žlučí 😠 jak se říká.

plamenka84
31. črc 2015

Taky se holky primlouvam k Veveri a doporucuji. Byla jsem tam 3x, s prvni dcerou me vysetroval ve 12.tydnu dr.Vlasin, ve 20.tydnu dr.Pavkova. Oba moc prijemni a vse mne vysvetlili, spravne urcili pohlavi a dostali jsme krasne fotky. Tento tyden jsme byli s druhym mimcem ve 12.tydnu opet u dr.Vlasina, opet moc mily, prijemny, vse zase podrobne vysvetlil a vubec mu nevadilo, ze behem vysetreni tam byl i manzel s rocni dcerou. Dokonce jsem ho posilala pryc, kdyz mala zacinala zlobit a on ze at vydrzi, ze uz bude koncit. Proste tech 1450kc za vysetreni od odbornika s velkym O s milym pristup celeho personalu od recepcni pres sestry a lekare a lekarky muzu jen doporucit.

emisekkk
31. črc 2015

@a.n.e.t.t no tak nejak jsem to mela stejne. Dokonce mi rikala,ze zrovna dneska je odberovy den a ze mi tu plodovku vezmou hnedka a byla teda znacne protivna,kdyz jsem odmitla.

paracka
31. črc 2015

@belleelle byla jsem v Heliosu, oba mi dělala MUDr Kováčová a super

moncaskipi
2. zář 2015

Tak jsem holky zvědavá, já jdu po prvé do Prenatalu na NT+ ve 13.tt a doufám, že taky chytnu někoho aspoň trošku slušnýho. O té paní genetičce jsem slyšela od svých známých dost, ale na doktory/ky si mi nikdo nestěžoval, tak snad to dopadne dobře. 🙂 A pokud to tam bude na prd tak příště půjdu do Heliosu a bude to 😎 😎

m_o
2. zář 2015

@moncaskipi jako myslis na veveri? 🙂

moncaskipi
2. zář 2015

jojo myslim na veveri 🙂

lukjak
8. říj 2015

Ahoj tak i já přidám svou zkušenost. Byla jsem v Heliosu na nt+ u pana doktora Šuly a byla jsem velice zklamaná. Zeptala jsem se, jestli může manžel se mnou a rovnou ve dveřích mě odvětil, že teda neví co tam manžel uvidí. No to jsem otevřela pusu dokořán 😲 Platila jsem 1500 kč a vyšetření trvalo asi tak minutu, možná minutu a půl. Jak dlouho to Nt+ trvalo vám? Mě jen fakt změřil mimouše a šla jsem na krev a že si mám přijít na výsledky za 14 dní. :-/

m_o
9. říj 2015

@lukjak tak na dr. Sulu nadavaji skoro vsichni. Ja byla u dr. Kovacove a byla jsem spokojena, dala si s nama praci. Ultrazvuk trval asi pul hodiny, mimco zmerila, podivala se na sijove projasneni a na vse co se u tohoto vysetreni kontroluje. Jestli tam priste pujdes, tak se objednej k ni, nebo k dr. Bilkove, ta je taky moc prijemna a pecliva. I kdyz tak premyslim, tak ja mela prvne krev a az byly vysledky tak pak ultrazvuk. Tak jestli jeste nepujdes na ten ultrazvuk, protoze myslim, ze by si nemohl dovolit te takhle odbyt. Zkus tam zavolat a zeptat se, za to nic nedas.

pauline30
15. pro 2015

Ahoj holky,trochu ozivim tohle tema. Ja byla v Prenatalu na Veveri.
V prvnim tehu jsem byla na NT screeningu u Dr.Cuprove-totalni katastrofa,mimi se nechtelo otocit tak,jak potrebovala,zacala byt nervozni,stouchala do bricha docela neprijemne ultrazvukem a pak me poslala 3x pochodovat na chodbu,nic moc nevysvetlila. Kontr.ultrazvuk jsem mela v 16 tt u dr.Vondrackove-uzasny pristup,vse zkontrolovala a rekla nam pohlavi,ve 20 tt screening u Dr.Vlasina- vse vysvetlil,ochotny a podle me je fakt trida.
Ted u druheho tehu jsem z jejich pristupu zklamana, NT ve 13 tt u dr.Vondrackove-zklamani,katastrofa-odmerena,otravena,uplne davala maminkam najevo,jak ji prace asi nebavi,kdyz jsem se letmo zeptala na pohlavi,tak toho chci pry po ni moc a hodila takovy oblicej,ze jsem se dal na nic neptala. Rekla mi,ze mam hranicni hodnotu NT 2,0mm a pozvala me na dalsi kontr.ultrazvuk v 16 tt + genetickou konzultaci. Vysledek mi vysel negativni,krev v poradku,nosni kustka pritomna,vse ostatni v poradku,riziko Down 1:896,nevim,zda je nutna i ta genetika,nebo jde jen o prachy,ale jsem ted cela rozhozena,misto toho,abych si druhe tehu uzivala.
Tot moje zkusenosti s Prenatalem na Veveri.

Strana
z3