Očkovaly jste MMR hned, jak jste zjistily těhotenství?

annapans
11. říj 2015

Ahoj holky, nechci v žádném případě vyvolat diskuzi o očkování ale pouze vznést dotaz. Jsem v 16.tt. a mám 16měsíčního syna, u kterého bych ráda odložila očkování MMR až po 2.roce věku. Četla jsem ale, že zvlášť příušnice mají pro plod fatální následky :( Jak jste to řešili vy? Očkovali jste hned jak jste zjistili těhu nebo neřešili? Znáte někoho kdo se třeba nakazil a o dítě přišel? Díky všem za odpověď.

barulina
11. říj 2015

tak já neřešila tehu ale odložila Očko pob2.roce a pohoda. za mě je to tak lepsi

tygrous
11. říj 2015

Syna jsem nechala naočkovat, když jsem byla v 9.měs. (očko jsme odkládali) Dr.řekla, že takhle na konci to na plod nemá vliv a je to lepší, než pak očkovat s čerstvým miminkem... no nakonec to dopadlo tak, že jsem porodila o 3 týdny dřív a přišli jsme z porodky domů, když syn byl 12.den po očko a pak 13.den měl teplotu...ale žádné následky z toho nejsou. Určitě bych neočkovala v 1.trimestru, ale ten konec těhu už je ok. a rozhodně bych očkovala nejříve ve 2 letech (můj mladší syn měl 1.MMr až ve 3,5 letech před nástupem do školky)

frantiska85
12. říj 2015

MMR jsme očkovali když jsem byla na začátku druhého trimestru.

petulka_ov
12. říj 2015

Ptala jsem se své pediatričky ohledně očkování MMR v případě mého těhotenství. Nedoporučila mi očkovat, přesně tak jak píšeš pokud onemocníš např. příušnicemi je to tragédie. Šance není veliká, ale je tu, je to přece jen živá vakcína. Očkování jsme odložili, až po druhém roce, kdy je vyzrálejší imunitní systém.

papalinka
12. říj 2015

Úplně jsem nepochopila tvůj dotaz. Chceš dítě očkovat co nejdřív, aby ses ty těhotná od něj nenakazila, kdyby spalničky dostal? Chceš ho neočkovat, aby ses od něj nenakazila kvůli očkování?

Já bych očkování určitě odložila, protože bych se bála možného rizika nakažení spalničkami při očkování. Navíc MMR se opravdu lépe snáší po druhém roce věku.
Riziko nakažení spalničkami od svého neočkovaného dítěte (které ani ještě nechodí do školky) je podle mě v podstatě nula.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru