Patrik nebo Viktor?
Holky, prekerka 😁 Mam tyden do terminu porodu, doma nevyplnene prohlaseni k narozeni ditete a ja proste nevim. Celou dobu tehotenstvi "bojuji" s vyberem jmena pro naseho kluka. Vybrali jsme si Patrika, ale ja porad nejak nevim...jak mu mam rikat? Napada me jen Pato, ale jelikoz uz doma mame 4 letou slecnu Petru, prijde mi to dost podobne. Tak me vcera napadl i Viktor a manzelovi se libi obe, pry to necha na me 😅 K prijmeni se hodi obe, ale vzhledem ke jmenu starsi dcery mi prijde lepsi Viktor. Vim, ze to za me nikdo nerohodne, ale ja fakt nevim. Bojim se, ze se maly kazdy dnem narodi a ja porad nebudu vedet ☹️
Jinak známá má třeby taky podobná jména (Mariana a Marek, rodiče jsou Jana a Jan), někdo to naopak vyhledává a vypadá to i dobře.
V tom případě je to jasné 🙂 - asi nepotřebuješ poradit s výběrem, spíš podpořit...
@daasqua Jasne, prave kdyz si vezmu, jak bych mu rikala, tak mi to zni dost podobne jako Petra. Peťulka/Paťulka, Peti/Pati, Péťo/Páťo...a to me stve. Kdyby byl prvorozeny kluk, tak to neresim. 🤔 Ale porad si rikam, ze by to nejak mohlo jit..😁
@korin Asi ano 🙈 A nebo dame Jirku a bude vymalovano 😂
Budete mu říkat prdelko a plést se to tolik nebude 😉 Pak si pro každé dítko vyberete jeden tvar (třeba Peti a Páťo) a plést se to nebude. Když jsi do toho jména zamilovaná, tak je zbytečné se nutit do jiného.
Setkala jsem se s rodinou, kde tatinek byl Patrik, syn byl Patrik a dcera Patricie. Takze zadny stres.
Nebo mu říkej Riky, to je dost odlišné od Péťa 🙂 Já mu tak taky budu někdy říkat, až bude větší.
Dej Patrika. Máme doma jednoho a je to fakt krásný jméno🥰. Říkáme mu Páťo, Paťuli, Patriku.
Ahoj, tak pokud by nekoho zajimalo, jak to nakonec dopadlo 😀 Jeste pred porodem jsme stale nevedeli. Pri prijmu se me ptala PA, jestli mame vyplnene prohlaseni, jak se dite bude jmenovat. Rekla jsem ji, ze stale vaham a ze maleho potrebuji nejdriv videt 😂 No moc se na to netvarila, ale dohodly jsme se, ze tedy uvidime az pak. Maleho jsem rodila 8 hodin a kdyz mi ho pak dali do naruce, oba jsme s manzelem na nej koukali a byl to jasny Patrik. 😀 Nebylo moc nad cim vahat. Sestricka ho doma prijala uplne v pohode, je stastna, ze mi muze pomahat se starat o miminko.
Tak bych jen chtela rict, ze pokud nekdo vaha nad vyberem jmena, vyplati se dat to, co je srdci nejmilejsi.
Jinak mu rikam Patricku, uzlicku a milacku. 😍😀
Gratuluji k miminku i výběru jména. Patrik je boží. Ať jste zdraví 🥰
Gratulujeme s naším Páťou 🙂
Z tvého výběru bych si vybrala, ale neřeknu 🙂.
Jméno nemusí být vyplněné, můžeš klidně počkat až na porodní sál. A až ho uvidíš, uvidíš, které jméno bude pro něho 🙂
Tak gratulují, čtu později tak to dopadlo jak jsem psala 😂👍👏
Tak to nevyplnujte a date mu az po porodu, co k nemu pujde. Zakon ruka, ze na to mate 30 dni po narozeni. 😉 Taze kdyz mate predvybrano tak to za den za dva doladite.
Ahojky, u prvního syna jsme to měli taky tak, že jsem se nemohla rozhodnout, měli jsme ve výběru tři jména (Dominik, Miroslav a Patrik, Miroslav je po manželovi) a nechali jsme výběr až po porodu. Odevzdali jsme předvyplněné papíry bez jmen s tím, že vybereme, až syna uvidíme. Vybrali jsme Dominika, já si teď ale zpětně vyčítám, že jsme to do těch papírů rovnou nenapsali, vyplnila to tam pak za nás sestřička. Vy jste si to do těch papírů pak sami dopsali? A netrvalo ti pak delší dobu si na jméno pro syna zvyknout, na tvary oslovení a tak? Mě ano, asi právě proto, že jsme neměli vybráno už před porodem a tak jsem ty tvary oslovení neměla úplně zažité.
Teď čekáme druhého chlapečka a opět jsem nerozhodná. Ve výběru máme jména Patrik, Samuel a opět jméno po manželovi Miroslav. A nemůžu se opět rozhodnout. Jako první mě napadlo jméno Patrik, protože se hezky hodí k Dominikovi, ale přemýšlím, jak malého budeme oslovovat. Oslovení Pati a Páťo se mi moc nelíbí, manžel kvůli tomu tohle jméno původně nechtěl, teď by mu to prý už nevadilo. Zároveň ale vím, že by se mu i teď líbilo jméno po něm... Jak říkáte Vašemu Patričkovi nejčastěji? Děkuji moc za případnou odpověď.
@denuliss Ahoj, tak k Dominikovi se Patrik opravdu hodi. ☺️ Asi te nepotesim, ale ja ho nejvic oslovuji Páťo a Pátiku 😂 A pak to různě komolím, jak mi to zrovna přijde do pusy, takže Paťulíne, Patrisone, Patrislave 😅 Ale to jenom doma.
Já bych už asi jméno po manželovi nedávala, když už první syn se jmenuje jinak. A zkušenost z rodiny praví, že se to potom dost plete...
Děkuji moc za odpověď ☺️
Je to krásné jméno, starší syn se dokonce na svátek Patrika narodil. Přišlo mi hezké, že by slavili spolu, ale na druhé diskuzi mi holky napsaly, že narozeniny jsou den oslavence a že v tom případě by asi tohle jméno nedaly. Tak pořád nevím...
Přemýšlím i jestli zase počkat až do porodu, ale mě přišlo, že já z toho byla pak hodně nervózní i během porodu, že pořád ještě nejsme rozhodnutí... Tys z toho během porodu nervózní nebyla? A to prohlášení jste tedy vyplnili potom po porodu nebo tam za vás jméno dopsala PA?
V každé porodnici se na tohle právě taky moc personál netváří a člověk pak nemá na to klid si to pořádně promyslet. Po nás hned, když se syn narodil, chtěli jméno nahlásit... Čekala jsem, že nás nechají chvíli o samotě a budeme mít na to klid.

Máme taky Patrika, říkám mu hlavně Páťo, potom Páťulko, Riky, Páťáku, Patíku. Ale je to teda hodně podobné Petře. Já synovi občas omylem řeknu Péťo, babička zase Pájo (dcera je Dája). Plus já se jmenuji podobně jako dcera (Dagmar/Daniela), manžel občas neví, komu říká Dášo a komu Dájo, je to hodně podobné (ale dceři se dá říkám milionem způsobů). Dej to ale podle srdce. My dali tohle jméno, i když má blízko vánoce i svátek, chudák. Nějak jsem si neuměla představit jiné (tedy od mala jsem chtěla Daniela, ale máme Danielu).