icon

Pocit těžkých nohou v těhu. Máte zkušenost?

arny100
18. led 2021

Jsem 26 tt a už pár dní večer nebo dnes už teď odpoledne mám pocit těžkých nohou.Mate někdo v tehu zkušennost?

andynka86
18. led 2021

Ahoj, já měla u druhého těhotenství hrozně křečové žíly a trpěla jsem. Teď jsem teprve 10tt a už mě nohy bolí a jsou těžké. Naštěstí mám kompresní punčochy a ty mi hodně ulevují.

arny100
autor
18. led 2021

@andynka86 a jak pocitujes ty těžké nohy? Jen v lýtkách? Teď jsem dala ty kompresní punčochy a taky se to zlepšilo...

jjasmina
18. led 2021

@arny100 jsem to masirovala sprchou, horká/studená před spaním

arny100
autor
18. led 2021

@jjasmina A od kolikátého týdne jste to měla?

jjasmina
18. led 2021

@arny100 myslim, že nějak od konce druhého trimestru, možná začátek 3.

andynka86
18. led 2021

@arny100 Mám je jakoby těžké, ale často mě bolí, uvnitř, takový tlak. Někdy je to víc, někdy míň. Ale když vím, že někam třeba jedu na delší dobu, tak si ty punčochy vezmu a většinou to není tak hrozné.

danvitka
22. led 2021

Ahoj, nemusí to být jen od žil ale i od útlaku nervů v oblasti kyčlí a kostrče. To mám já i bez těhotenství 😕 asi bych dávala pozor hlavně na otoky

priefi
22. led 2021

@arny100 já měla syndrom neklidných nohou, u prvního těhu jsem se trápila, u druhého mi dali železo (měla jsem ho málo, před tím taky tak, ale dr.rekl, že to je těsně pod hranicí)a přestalo to. Pak by Ti mohl pomoci hořčík. Vše konzultuj s gynekologem, on Ti může něco předepsat.

ema90
22. led 2021

Beru magnezko a nohy si pravidelne kartacuji, zezacatku to boli, protoze je kartac celkem hrubej, ale ten pocit lehkych nohou je skvelej 👌🏼