icon

Oznámení těhotenství rodině. Kdy?

mamierr
19. lis 2020

Dobrý večer,
kdy jste o miminku řekli rodině? A jakým způsobem? 😏 děkuji za komenty

Strana
z2
michaela666
20. lis 2020

Já to chtěla říct až po prvním screeningu. Manžel byl tak nadšený, že to prokecl u piva mému tátovi, ten samozřejmě doma mámě a na najedou to věděla celá rodina. Byla jsem asi 4 tt. Takže já ani neměla možnost někomu oznámit, že jsem těhotná. 😒 Příště to neřeknu ani manželovi, když je taková slepičí prdelka. 😂 Byla jsem fakt hodně naštvaná, když se pořád někdo vyptával jak mi je a co teď jako těhotná musí a co nesmím...Ani odpadky jsem nemohla sama vynést do popelnice, aby neměl někdo kecy.

emillyhk
20. lis 2020

Chtěla jsem počkat na prvotrimestrální screening, ale manžel byl neskutečně natěšenej a nejraději by to řekl hned na jak vyšel pozitivní test. Takže takový kompromis byl někdy kolem 10. TT. Ale hlavně proto, že manžel je slepičí prdelka a vyprávěl to každému na potkání, tak aby se to rodina nedozvěděla od někoho jiného... 😂
Měli jsme připravenou malou krabičku, v ní dudlík a k němu přivázanou cedulku s datem porodu. Moje mamča se chvíli nezmohla na slovo, ale pak nás radostí málem umačkala 🥰. Tchýně koukla do krabičky, dost chladně se zeptala, jestli je to vtip, když jsme ji ujistili, že ne, že jsem opravdu těhotná, tak udělala "hm", krabičku zavřela, ani tchánovi neukázala a změnila téma... 🙄

klea81
20. lis 2020

Po testu v 6 tt ještě před doktorem 🙈

veru181
20. lis 2020

Po prvním screeningu jsme si co nejdřív naplánovali návštěvu a během ní to "normálně" řekli 🙂. A jen informaci podpořili ukázaním obrázku z ultrazvuku 🙂

inkheart
20. lis 2020

@emillyhk ta tchyně musí být fakt dáreček! 😯

emillyhk
20. lis 2020

@inkheart No je to "zlatíčko" 😂 Ale v porovnání s bývalou skorotchýní pořád pohoda 😁

ellyem
29. lis 2020

Já jdu na první kontrolu ve středu a hned ten den jedeme k rodičům od přítele, takže pokud vše u dr. dopadne dobře, tak to oznámíme úplně normálně, max. ukážeme fotku ultrazvuku jako důkaz 😅 Mým rodičům to stejné.

siima12
7. led 2021

Já to oznámila sestrám a mamce když jsem to zjistila. Na první kontrolu jdu 21.1 sestry když byly těhotné tak to taky řekli hned 😊

Strana
z2