Plodová voda. Pozná doktor na utz, že je něco špatně?

29. bře 2021

Ahoj holky mam takovej teochu blbej dotaz ale...Jelikoz od sameho zacatku tehotenstvi trpim na ruzne vytoky trochu me to desi...vytoky pry muzou i znamenat zkazenou plodovou vodu...Kdyby bylo s plodovou vodou neco spatne,pozna to doktor na prohlidce pres ultrazvuk??nekdo i rika ze plodova voda se v tehu vubec nekontroluje..mam z toho docela strach...

ema90
29. bře 2021

Duverujte lekari a nereste blbosti.
Pokud mate vytoky, tak o nich jiste vas lekar vi a leci je, ne? Stejne tak jako se na screeningcich kontroluje mnozstvi plodove vody.
Kdyby byla plodovka zkazena, tak o tom vite. Pravdepodobne byste uz rodila. Dite by ve zkazene plodovce dlouho nevydrzelo.

aniea
29. bře 2021

Tohle slyším prvně a plodova voda se opravdu nekontroluje, to nejde. Pokud máte problém s výtoky tak to řekněte doktorovi a on se na to podívá ale určitě není žádný problém s mimi nebo plodovou vodou.

keksik002
29. bře 2021

Doktor veskere problemy pozna navic spoustu lekaru dela i "vnitrni" vysetreni, muzete samozřejmě i na odber plodove vody.. Ale hlavne, pokud troite na vytoky bylo by fajn se jim snazit predejit a vylecit je.
Jinak, v kolikatem tydnu jste? Pokud by bylo neco spatne s plodovou vodou, bude se telo snazit plod vyloucit pryc z tela, takze by jste to urcite poznala.
Kazdopadne urcite zjistit příčinu vytoku - vysetreni, rozbor a lecit

mzacikova
29. bře 2021

Já mám třeba výtok od začátku těhotenství a nikdo to neřešil. Ani v nemocnici, ani gyndař. Nemám ho pořád, ale párkrát do týdne se objeví a teď ke konci už je občas i trošku hustší.
Množství plodovky se zjistit opravdu dá, na kontrolách v prvním těhotenství mi doktor běžně říkal, že ji mám dost a na rizikovce pak to stejné. Můžete si udělat test "blbým" lakmusovým papírkem z lékárny a nebo to případně říct doktorovi na kontrole (mít u sebe vložku), ale myslím, že plodovka by telka pravidelně a pořád.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru