Očkováni Covid v těhotenství. Jaký na to máte názor? Přemýšlíte o něm?
Krásné nedělní ranko všem 🙂
Mám dotaz je mi 30 let, jsem asmatik a jsem těhotná.
Jaký je vás názor na očkováni? Přemýšlíte o něm někdo během těhotenství nebo kojení? 🤷♀️
@mamadvoudeti jak rikam, pokud byste zazila to co ja behem neceleho pulroku, tak budete za ockovani rada 🙏
@petramana ano psali mi sestřičky z ARO , že po tom co viděli se naočkovat nechali. Psali mi lidi , kterým umřel někdo blízký a to je přesvědčilo . Psali mi lidi co Covid měli a vakcíne nevěří . Upřímně -dostali nás to do pasti . Každej už chceme normální svět. Ale vím , že tímhle se nevytvoří i když někdo to vidí jako cestu.
A k byznysu : proč mít test za pár korun , když můžete test dávat za 1700kč ? A co když nabídnou test zdarma. Teď to zaplatí stát . Ale příště jí budou chtít prodat zase. Ale co když jí nebudou chtít ? Hmm tak nějaký další horší vir ? Nějaká mutace ? Která bude fungovat ? A kterou si už zaplatí ? A když jí nebudou chtít ? Tak jim řekneme že k očkováni jsou náchylnější na mutace ?
Přeji si aby tohle navždy bylo jen v knížce psané !
@mamadvoudeti A řešení je tedy co? Co navrhuješ? Zatím nic lepšího než vakcínu nemáme.
@mamikry Jak by mohla pediatrička nebo obvodní vědět něco o účincích očkování koronaviru na mateřské mléko nebo těhotenství. Nemyslím si, že by měly nastudované takové studie, ani že budou zodpovědné za jakékoliv vyjádření.
@mamikry A to je pozitivní, že to jde do mateřského mléka? Možná ano, možná ne...není lepší se tedy nenechat očkovat? Nebo chcete, aby bylo miminko taky jakoby očkované? Nerozumím.
Jak to myslíte, "malou ochránit"? Tím, že se necháte očkovat v těhotenství? Pochybuji, že by to některý lékař doporučil. Navíc vzhledem k tomu, kolik lidí skutečně nyní covid podle testování má, je možná menší riziko se neočkovat, než očkovat v těhotenství.
@sugarplum Na zvážení těhotné/kojící, to jen vypovídá o tom, že nemají žádné informace nebo studie, které by byly průkazné a o které by se mohli vědecky opřít, zříkají se jakékoliv zodpovědnosti, tj. důsledky jsou nejasné. Jinak by přeci mohli říci škodí nebo neškodí.
@lucka662006 A co vy vite, treba maji 😉. To, ze si to nemyslite, neznamena, ze se o tema nezajimaji. Rozhodne konzultace nicemu neskodi. Pokud se protilatky mohou dostat do MM, pak je teoreticky muze mit proti covidu i dite, tedy chranily by ho alespon castecne.
@mamadvoudeti Jak to myslis s tim testem za par korun? Zatim se tady nenasel nikdo, bohuzel ani dobrovolne, kdo by ukazal, za jakou nejnizsi cenu se da oficialne udelat spolehlivy PCR test. Ofiko je PCR test za tech cca 1700 kc. A bohuzel i vecna kriticka covidu, vlady a opatreni pani Mudr. Pekova sama priznala, ze nejnizsi cena za kterou je mozne delat PCR v jeji laboratori je 1400 Kc. V Praze je jedine odberove misto, (jestli se pletu at mne nekdo opravi), kde delaji PCR ze slin za cca 700 Kc bez potvrzeni s nikdy jsem tam nemohla objednat, pry maji porad plno. Objednat se da pouze elektronicky a pokazde vybehne hlaska, ze neni volny zadny termin.
Levne PCR testy jsou jako pani Colombova, vsichni o nich porad mluvi a nikdo je jeste nevidel. 🤔
@mamikry Chtěla bych vidět obvodního lékaře nebo gynekologa, který by písemně uvedl, že jeho těhotná klientka/pacientka, se může bez jakýchkoliv rizik pro plod nechat očkovat na covid 19, a kterou z běžně dostupných vakcín. Při kojení už to asi takový problém nebude, záleží, kolik se čeho dostane do MM a může tedy možná miminko ochránit před covid, na určitou dobu, než protilátky klesnou.
