Odstranění zubního kamene v těhotenství

jaaanic
16. říj 2014

Holky potřebuji poradit...byla jsem u zubařky a ta mi řekla ať si zajdu k dentální hygieničce na odstranění zubního kamene. Tak pořád váhám zda se tam mám objednat? Moje sestra tam byla a říkala že nic moc že to je docela krvák🙂...jako bolesti se nebojím, ale spíš celkově zda to pro těhotnou není moc velký stres? Byla jsem tam už totiž objednaná na začátku těhu, ale bohužel sem to musela odvolat bo sem zrovna v té době trpěla blutím🙂 Tak nevím zda to nenechat až po porodu??? Díky za radu🙂

paracka
16. říj 2014

Docela je to neprijemne a pokud mas citlive zuby i bolestive. Z dasni vali hodne krve. Takze za me az po porodu. Ja tez mela jit ale necham to az po porodu a sestinedeli

kahira
16. říj 2014

Já byla před těhotenstvím a bylo mi to doporučeno i v těhotenství, nebolelo to, jako nic příjemného, ale v klidu se to dá vydržet, ono asi záleží na člověku, jak kdo má práh bolesti atd... Já mám silnou krvácivost dásní a zuby citlivé a nešla jsem jen z finančních důvodů momentálně. Nechce se mi vyhodit 1000kč za to, že mi pořádně "vyčistí zuby" . To radši koupím něco, co je opravdu potřeba a půjdu po.

arrowka
16. říj 2014

Byla jsem na dentální hygieně v těhotenství a žádnou újmu to na mě nezanechalo. Jen to bylo nepříjemnější než jindy, protože mi paní hygienistka nepotřela dásně znecitlivujícím gelem. Oznámila mi, že nebude experimentovat a jako těhotné mi ho nedá, takže jsem si to trochu protrpěla. Dásně samozřejmě krvácejí, ale nějakým velkým krvákem bych to nenazvala.
Já ale věděla do čeho jdu, pokud jdeš poprvé a bojíš se, nech to po porodu. Nicméně je možné, že na to porodu nebudeš mít dlouho čas, možná by bylo lépe to mít z krku. 🙂 Vyhozené peníze to rozhodně nejsou.

anazuzzuzana
3. pro 2014

Choddím na dentální hygienu už dlouhodobě a byla jsem i 2x během těhotenství a není důvod to vynechat. Těhotenství není žádná kontraindikace... dásně krvácí, protože nejsou v pořádku a dentální hygiena je v pořádku udržuje.... navíc s malým miminem spíš nebudeš mít čas si tam zajít. Mně teda nikdy žádnej znecitlivující gel nedávala, takže prostě normální postup...

dolda
3. pro 2014

To teda nevim, když je pro někoho krvak dentalni hygiena, tak co potom bude dělat u porodu 🙂

krev z dásní teče, to je jasný, ale mě to teda nikdy nebolelo.

suzina08
6. kvě 2016

Moc si nedovedu představit, proč by to měl být krvák 🙂 Samozřejmě, že to pro někoho může být bolestivé, ale s odstraňováním zubního kamene bych moc nečekala, protože vám to může způsobit větší problémy https://www.nazuby.cz/zubni-kamen 😒

andreaandrejka
6. kvě 2016

Jaký stres a jaký krvák?? Mě bere zubařka zubní kámen co půl roku, na dentálku se chystám, těhotná jsem taky, nic to není, jen ti ten zubní kámen přebrousí, trvá to pár minut minuty a jdeš domu. Krev ti neteče možná trochu u dásně, záleží jak je máš citlivé, ale nic hrozného, jasně, není to příjemné,ale rozhodně se nedá mluvit o bolesti jako takové.

Nehledě na to, že když to necháš po porodu, v těhotenství se ti to může ještě zhoršit. Takže se fakt neboj, je to banalita a běž.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru