Odkdy u vás bylo vidět těhot. bříško v 1. těhotenství?
Zdravím 🙂 chtěla bych se zeptat odkdy u vás bylo vidět těhotenské bříško v prvním těhotenství? Jsem 10+1 tt a nic nevidím :o poslední kontrolu jsem měla 21.3. a další je 28.4..strašně dlouhá doba a tak nervy pracují :/ a když vidím, že někdo už má břicho velké, jak v 5. měsíci, tak si říkám, jestli něco není špatně..
No já bych správně na ten screening měla jít podle doktora až po 16. týdnu, což mi přijde pozdě, tak proto jsme tam s přítelem volali hned, aby bylo vše v pořádku.. A já na něj jdu 13. dubna v 10.15 tam máme být všichni čtyří :D .. tak ale zas si říkám, že když nejsou komplikace ani jiné problémy do teď, takže bude asi i nadále všechno v pořádku.... jako já budu ráda za cokoliv, ať kluky nebo holky nebo páreček, hlavně ať je to zdravé a krásně to roste 🙂 ale zas když to bude páreček tak to budem mít jedním vrzem :D
@konekokira no jo vy hubeny ho mate pekny hned 😉
@bobule2015 a ty jsi na tom jak? já mám střední postavu (břicho teda (téměř) vždycky ploché ) a prostě nikde nic :o
@marquettka ja celej zivot delala atletiku a celkem i dost sportu takze ja mela spis tu sirsi svalnatou postavu ale ted jsem jak sud.... Pred otehotnenim uz sem mela krasne zpevnene bricho a ted tohle... Viz me foto album. Proste jeden giga spek. Ale mam tam dve tak se neni cemu divit 🙂
@bobule2015 jojo, taky sem odjakživa sportovala, takže tyčka sem byla tak naposledy v 9ti :D ale teď už mě to fakt začíná celkem znervoznovat..sice bych měla mít jen jedno mimčo, ale v 10tt ani náznak :( kdybych věděla, že je všechno v pohodě, tak se za to samozřejmě raduju :D ale takhle sem z toho akorát vystresovaná :(
@marquettka neboj.... Hele mam dalsi tri kanaradky co to cekaji postupne prede mnou, jedna cervenec pak srpen pak zari a pak ja v rijnu... Ale u kazde to bylo jinak. U jedny to bylo videt hned u druhe az po patem mesici... Je to individualni... Me pupek vylezl az na konci 11 tydne 🙂 no stress 🙂 hlavne jestli je vse ok podle UZ 🙂
@marquettka ježkovy voči, je to v pohodě nemít v 10tt žádný břicho :D nebo máš od doktorů nějaký informace o tom, že by mělo bejt něco špatně? mně vylezlo břicho až kolem 20 týdne. teď jsem ve 26tt a teprve včera jsem si koupila první těhotenský kalhoty. opravdu si myslím, že není třeba se stresovat každou prkotinou...
@marquettka
tak ja prikladám svoje fotky - 12ty 16ty a 24 týždeň 🙂 Podobne ako píše slecnajohanna, brucho mi začalo vyliezať až po 20 tt.
Myslím, že môžeš byť úplne kľudná 🙂
Užívaj si to, pupku si užiješ až až.
@bobule2015 ale zase jak jsou zvyklý na obrácenej lavor, tak mi říkají (ti, co o tom neví), že vypadám jako kdybych snědla hodně knedlíků 😀
@bobule2015 děkuju za uklidnění :D z mýho okolí právě maj břicho všichni a to maj termín bud stejne, nebo později..a to právě nevím..mám rozestup 6 týdnů mezi kontrolama - ted mám zasebou polovinu..a prostě asi hledám nějakej ukazatel, kterej by mi řekl, že je všechno v pohodě..
@slecnajohanna jo, já vím..asi to zbytečně řeším, no :D :( ale jak sem psala..potřebuju nějakej ukazatel, že je všechno v pohodě :o a vím, že věci jako t.testy nebo bazálka mi teď nic neřeknou, tak hledám, co se dá..vždycky sem chvíli v klidu, a pak na mě příjdou tyhle stresy..prostě blázním, no..
@mika251 děkuju 🙂 do té tvé první fotky mám aspon týden, tak třeba se to taky tak vyklube 🙂
@konekokira tak tim padem ja snedla tak dve sisky knedliku... A pritom jim jako predtim, pravidelne a ne nic nezdraveho.... Tak nevim asi chyba v matrixu 😀
@marquettka fakt je to individualni.... Nemej strach.. Pak uz nebudes vedet co s nim 😉
@marquettka snaž se tím nestresovat, přenáší se to na dítě. navíc v průběhu těhotenství přijdou daleko závažnější věci, kvůli kterejm si člověk může dělat hlavu - genetika, cukrovka atd. velikostí břicha v prvním trimestru si nemá cenu zatěžovat hlavu
@marquettka jeeežiš, na prvej fotke sa rozhodne ešte nič neklubalo, to je povianočný špek :D
@slecnajohanna no, tak to se asi zblázním 😀 jak to tak pozoruju, tak se ze mě stal strašnej stresař 😀
@marquettka stresujes se uplne ale uplne zbytecne.... Fakt.. Najdi si nejakou zalibu at nemas nutkani se neustale prohlizet 🙂 ja uz treba zacinam delat svicky na vanocni trhy 😀 protoze pak nebudu stihat 😀
@marquettka rodině jsme těhotenství oznámili ve 22tt, známým ve 24tt, když jsme řekli termín porodu, tak nám nevěřili, těhotenství na mě nepoznali (a to nemám kdovíjak vycvičené břišáky, které by břicho "stahovaly") ... bříško se vyhouplo ve 30tt, před porodem ve 42tt bylo normálně těhotensky velké, ale bylo jen dopředu, z boku by na mě těhotenství nikdo nepoznal ... takže klid, každá z nás to má jinak, mimčo si samo udělá takový prostor jaký potřebuje 😉
Holky, zpětně všem děkuju za tuhle diskuzi a fotky. Poslední dny plašim, zda je vše OK - od začátku těhu prakticky nevim, že jsem těhotná, tak bych aspoň uvítala jako ukazatel to bříško, ale zítra budu 12+0 a nikde nic. A prostě mi není jasný, kde to dítě je 😬 Jsem teda štíhlá a docela vysportovaná, tak se utěšuju, že to drží svaly. Tak jste mě teď docela uklidnily 😉
Holky, a není to taky trochu dědičný, jak se to vždycky říkalo?? Mám dojem, že se říká, že jaký měly břicho naše matky, takový to budeme mít my, ale nevím, čím to je. Moje matka před téměř 40ti lety přibrala 25kg 🙂 Já osobně jsem teda už v 9tt měla břicho nafouklý jak buben (při mé drobnější postavě 164cm a 54kg) a hlad jsem měla ve dne v noci.
@jani76 Tak to se musím zeptat svojí mamky, jak to měla. Já jsem v 8. týdnu, jsem nafouklá jak balon, kalhoty mě tlačí. Takže všechny kalhoty i sukně tahám "nad špek", protože je mi to hrozně nepříjemný. Utěšuju se tím, že dlabu Prednison a po tom jsem před pár lety taky byla jak balon. A to ještě v práci musím minimálně měsíc maskovat. To nevím, jak to zvládnu 😉
@fallingstars jestli jsi štíhlá a vysportovana, tak se Ti to bude brisko dobre vracet do původních velikosti 😊. Nebo alespoň tak jsem to mela ja. Příkladem foto, jaké bříško jsem mela 3 týdny po porodu.
Ja jsem neměla skoro žádné bříško az do 7.mesice a pak takové pidi, ze mi ani v okolo nevěřili, ze mam do par dnů rodit. Státnicovala jsem v 6.mesici, těšila se, ze mi to bříško trosku ulehčí a ono to spis vypadalo, jako bych se doma jeste v klidku prejedla 😄
@michaela110 Kdyby to tak bylo, tak budu jen ráda 🙂 Ale takhle vypadat tři týdny po porodu? To je luxus! 😉
@fallingstars přeji klidné těhotenství 😊, užívej si bříško...
Ony ty prochazky a kojení k hubnutí napomáhají hrozne moc.

@bobule2015 Také čekáme dvouvaječná dvojčátka a také doufáme, že to bude páreček. 😀 Tak doufám, že to vyjde jak vám, tak i nám. 😀 Jinak já jsem objednaná na screening na 19.4. hned v 7:45, tak se těším. Mně moje doktorka vypsala žádost, vypisuje to každé mamince, přestože je to vše v pořádku. 🙂 Je lepší se překontrolovat i v centru, kde mají lepší techniku. 🙂 Takže ti to jen schvaluji. 🙂