@lucka662006 A on nekdo hovoril o tom, ze to maji dat pisemne? Mluvila jsem o konzultaci, protoze si myslim, ze nazor lekare neuskodi. Samozrejme, ze konecne rozhodnuti je na vas a nikdo na sebe nevezme riziko za vas. To da rozum.
@mamikry Nevezme, riziko tam je, jinak by se to přeci mohlo obecně doporučovat a propagovat, stejně, jako se doporučuje očkování těm, které těhotné nejsou. Zakladatelka se ptala, zda bychom přemýšleli o očkování v těhotenství, tak to tedy určitě ne, rozhodně bych do toho nešla, stejně jako se neočkují v těhotenství ostatní nemoci, pokud k tomu není závažný důvod.
@lucka662006 Jenze on k tomu zavazny duvod podle vseho je. S mutacemi udajne prichazi vetsi riziko pro tehotne. Covid zpusobuje srazeniny, ktere mohou ohrozit dite, nehlede na pripadne teploty. Mam v okoli nekolik pripadu zamlkleho tehotenstvi kratce po prodelane nemoci. Navic nechcete rodit s nedostatecnou dechovou kapacitou. Pravda, ne kazdy ma tu smulu, ze ma tezky prubeh, ale jak vite, ze vy to zvladnete bez ztraty kyticky. Pokud bych tedy mela velke riziko, ze se mohu nakazit, ockovala bych se. Ja jsem cele tehotenstvi mela ten luxus, ze jsem nikam nemusela a muz pracoval doma. Pokud bych mezi lidi musela, zvazila bych rizika, min. pred nastupem podzimu.
@mamikry , @lucka662006 Holky já jsem v 2 trimestru těhotenství. Po konzultaci s lékařem, sem se rozhodla, že se očkovat nechám. Doktor mi to i doporučil.
@miskasvobodova já jdu k lékaři v pátek, a chci se ho na to zeptat. Jsem také v druhem trimestru. Tento týden jsem si ještě raději zasla na protilátky a ty nemam.
@macolka Ahoj jsem tady nová 😊 všechny moc zdravím. Co se týká očkování proti covidu, tak jsem to také dlouho zvažovala a teď už se rozhodli ,že těhotné očkovat budou a ještě jsem včera dostala doporučení od paní doktorky z imunologie z Plzně, abych šla a tak už jsem zaregistrovaná a mám rezervaci na pondělí. Jelikož jsem prodělala covid v 3 měsíci a už bych takový průběh nechtěla, tak já do toho jdu a jak ráda 😃
@mamikry Sraženiny pokud vím, způsobovala Astra Zeneca a byly rizikem nejen pro těhotné, jak známo a to takovým, že v některých zemích se s ní zakázalo očkovat. Přitom předtím tvrdili, jak je bezpečná a že se s ní očkovat může, byla schválena.
@lucka662006 I covid způsobuje sraženiny.
@lucka662006 Tak si taky zjistete, kolik lidi melo po ockovani Astrou krevni srazeniny a kolik jich bylo ockovano bez nich. To procento je absolutne mizive. To mate patrne vetsi sanci, ze vas zasahne blesk. Navic tehotne se u nas ockuji Pfizerem nebo Modernou. A nejen ty, mam naockovanou skoro celou rodinu a Astru nedostal nikdo. Mam dojem, ze se dava lidem nad 60 nebo vys, to je kategorie, ktera casto bere leky na redeni krve, tedy by jim srazeniny hrozit nemely.
@vladenkamaminka
tak me v tehu ockovali na tetanus-zaskrt-cerny kasel,dokonce se to doporucuje protoze dite ziska protilatky od matky jeste pred porodem

@mamadvoudeti Je rozdíl únik z laboratoře a vytvořené v laboratoři. U neštovic má někdo taky jen pár pupínků a jiný může mít dost komplikovaný průběh hlavně v dospělosti.