Oznamujete těhotenství rodině před potvrzením od lékaře?
Dobry den, oznamovali jste, ze čekáte miminko blízké rodině (rodiče, prarodiče) jeste před potvrzením těhotenství od gynekologa? Jsem v 7. týdnu.
Ne, až po potvrzení. Poprvé asi v 8 tt, podruhé v 9tt ( 8+ 0 jsem byla poprvé u lékaře a do té doby to nevěděl ani manžel). Potřetí taky tak, ale dopadlo to blbě, tak počtvrté až po nt screeningu na konci 1. trimestru.
Ne, v obou případech až po potvrzení těhotenství ze strany lékaře.
Každý to má jinak.Švagrova odvolávala rodinu s prvním počuranim testem.
My jsme to u prvního řekli po první návštěvě gynekologa.U druhého jsem naším volala hned a tchánovci se to dozvěděli když jsem už byla v nějakým 4. měsíci.Ale vyplynulo to že situace ,která zrovna byla v rodině.
Já jsem to oznámila právě v tom 7tt těm úplně nejbližším kteří věděli že se o miminko snažíme. Ostatním až po prvním screeningu
@ruzovka9988 Ja to beru tak, ze pred potvrzenim od doktora to jeste neni tehotenstvi. Prvni jsem rekla mame az 16. tyden, druhy 10., tam mi rostlo bricho mnohem rychleji. Neni kam spechat, pokud to neni videt nebo ti neni spatne, nebo se nepotrebujes vyhnout nejake alkoholove nebo fyzicke zatezi 😀
My pozvali naše maminky a švagrovou na večeři po prvním ultrazvuku. Ten jsme dali do krabičky s dudlíčkama.🙂 No byl to doják jako kjáva🤩
Ne, nikdy. Zacatek je bud a nebo tak nebyl duvod. Ja oznamila obe teh. az me zacalo rust bricho, coz bylo az okolo 25.tt
Vůbec. Určitě až po prvním screeningu. Bohužel první trimestr je rizikový...My teda čekali i až na druhý screening. Čili ve 22tt.
Třetí těhotenství jsem oznámila na Vánoce, to jsem měla být cca 11 týden. Hned po svátcích se na kontrole objevilo zamlklé těhotenství... Nedělalo mi problém s rodinou sdílet, že to tak dopadlo, ale pokud by ti to nebylo příjemné, dá se tomu vyhnout pozdějším oznámením.
Ja kolem 10tt u prvniho i druheho tehotenstvi. U tretiho jsme cekali az na vanoce a to byl cca 16tt.
Až na konci 12. týdne.
@ruzovka9988 tak ja jsem očividně výjimka, ale ja to oznámila hned... cca treba 6.tyden, takže dlouho před prvním screeningem. Asi je to spis o tom, jaké mate vztahy. Ja bych si nedovedla představit to s rodinou neprozivat, kdybych třeba potratila, nebo naopak jim tak dlouho tajit, ze jsem těhotná. Každý to ma očividně nastavené jinak.
@ruzovka9988 tak ja jsem očividně výjimka, ale ja to oznámila hned... cca treba 6.tyden, takže dlouho před prvním screeningem. Asi je to spis o tom, jaké mate vztahy. Ja bych si nedovedla představit to s rodinou neprozivat, kdybych třeba potratila, nebo naopak jim tak dlouho tajit, ze jsem těhotná. Každý to ma očividně nastavené jinak.
@rikatoka Taky jsem to rekla nejblizsi rodine hned. Neprezentovala jsem to teda jako jistotu, ale rekla jsem, ze mi vysel pozitivni test a snad to dobre dopadne. 🤷♀️
@rikatoka Není o vztazích, já jsem introvert, když jsem nemocná, tak chci o samotě umřít, nesnáším, když o mě nekdo pečuje. Vždy jsem předpokládala, že kdybych nedejbože potratila, tak si budu nejdříve chtít z nejhoršího o samotě odžít a teprve pak to říct rodině nebo také neříct, ani nejbližší nemusí vědět vše.
Teda manželovi bych to řekla, to zas jo, však se na těhotenství podílel.🙂
@rikatoka Není o vztazích, já jsem introvert, když jsem nemocná, tak chci o samotě umřít, nesnáším, když o mě nekdo pečuje. Vždy jsem předpokládala, že kdybych nedejbože potratila, tak si budu nejdříve chtít z nejhoršího o samotě odžít a teprve pak to říct rodině nebo také neříct, ani nejbližší nemusí vědět vše.
Teda manželovi bych to řekla, to zas jo, však se na těhotenství podílel.🙂
@alianan jo, nebo tak. Tak jsem asi extrovert 😁 Mně to prostě ani nenapadlo, ze bych to rodičům a sourozencům nerekla, to samé úplně nejbližší kámošce. Naštěstí jsem ani jednou nemusela řešit nic negativního.
U prvního těhotenství jsme to rodině oznámili 2 týdny před termínem porodu 😁 u druhého těhotenství to věděli hned.
U prvního těhotenství to bylo jednoduché: gynekolog mě vzal na urgent druhý den, protože si spočítal, že jsem v devátém týdnu (bylo mi už čtyři měsíce vlekle blbě ... vynechanou menstruaci jsem přičetla nemoci). Takže rodinu jsme viděla reálně až po kontrole. Ale na konec prvního trimestru jsem čekat nechtěla, protože se zjevně střevní viroza přehoupla do těhotenských nevolností a já nechtěla rodinu stresovat tím, že mám prostě jen dlouhodobě v háji zažívání. Druhá věc byla, že jsme věděla, že kdybychom o dítě přišli, stejně o tom budu chtít s mámou mluvit.
Ve druhém jsme našla pozitivní test den před segřinou svatbou. Tak tam jsem čekala na vhodnější příležitost, která byla až po kontrole, ale opět během prvního trimestru.
Oznámila jsem mým rodičům asi v 8. týdnu, jednak na mě mamka stejně hned všechno pozná (se mě ptala jestli za 2 měsíce pojedu do sklípku mě to rozhodilo, něco sem blekotala, ale ona nic nepoznala). Ale právě jde o to, komu a kdy by ses svěřila se ztrátou, já bych to mamce stejně hned volala. Takže nemělo cenu nic zamlčovat.
My ano, i s exmaželem, i se současným partnerem hned jakmile vyšel pozitivní test
Ne. Až s potvrzeným těhotenstvím od lékaře. Vždy to bylo celkem brzy...osmý, desátý týden těhotenství.
Vždy až po potvrzení srdeční akce, když to dvakrát nedopadlo, tak jsem jim to také řekla, ale byla jsem ráda, že to můžu říct rovnou všechno najednou.

Ne, čekala jsem až po prvním sreeningu. U posledního jsem dokonce oznamovala až v půlce těhotenství.
Určitě bych nic neoznamovala před potvrzením u doktora.