Zpráva z prvního screeningu. Holky pojďte mě prosím uklidnit....

sanyy22
6. led 2021

Ahojte dneska jsem byla na prvním screeningu v Olomouci. Po odebrání krve a měření tlaku jsem šla k paní docentce. Při měření tlaku mě sestra upozornila že mám dost vysoký tlak. Při ultrazvukem vyšetření na konci mi paní docentka řekla že vypadá že je vše v pořádku ale ještě musím počkat na výsledky které mi poslali emailem. Screening mám negativní l, v anamnéze mám všude napsané NE. V anatomie plodu mám napsané všude ,zda se normální,.
Jinak hodnoty v TRIZOMIE 21 mám 1 z 1042, TRIZOMIE 18 1z 2539 , TRIZOMIE 13 1z 7967. Růstová retardace plodu před 37 týdnem těhotenství 1z267. Akorát mi vysel pozitivní preklamsie před 37 týdnem těhotenství.(to jsem našla že to znamená že mám vysoký tlak) A na tu preklamsii mi doporučili lék do 37 týdne těhotenství. A podle ULT jsem dnes 12+5 a plod má 10,7cm.
Chtěla jsem se zeptat máte někdo zkušenosti s těmito hodnotami? Je to v pořádku ?

ema90
6. led 2021

@sanyy22 Kdyby to nebylo v poradku, tak by ti urcite rekli/ volali a informovali te o pripadnem dalsim vysetreni 🙂
Vubec bych se v tech vysledcich nerypala.
Oni vi co delaji daleko lip nez kdejaka zenska tady 🙂

atisak
6. led 2021

@sanyy22 Určitě všechno v poho. Léky ber a bude to dobré.

janinasm
6. led 2021

@sanyy22 kolik máš tlak? Já myslím že podle toho co píšeš tak že to bude ok

barunkiss
6. led 2021

Ahoj 🙂. Možná buď rada, že se na to přišlo tak brzy, bude se to hlídat a léky ti jen pomůžou. Můj gynekolog nijak můj tlak neřešil jen ho hlídal a v 38. TT jsem porodila holčičku, protože mi až v nemocnici potvrdili preeklampsii. Můj gynekolog totiž ten test nejspíše nedělal a proto se na to nepřišlo. Takže buď rada, že pokud tak je nejake riziko, budeš po dohledem 🙂.

sanyy22
autor
6. led 2021

@janinasm no takhle než jsem vlezla do čekárny tak jsem byla v klidu ale jakmile si mě sestra zavolala že mi změří tlak tak vten moment se mi srdce rozbušilo tak že jsem myslela že se vyvrátim že židle. Měla jsem 156/ ale to druhé číslo si přesně nepamatuji.

aaa42
6. led 2021

Uklidnim te 🙂 taky mi ze screeningu vyslo riziko preeklamsie, nasadili mi anopyryn a vsechno v pohode 🙂 zitra zacinam 37tt a dnes na kontrole vsechno v pohode, takze v klidu, bude to dobre 🙂

lachtanice86
6. led 2021

@sanyy22 ja mam syndrom bílého pláště, měření tlaku je pro mě vzdy peklo, v těhotenství mě vždy měřili několikrát, měřila jsem se i doma a tam vzdy ok

b91
6. led 2021

@sanyy22 ahoj, a kde jsi na screeningu byla? 🙂
Já chodím do G centra. Taky jsem měla vyšší tlak, koupila jsem si tlakoměr a 5x denně měřila tlak. Testy na preklampsii mi dělali několikrát, je opravdu důležité to případně podchytit. Takže léky ber 🙏🏼❤️.

sanyy22
autor
7. led 2021

@b91 ahoj, byla jsem v Olomouci FetMed ul.Horni lán. Zítra jdu ke svému gynekologovi tak uvidím jaké léky mi tedy dá.

b91
7. led 2021

@sanyy22 ahaaa, to neznam. Urcite to bude v poradku 🙏🏼. Budes asi vic sledovana cele tehotenstvi. Divala ses, co to vlastne preeklampsie je?

pexi
7. led 2021

Ja jsem měla na prvním screeningu šíleně vysoký tlak... sestra se me ptala zda nemam strach. Vzhledem k tomu, že chvíli před tím v půlce těhotenství potratila kamarádka, tak to bylo jasné. Po vyšetření mi ho měřila ještě jednou a už byl v normě. Tím jen chci říct, že vysoký tlak nemusí nutně nic znamenat. Bylo mi doporučeno koupit si tlakoměr a každý den si měřit ráno a večer tlak. Do konce těhotenství jsem s tím neměla problém, jen u doktora občas vyšší, když mi ho měřil před vyšetřením 🙂

sanyy22
autor
7. led 2021

@b91 no koukala jsem a našla jsem něco že je to že se špatně prokrvuji cévy do placenty, a může být příčina vysokého tlaku. Ale právě se chci první pobavit s mojim gynekologem o možnostech. Nechci něco zanedbat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru