Patrik nebo Viktor?
Holky, prekerka 😁 Mam tyden do terminu porodu, doma nevyplnene prohlaseni k narozeni ditete a ja proste nevim. Celou dobu tehotenstvi "bojuji" s vyberem jmena pro naseho kluka. Vybrali jsme si Patrika, ale ja porad nejak nevim...jak mu mam rikat? Napada me jen Pato, ale jelikoz uz doma mame 4 letou slecnu Petru, prijde mi to dost podobne. Tak me vcera napadl i Viktor a manzelovi se libi obe, pry to necha na me 😅 K prijmeni se hodi obe, ale vzhledem ke jmenu starsi dcery mi prijde lepsi Viktor. Vim, ze to za me nikdo nerohodne, ale ja fakt nevim. Bojim se, ze se maly kazdy dnem narodi a ja porad nebudu vedet ☹️
@zoyee Marka jsme meli jednoho blba ve tride, ted mam to jmeno v negativni asociaci. 😅
My máme Viktora a kdyby byl druhý kluk, tak je taky Richard. Taky se mi líbí ty jména, co zní tvrdě, varianta Ríša se mi taky líbí, jen mi přijde horší, když dítko neumí R, tak není jiná možnost, jak se má představit. U Viktora je výhoda, že je varianta Viky😀
A Viktorů na rozdil od Viktorek moc neni👍
Za mě Patrik.
Syn má v hokejovém týmu 4 Viktory, ve škole 2….
Kdyby se mi to jméno joooo srdcově líbilo, tak bych asi početnost neřešila, ale pokud se rozhodujete, tak “Viky” je teď všude 🙂)
@michaela_2 To strasne zalezi na okoli, ja treba neznam ani jednoho maleho Viktora, dospeleho jen jednoho. A Patrika prave taky zadneho neznam 😁
haha, to je vtipný. 😀 já měla být původně Radka, ale kamarádka mamy rodila o měsíc dřív a dala holce jméno Radka. Takže mame to bylo blbý a tak jsem Petra. 😀 že malou jmenovkyni zdravím, fakt je to snad jediná malá Petruška. 😀
@me_druhe_ja Tak to je super, zes mela byt Radka 😂 Budu pozdravovat. Doufam, ze bude ve skolce i skole jedina 🤘
Co třeba Radim, Dalibor, Albert, Eduard, Jindřich, Bartoloměj, Kristián.... Jméno Viktor se mi nelíbí, Viktorie pro holku ano, Patrik je fajn 🙂.
@michaela_2 synovi je 5 let a zatím se s dalším Viktorem nesetkal. Já znám jen jednoho dospělého. Zato Patriky mají ve školce 2 a dospělé znám 3. Tohle je i dost o náhodě. 😃
@skarol Jmena to jsou taky hezka, ale opravdu vybiram jen mezi temito 2 😉
Patrik😊
Pokud chcete dát Patrika, tak ho dejte 🙂 naše dvojčeci holky se jmenuji Nelinka a Nikolka a úplně v pohodě 😄
Pro mě je to často cesta. Když váhám mezi 2 možnostmi, tak často pomůže vymyslet variantu C. Pokud jiné jméno nepřichází v úvahu, tak dejte Patrika, protože to bylo to první jméno, které jste chtěli 🙂.
Zeptejte se vaše malé Petrušky jaké jméno se líbí jí. Mám třetí dítě holčičku a chtěla jsem dát Anetku nebo Aničku. Ale druhá dcera je Amálka. A nechtěla aby malá měla jméno na A. (Už i tak má mladší sestřenku Adélku). Tak máme doma Ninušku. Vybrali si to se starším bráchou a všichni jsou spokojení.🙂
Já mám doma sedmileteho Viktora.
Všichni to jméno chválí. Je to nadčasové, krásné jméno, znamená vítěz 😉
Říkáme mu Viktore, Viktorku, Viky..
@oklementieva Nase mala Petruska chce sestricku Janicku. Kluka absolutne nebere 🙈😂
A nemůžete dát obě jména 🙂 ? Anebo holt nějakou třetí variantu, třeba Karel 😀
@korin Já to nechápu tenhle argument s R...všechny vady řeči mě příšerně tahají za uši, to si neumím predstavit v tom dítě nechat, i kdyby žádný R ve jmene nemělo🙂
@felixfelicis přesně 😂
Viktor, jmeno se mi libi vic nez Patrik. Nejstarsi syn ho ma jako druhe a Viky mi vubec neprijde jako holcici osloveni.
Líbí se mi Patrik, ale k Petře fakt nic moc. Viktor se mi vůbec nelíbí, jak budete zdrobňovat? Viktůrku, to je děs.... Viky Cabadaj? Co nějaké třetí jméno?
Ahoj, prosím tě, dej to jméno, které je ti milejší, bez ohledu na to, jak moc to bude podobné se jménem dcerky. Dej na sebe a svůj vnitřní pocit, na ostatní se vybodni. ❤
@kassandra1 Vcera jsme oba s manzelem projizdeli nezavisle na sobe kalendar a vypisovali jmena, co se nam libi. Ja vypsala 13 jmen, on 2. Jedno z tech dvou byl Patrik 😂😂 Uz upustil i od toho Viktora 🤦♀️ Druhe mel Jiri, ale to jsem zase nemela ja..
@xxx3d Dekuji. Porad nad tim badam a musim uznat, ze ten Patrik je mi tak nejak nejblizsi. Jakoze kdyz si predstavim to miminecko v naruci, tak proste vidim Patrika. 😁

A co treba Marek? Jinak za mě spíš Patrik a tvar Pato asi nepouzivala, nejde mi přes pusu. Viktoru mám v okolí teď nějak moc...