Otěhotnění 130 kg. Zkušenosti s porodem a tak?

simik7192
5. srp 2020

Ahojte aby, chci se Vás zeptat, mali ste nektora z vas nad 130kg kdi jste otehotneli, je mi 28let a zistila jsem ze jsem tehotna a mam 141kg, vim ze je to moc spatne ale nijak to uz nejde ovplyvnit mate nejake zkusenosti? Co se týka porodu a tak? Dekuji.

shaun40
5. srp 2020

@simik7192 To je mazec.Já nabrala v tehotenství 25kg to nevím jak se pak budeš hýbat.Proč s tím neco nedeláš?Hrozí ti cukrovka ,problémy z tlakem.Vím že je to težký ale snaž se trochu zhubnout.

malvinz
5. srp 2020

@simik7192 Poraď se spíše se svým lékařem, ale pokud vím, tak ženy s nadváhou nepřibírají v těhotenství nějak výrazně - pro vývin plodu se bere hodně ze zásob. Ale uvidíš jaká bude tvoje situace. Každopádně zkus teď alespoň kvůli plodu jíst zdravě a střídmě. Ale uvdidíš jak ti bude, já chtěla jíst hodně zeleniny ale v podstatě dopoledne udržím v sobě jen piškoty a rohlík :D takže individuální je to hodně. Držím palce 🙂

andyskarsgard
5. srp 2020

Já jsem vážila 98 a teď ve 22 týdnu mám 117 kg, hrůza.. Ale mám to hormonama při ivf, ale u každého doktora poslouchám že jsem tlustá a všechno jde špatně vidět.

tulikiss
5. srp 2020

@simik7192 bude to problem pri utz a taky pocitej s horsim prubehem. zamer se ted na stravu( ne hladovet) ale snaz se jist vyvazene a dostatecne, ale ne zbytecne moc a svadet to na chute. znama otehotnela a mela kolem 100, snazila se jist rozumne a do toho pak tehu cukrovka a sla rodit s jeste nizsi vahou nez otehotnela, takze po porodu byla cca -15kg. pak to drzela dal a podarilo se ji behem roku dostat na zdravou vahu.

andyskarsgard
5. srp 2020

@tulikiss ty jo. Já býka 3 týdny na vodním melounu, všechno jsem jinak zvracela a stejně jsem měla 3 kg nahoru.

kajalka
5. srp 2020

@andyskarsgard Jenže meloun má hodně cukrů

shaun40
5. srp 2020

Žádny bíly cukr,uzeniny,konzervy,alkohol.Slaď si medem jez namísto cukrovinek ovoce ,zeleninu,maso si připravuj bez zahuštené omáčky,lušteniny,losos(ryby) kup si himalájsku nebo mořsku súl kvúli otokúm.Popíjej vodu bez bublinek,neslazený ovocný čaj,minerálky, žádne cukrové vody.Když te bude honit mlsná tak si upeč neco z datlí,vloček sušenky oslaď ich medem a čokoládou aspoň 80%kakaa.Delej si hlávkový salát z bílym jogurtem je dobrý na železo.Dobrá investice je parní hrnec z patrami múžeš ho využít k příprave jídel bez tuku třeba k zdravé večeři.Odšťavnit si ovoce a ředit z vodou je to chutné a zdravé.Výborné jsou i vlašské ořechy jen tak chroupat nebo si ich dát z medem jako mlsku.Žádne diety a nejez bíle pečivo.

jjasmina
5. srp 2020

@andyskarsgard tak jistě, když meloun je plnej cukru

jjasmina
5. srp 2020

Já jedla zdravě a stejně 22kg nahoře, držím palce, protože tohle je poněkud extrém, upřímně před porodem jsem měla 98kg a nemohla jsem se hýbat, kulhala jsem, problém s ohýbáním , vstáváním ze židle.No nezávidím.Když jsem začala hubnout po porodu, mnoho toho ustoupilo,, ppradila bych se s dr

tulikiss
5. srp 2020

@andyskarsgard no tam byly prave dve hlavni chyby. 1, meloun ma hafo sacharidu, takze neni prilis vhodny a 2, jestli si zvladla jen meloun, tak prijem byl nizky a proto telo vse ulozilo na horsi casy. To jsou prave dve zakladni pravidla zdraveho stravovani, jist vyvazene(bilkoviny, sacharidy a tuky) a jist dostatecne, to je casty problem ze clovek ji malo a mysli si ze musi hubnout.

kajalka
5. srp 2020

@simik7192 Hlavně s tím něco dělej, nauč se vařit a stravovat se fakt zdravě, jinak budeš mít co nevidět kouli i z dítěte.

sudylichozrout
5. srp 2020

Nemuzu jinak. Proc jsi to nechala dojit tak daleko? Vzdyt to je dlouhodoba a systematicka ignorace vlastniho tela a nulova sebeucta... To ti nezablikal alarm pri 80, kg, 90 kg a ani pri 100 kg?
Ted pocitej, ze priberes mezi 10-20 kg, pokud budee prasit tak, jak asi prasis, muzes klidne nabrat 20 kg plus. Jako tehotna se prosim te ale nepoustej do zadnych diet, zamer se jen na zdravou a hlavne vyvazenou stravu, aby sis vypestovala spravne nevyky. A po porodu kontaktuj nutricniho specialistu, nejlepe lekare a res to. Protoze jinak z tebe bude nepohybliva masa, ktera se nezvladne postarat ani o sebe, natoz o dite a navic mu das jeste spatny vzor do zivota = vyprodukujes dalsi morbidne obezni bytost.

balogis
5. srp 2020

@sudylichozrout moje řeč
@simik7192 zajdi ke své Dr a nech si napsat zadanku na obezitologii to hradí pojišťovna- teda osobní zkušenost nemám ale moje kamarádka ano.

te_reza
5. srp 2020

Promiň, ale taky mi to nedá, tohle je fakt síla. Jak můžeš fungovat? Vždyť to je výhledově úplně do sra*ek. X nemocí, záda, kolena. Vždyť ti není ani 30. Kamarádka se dostala při 163 cm na 120 kg. Svadela to na štítnou žlázu. Jednoho krásného dne ji ovšem vypověděli službu záda, skončila na kapackach, měsíce mimo. Doktoři ji jenom cpali praskama a obalene ji řekli, že je prostě tlustá. Sekla se a má dole skoro 40 kg. Tohle je morbidní obezita, být tebou, najdu si výživového poradce.

sudylichozrout
5. srp 2020

@te_reza Mne tohle hlava nebere. Jak jsem tehotnela rychle za sebou, nestihla jsem shodit tehotenska kila, takze jsem po druhem porodu mela pri 160 cm 72 kg a bylo mi desne. Jak jsem prestala kojit, coz bylo 7 mesicu po porodu, vrhla jsem se na hubnuti. Ze 71 kg na 56 kg jsem sla do pul roka. To je moje bezna netehotenska vaha. Stacilo jen zmensit porce, protoze jsem nejedla uplne blbe a zacit se vice hybat. Cilovou vahu jsem mela v cervnu 2019, v cervenci jsem otehotnela znovu. Rodila jsem s 68 kg, ted mam 4 mesice po porodu 60 kg a ocekavam, ze jak prestanu kojit, pujde dolu i ten zbytek. Resp. Ted mi jde 1 kg dolu mesicne, uvidime, jestli se to uz zastavi, nebo to pujde pomalu samovolne. Kdyby se to zastavilo, tak to zase po odstavu dotahnu cvicenim. Ale at tak ci tak, ta 4 kg navrch nejsou tragedie, kor po trech detech behem tri a tri ctvrte roku. 140 kg je absolutni narez. Chapu, ze nekdo ma treba geneticky dane sklony k nadvaze, ze nebude uplne schlank, ale takova obezita je proste ulet uletu.

kajalka
5. srp 2020

@sudylichozrout Tak si tu přemýšlím, jak je při morbidní obezitě technicky možný sex? 🧐

sudylichozrout
5. srp 2020

@kajalka Nad tim jsem take parkrat premyslela. Fantazii mam velkou, ale na tohle asi nemam 😆 Nevymyslela jsem ani jednu polohu, pri ktere by bylo mozne provozovat bezpecne sex pri vaze 120+ u obou partneru. Asi jedine ze zadu a bricho hodit na zada partnerce 😆
Ale dost, nebudme zbytecne osklive, sve jsme si k tomu uz rekly... 😋

kajalka
5. srp 2020

@sudylichozrout Tak já to nemyslím konkrétně tady na zakladatelku, věřím, že jí situace trápí a najde vůli to změnit.
Spíš by mě to zajímalo obecně, zvlášť pokud jsou 140+ oba dva. Pokud je jeden hubeňour, tak to pak asi nějak jde.. nakonec v USA je tohle normální váha a děti mají..

michaela1990xx
5. srp 2020

Já nad tím sexem taky premyslela jak sem to začala číst, jen sem nemela tu drzost se zeptat 😀 Sem ráda, ze ste to napsali za mě 😀

sudylichozrout
5. srp 2020

@michaela1990xx Není zač. Sudý lichožrout - prořízlá huba s.r.o. 🙂

aronek
5. srp 2020

@simik7192 ahoj, měla jsem relativně rychle za sebou 4 děti. Pokaždé mi něco zůstalo a poslední jsem rodila a měla jsem kolem 130kg. Při každém těhotenství mi šla váha hrozně rychle nahoru. Až na problémy při UTZ, kde nebylo dobře vidět jsem neměla problém. Při třech těhotenstvích jsem ještě pracovala, šla jsem rychle do práce. Jinak musím říct, že já mám děti naopak velice hubené, až tedy na nejmenší, která je dost kojená a má pupík. Já se tedy snažím pomalu hubnout po posledním dítku, ale pořád mně zlobí jizva po CS. Takže max procházky s kočárkem, jinak pohyb zatím ne. Mám kamarádku, taky přes 100 kg a v každém těhotenství hubla, měla těhotenskou cukrovku. Každá to má holt jiné. Držím palce, aby bylo vše v pořádku.

barmil
5. srp 2020

@simik7192 ona už jen nosnost lehátek u doktoru a na sálech atd bude problém.. Většinou bývá do 130kg, u mé gynekolozky takto paní tu vyšetřovací kozu strhla a ještě rozslapla stupatko..

andyskarsgard
5. srp 2020

@jjasmina byla to jediná věc ze které jsem ne zvracela. Zvracela jsem I z vody. 😳

andyskarsgard
5. srp 2020

@tulikiss tady byl jeden jiný problem, nic jiného jsem nezvládla jist měla jsem šíleně nevolnosti a vše I vodu zvracela. Měla jsem to tak v druhém měsíci těhotenství. A teď stále zvracím v 22tt každé ráno. 😳

tulikiss
5. srp 2020

@andyskarsgard ja to znam, ja zila na rybizovem dzusu, protoze ten byl dobry kdyz sel dovnitr i kdyz sel ven 😀 Ono dost lidi nezvladne cistou vodu na prazdny zaludek, ja ji nesnesu ani ted a to nejsem tehotna a nemam zaludek na vode.

andyskarsgard
5. srp 2020

@tulikiss me právě pak doktorka říkala at jim aspoň to co mě nebere nazvraceni než být bez jídla. A pak jít do nemocnice na kapacky. 😳 Tak jsem prostě byla na tom melounu. Po 3 měsíci se to umoudrilo teď už zvládnu něco normálně ale neprejidam se ani sladké nejím. 😳 Měla jsem předtím šílene dávky hormonů na ivf a to jsem dost nabrala. Teď v tom 22 týdnu zvracím taky ale jen ráno. A nepomůže nic ani si dát susenku ráno. Prostě musím se vyzvracet a pak je mi lépe. 😳 Doktor mi říkal že tohle budu mít asi už až do porodu. 😳

te_reza
5. srp 2020

@sudylichozrout já mám 170 cm a rodit jsem šla s 90 kily. Dlouho jsem měla 75, teď se snažím držet kolem 70, jako pár kil míň by mi nevadilo, ale dá se. Vyloženě tlustá nejsem. Já jako nepotřebuju bejt jako reklama na hlad jo,ale tohle..... Jako ty wole, to je prostě síla, já si to ani nedovedu představit. Já každý kilo navíc cítím na zádech, jako tohle je pro mě nemyslitelný , to je jak z těch americkejch dokumentů

tulikiss
5. srp 2020

@andyskarsgard tak to mas jeste dobre ja zvracela az do 6 mesice 9x denne. pak jen obcas, ale treba i na porodnim sale sme to stihla a to sme tam byla jen 2,5 hodiny.

eeevee
5. srp 2020

@simik7192 já jsem tedy šla rodil s cca 120 kg, všechno naprosto v pohodě, mám za sebou dva krásné, rychlé porody ☺️ Nicméně se nyní snaž zaměřit pořádně na jídlo, já v těhotenství nabrala jen 8 kg, jelikož jsem se snažila se hlídat. K nutričnímu bych zašla klidně i teď, může Ti pomoct aspoň se skladbou jídel, přestože se do nějaké výrazné redukce teď pouštět nemůžeš. Jinak je možné, že na Tebe budou mít doktoři blbé řeči, ono 140 kg je už opravdu hodně...

zrzeckas
5. srp 2020

Ja mela 120 neco, kdyz jsem otehotnela a moc jsem nenabirala.... Na netu je aj kalkulacka, kolik bys mela max nabrat podle vahy na zacatku... Jinak vse bylo v pohode. Tehu bez problemu, cukrovka nebyla, vse ok. Hybala jsem se normalne, na tehuli aj celkem dobre. Porod normalni,jen se malemu nechtelo ven, takze vyvolani, ale na vyvolani muze jit i (snad se nekdo neurazi) vychrtlina. U porodu si nikdo nestezoval, ze vazim tolik nebo tolik. Po porodu normalka.
Jedine, co si dr stezoval/nadal/upozornil tak ze pres tuk jde na mimonko hure videt, jako utz horsi. A ozvy byly taky v pohode...pekne se chytali

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru