Pochyby o dostatečném vyšetření II. screeningu ve 20tt

janule28
19. říj 2014

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat jestli máte některá podobnou zkušenost. Jsem ve 21tt. Minulý týden jsem byla na screeningu II.trim u soukromé doktorky, kam mě poslala moje gynekoložka. Rodit budu u Apolináře, ale byla jsem poslána ke stejné doktorce, kde sem měla i UZ 1.scr. který sem si platila ( to vím že si musíme platit ). Jde mi o to jak dlouho u Vás trvalo vyšetření ve 20.tt a zda jste za něj něco platily a kde Vám ho dělaly? Všude se dočítám že má být hrazeno pojišťovnou a má trvat cca 15-25 minut. Protože ale tato doktorka, kam sem byla poslaná nechává na výběr, zda obecný UZ hrazený pojišťovnou nebo podrobnoá morfologie plodu - placená, jsem dost zděšená z přístupu při volbě UZ který máhradit pojišťovna. Vyšetření trvalo 5 minut a ani náznak snahy o to např. řádně vyšetřit orgány, zjistit pohlaví. Díky za názory a zkušenosti.

mydvaapes1
19. říj 2014

Byla jsem v Ostravě na fakultce, vše bylo zadarmo. Velký UZ - cca 25min. i echo srdíčka - cca 10min. Dostala jsem pro svého gyndaře velkou zprávu, kde bylo vše poznačeno...veškeré doktorské termíny, velikost a funkčnost orgánů apod....zkus se svěřit své gynekoložce.... 😒

xkikinka
19. říj 2014

@mydvaapes1 ja se tam chystam ve str na fakultku, tak doufam, ze se dozvim vic...byla jsem u jineho dr. A ten udelal jen echo srdicka, tak me mudr. Poslala jeste jednou na poradny screening.

mydvaapes1
19. říj 2014

@xkikinka Máš se na co těšit, byla to paráda 🙂...byl tam skvělý doktor, takový vtipálek 🙂, vše krásně vysvětloval, i prsty počítal 😀

janule28
autor
19. říj 2014

já mám kolem sebe aktuálně dvě těhulky které to měli jinak a na vyšetření byly přímo v porodnici kde bylo také vše zdarma a trvalo min. 20. minut. Gynekoložky sem se ptala před cca 14 dny v poradně co je to "to navíc" co bych si tim zaplatila a ona mě ubezpečila že když v tom standartním vyšetření něco uvidí že pak podrobně orgány by měla vyšetřit. to se nestalo a trochu mě to vyděsilo. Do poradny jdu až na konci října kdy už bud 23tt. chci si zavolat do te porodnice přímo, jestli mi neudělají nový UZ tam, ale nejsem si jistá, jestli nebudu za hysterku která si vymýšlí nebo jestli nebudu potřebovat zase žádanku od své gynekoložky.. :( mám z toho už pár dní pěknou depku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru