icon

Přítel chce raději syna. Jak se s tím vyrovnat?

bubbllina
30. bře 2022

Zdravím,

Asi nejsem tak zhrzená jen se potřebuji vypovídat a jelikož to ještě nikdo neví tak nemám komu. Ve zkratce napíši co tomu předcházelo minulý rok jsem otěhotněla oba jsme měli velkou radost. Všechno bylo v pořádku až do určitého týdne kde se zjistilo, že není v pořádku. Následovala x vyšetření a týdnu čekání protože se na to přišlo brzo. Po všech zvážení jaký by dítě mělo život jsme se rozhodli pro ukončení. Tím, že od prvního oznámení do ukončení uběhlo něco přes pět týdnu už jsem s tím smířila než jsem šla na zákrok. Samozřejmě jsem si párkrát brečela i po zákroku, ale už to nebylo tak strašné jako předtím. Ani jsme vlastně neviděli zda je to holka nebo kluk což v tu chvíli nebylo podstatné.

No a teď k věci po třech měsících jsem otěhotněla hned na poprvé. Což samozřejmě nevadilo protože jsem to tak chtěli. Teď je zatím všechno v pořádku za pár dní budu v týdnu kdy jsem byla v předešlém těhotenství na ukončení. No a vypadá to, že to bude holka zatím to ještě tedy není potvrzené. Teď na poslední kontrole jsem paní doktorce dobře nerozuměla zda řekla mělo nebo měla, ale spíš si myslím, že to znělo jako měla. No a zde je ten problém přítel mi řekl, že holku teda nechtěl takže jsem mu zatím o tohle ani neříkala než to bude opravdu potvrzené. Pokud to bude holka tak z toho tedy není vůbec nadšený. Možná to je tím, že jeho kamarádovi se nedávno narodil syn a vůbec v našem okolí se rodí spíše kluci než holky. Když jsem mu řekla, že to ovlivňuje on, že má dva chromozomy a já jen jeden no tak na to mi řekl, že to teda udělal špatně a, že takhle to nechtěl. Už přestal z toho být i tak nadšený jak byl předtím. A jak ho znám tak tohle ho jen tak nepřejde a otázka je zda vůbec. Mám celkem obavy z toho co to s námi udělá když se nenarodí kluk podle jeho přestav. Tak jsem si myslela, že potom čím jsme si prošli bude rád a, že bude konečně v pořádku tak on ne ještě se začne chovat takhle.

Měla jste některá něco podobného, že chlap chtěl vehementně kluka a holku ne a stejně měl holku.? Srovnal se s tím .?

Strana
z2
darinka84
31. bře 2022

@bubbllina možná by bylo tedy dobre se jej zeptat proč to řekl.. Za normálních okolností to tak prostě někdo může mít.. Preference jednoho pohlaví a přání.. Ale vy jste přišli o dítě před pár týdny? Co to bylo za vadu? Nebojí se, že nositelem jsou třeba holky. Neslyšel že je u nich větší riziko této nemoci? Protože jinak po takovém traumata z toho skutečně vychází, že je to nepokorný blbec .. Jako ani se nedivím, že jsou války, covid atd... Svět opravdu potřebuje otřes, aby se někteří vzpamatovali.

ada22
31. bře 2022

Na vašem místě bych si to nenechala říct a počkala až co se narodí. Až se miminko narodí, tak pro něj bude víc uchopitelné a přestane řešit blbosti jestli je to holka nebo kluk. Možná bych z něj zkusila vytáhnout, proč by raději kluka.

dixule
31. bře 2022

@bubbllina
Byla jsem na tom podobně, když jsem přišla od doktora a chlap se zeptal, jak to vypada? A já řikám, no vypada to na holku a on na to: ale ja chtěl kluka. Koukala jsem jak opařená, co na to říct , nic, byla jsem zklamaná. Smířil se s tím a zjistil, že holky řádí stejně jak kluci, malá byla od mala na motorky a dinosaury, chlap ji zbožňuje a ona jeho. Dneska po 5-ti letech máme druhou holku, ta přišla po dvou potratech, takze uz to vzal normalně, těšili jsme se oba na další holčičku, s holkou se dá taky hrát fotbal a dělat kraviny.

tehulinka91
31. bře 2022

@bubbllina jo tohle je případ mých rodičů, oba chtěli kluka a narodila jsem se já, tata byl týden v lihu a první dotaz na mě byl ten, jestli "nejsem nějaká olezlá", mamka to zabila hned po porodu, když jí řekli, že má holku, tak to obrečela ještě na porodním sále. Ale smířili se s tím oba a pak se narodil brácha a to byl trošku mazánek no 😃 ale žádná velká hrůza.
Neboj, taky se s tím srovná a ještě bude rád 😊

pampeklec
31. bře 2022

Manžel tohle neřešil vůbec, ani jsme si pohlaví v těhotenství říct nenechali... ale pokud ten tvůj má strach, že s dcerou se tolik nevyblbne, tak to nemusí být nutně vždycky pravda. U nás je syn spíš tvořivý a přemýšlivý, rád mi třeba pomáhá v kuchyni, není moc odvážný (potřebuje mít všechno promyšlené), dcera je spíš neposeda, pohybově nadaná, drzá, divoká, urputná (co se týče třeba sportovního výkonu), lehkovážná (snadno se nechá vyhecovat, žije v přítomnosti)... Takhle si omotala dědečka, který si s ní užívá výlety na kole, na lyže a počítání kilometrů, které syna vyloženě točí. Syn teda miluje vojáčky a bitvy, takže s dědečkem si taky rozumí, ale když má jet k dědovi jen jeden, jede skoro vždycky dcera (ona i děda i syn to tak chtějí).

nnnadja
31. bře 2022

Tak řekni,že máme dceru,která vydá ta 10 kluků a to už 9 let a je to horší a horší🙂 ale vážně, tatove jsou ve finále z holčiček úplně poprdeny

veruuu_kubesovic
31. bře 2022

Ještě, že to jde 50:50 🤦‍♀️
Mám svagra ten preferoval jen syna, na naší dceru se díval tak povrchně 🤷‍♀️ a prvorozeneho má syna, to mého muže poucoval, že musí kluky "umět"... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️teď mají i roční holčičku a to dělá jak by neexistovala...

sylvka
31. bře 2022

@izzylka přesně jsem chtěla napsat,kolik mu je ??? To je jako ,já chtěl jahodovou zmrzlinu a ne čokoládovou ....dětinské.

izzylka
31. bře 2022

@sylvka hele mě vlastně už ani nic moc nepřekvapí 🤷🏻‍♀️ znám ženskou, co si nějak zařídila přerušení těhu po tom, co se dozvěděla, že čeká chlapečka a ne holku 🤦🏻‍♀️

l01991
31. bře 2022

@izzylka 😔🤢

izzylka
31. bře 2022

@l01991 jj, ale karma...od té doby ji otěhotnět nejde 🙏🏻

l01991
31. bře 2022

@izzylka dobře ji tak... ja teď chtěla strašně holku,naštěsti mi to den před kontrolou v hlavě secvaklo a hlavně ať je v pořádku (řekla mi že to bude asi kluk).Chlop taky chtěl holku že bude "hodnějši"🤣😆 ale taky neřeši a hlavně ať je v pořádku

superkousky
31. bře 2022

@bubbllina Ty snad za to můžeš, že má chlap "líné " spermie? Co si udělal, to má.

annaa78
31. bře 2022

@bubbllina
Můžeš prosím tě odpovědět na to, kolik je mu let?

annaa78
31. bře 2022

@izzylka
No to snad ne. 🤢
Někdy opravdu karma zafunguje okamžitě. 🙏

mydlova
31. bře 2022

@bubbllina idiot. Snad to jen tak nemyslel. Manžel taky dokola říkal, že chce syna a má 2 dcery. A miluje je nadevše. Miloval je v bříšku, a jak se narodily, tak tolik lásky co jim dává není ani možné. ❤️ Pokud to myslí vážně, tak ho pošli v klidu do prdele, víš kolik je na světě chlapů? Mi okukovali zadek i v 9. měsíci. Dítě je ten nejkrásnější Dar na celý život 🤍

9radka9
31. bře 2022

@bubbllina třeba má jen takový styl komunikace...co my víme, ale po té vaší ztrátě bych čekala že bude4 rád za oboje, hlavně to zdravíčko

izz76
31. bře 2022

@bubbllina S tím musel snad počítat, že může mýt holku stejně jako kluka, tak jak, ze holku nechce? Jak si to představuje? Touhu po určitém pohlaví naprosto chápu, stačí pocist ve zdejších diskuzích, kolik žen si přeje jen a jen holcicku. Ale normální člověk snad má mozek a ví, že je to vždy 50:50 a pokud není schopen přijmout druhou variantu, nema si porizovat děti. Jinak v mém okolí včetně mého muže, jsou tatinci ze svych holčiček nadšený, oni ty dcerusky si je umí pěkně omotat 😍

margaret88
1. dub 2022

@izz76 u nás to stejný. Dvě dcery a obě absolutní miláčci tatínka. ☺️🥰 Stejně tak ony zbožňují jeho. 🤗

fouskovi
1. dub 2022

@bubbllina to je mu 18 že chová jak spratek který chce jen tohle a jinak nic místo aby byl rád že je to v pořádku tak se chová takhle neni snad jestli kluk nebo holka hlavně že je to zdravé já si taky přála druhé holku mám doma dva kluky a jsem vděčná že jsou zdraví

saraca
20. kvě 2022

Podle mě by se k tomu ani muži neměli radši vyjadřovat, protože to co z nich vypadne… A ženě to ohromně ublíží a to má ještě před sebou porod. Nicméně přítel také chtěl kluka, a poprvé nám řekli holčičku na u kontroly najednou bylo asi minutové trapné ticho. No nakonec je to kluk ale i kdyby nebyl, tak hold bych příteli dala jasně najevo, že je to dar a že tak se s tím i zachází bez ohledu na to, zda je to holka nebo kluk. A souhlasím s Izzylkou a jejim komentářem. Nakonec bude rád. A jinak je to aspoň příležitost mít 2. Držím palečky ať se chlapec probere a zbytečně mu neuteče rodinné štěstí.

eloana
20. kvě 2022

Znam jen z vypraveni-jedni u nas z vesnice maji dve holky- otehotnela celkem kratce po porodu neplanovane- kojila a prisla na to az ve 4 mesici… jeji manzel uz na utz rekl, ze chce kluka, at se doktor snazi najit pindu- no nenasel a on s ni asi pul roku nemluvil. To proste nepochopim… ted jsou holky uz vetsi kolem 9 a 8 let… asi dobre, ale v tehotenstvi s ni fakt urcitou dobu kvuli tomu nemluvil

Strana
z2