První ultrazvuk v 6+5tt
Holky dneska jsem byla na první těhotenské prohlídce a místo toho abych jásala, tak jsem smutná ☹ Asi se potřebuji vyspat, padlo to na mě. Čekala jsem něco jiného... 29.9 byla poslední MS, 12.října ovulace. Dneska mimoděložní vyloučeno, těhotenství potvrzeno 🙂 Ovšem šel vidět jen plodový obal a nějaké dvě malinkaté tečky (byla jsem hodně nervní a pomalu jen koukala na ten ultrazvuk), ale říkala že je tam zřejmě ten žloutkový váček a další je malinký plůdek. O gestačním jsem nic neslyšela, to ani nevím co je.... Na další kontrolu jdu až 13.prosince, za měsíc - to je šílená doba ☹ Ale doktorka říkala, že to bohatě stačí, dala mi nějaké informační letáčky a obal na těhotenskou průkazku, kterou mi prý dá příště. Prostě tam půjdu už skoro v 11tt, 11 dní před Vánoci, neumím si představit špatnou zprávu ☹ Hrozně se bojím, že se miminko nebude zvětšovat a že nebije srdíčko ☹ Díky za podporu a zkušenosti všem!!!
@drzticka81 Tak jasně, mě chtěla sestra hned objednat na 20.a více, ale doktorka má dovolenou 😉 Hele ale o tom screeningu mi doktorka říkala, ale to prostě budeme řešit až toho 13.prosince, vždyť budu teprve 10+5 a v lejstrech co jsem od ní dostala je jasně napsaný, že ten test se dá dělat do 14tt, takže klídek 🙂 Já si jen myslím, že moje doktorka není maniak co pozoruje pacientku každý týden jak divá a zbytečně jí děsí 😉 Však jsem v 7tt, sama ví proč mě objednala až za měsíc 😉 Samozřejmě vím co se může stát, nejsem hloupá.
@baronie Ty jsi hodňoučká, děkuji za milou podporu <3 🙂 Fakt moc! 🙂 Taky jsi to takhle ze začátku měla? Že embryjko ani srdíčko nebylo viditelné?
@scvrcek Tak asi doktorka ví co dělá ne? 😉 Sama mi o tom screeningu říkala a nevypadalo, že by to nestihlo, do 14tt je času dost 😉 Takže zas nedělejme z mé doktorky krávu, dík 🙂 Bože vždyť tam půjdu 10+5, tak mi krev může vzít druhý den. Sama ví, proč na to nespěchá 😉
@katerinaf27 opravdu.Nemas se ceho bat.Doktor vi kdy to bude vse viditelne.Neboj.Vubec se nestresuj.Nemysly na to.Delej vse co te bavi.Vse bude v pohode.Pak se ozvy ju?Drzim pesticky.
@baronie Děkuji moc za podporu 🙂 Musím se s tím včerejškem prostě "zžít".. Přitom já s tím i počítala že 6+5 je brzičko na srdíčko, ale to je tak vždycky, že ikdyž se připravíš tak realita je jiná 🙂 Pak napíšu určitě, děkuji moc, jsi zlato <3
@katerinaf27 jestli chces vedet co se v tobe prave odehrava.Tak do vyhledavace zadej.Tehotenstvi tyden po tydnu.Vyjede ti odkaz na modryho konika.Tak to rozklikni a tam je vse co se v tobe odehrava od 1 do 40 tydne tehu.Trosku rozptyleni.Me to aspon pomohlo ze jsem vedela co se momentslne vyvyji atd.Zkus uvidis.😉
@katerinaf27 tak pokud dela tva mudra to vysetreni v 1. trimestru sama-tak to mas cas do te tve kontroly, ale pokud by ses mela objednavat jinam-toz nevim, jestli tak nahonem te objednaji -si zjisti, zda to tva mudra dela........treba ja musela do ovy.......ted jsem si nasla mudr, ktery to dela i v ope, ale objednaval jsem se v 9.......
tak hodne stesti, at to vse stihnes......
Noooo.. Ja když jsem chtěla vědět, jestli je vše OK, tak jsem šla k dr s tim, ze me bolí hodne břicho :-P sice to bylo az snad v 18tt (od 9tt mi uz nedělala UZ), ale tím pádem mi ten UZ prostě musela udělat 😀 a já byla klidná, ze je vše dobrý 🙂 tak když to nebudeš moct vydržet, tak si taky rozbol břicho 🙂 to čekání je fakt hrozny a maminky prostě potřebují uklidňovat 🙂
@drzticka81 presne tak. Dela to hodne gynekologu i presto, ze na to nemaji certifikat.. Nebo o tom pacientky dostatecne neinformuji.. Jeeje takovych diskuzi tu je, ze je dotycna najendou ve 11.tydnu a zjitila, ze neni cas a co ma delat....tak snad to nebude tento pripad. Ja si radeji vsechno obvolavam stokrat..
@baronie Jo díky, to občas dělám - ale už jsem se jaksi vyklidnila sama 🙂
@drzticka81 Nevím kdo to dělá, jen o tom mluvila. Je bohatě čas do 14tt, neříkala nic o tom abych se někde registrovala 😀 😀 Prostě promiň, ale budu věřit doktorce, že ta tomu rozumí víc kdy a co je nutné 😉 Vždyť tam půjdu už 10+5 🙂 A dík.
@prostejina Ajo, no to mi taky někdo říkal 😀 Ale tak zbytečně simulovat nechci, když jsem v pohodě 🙂 Já si myslím, že to snad ten necelý měsíc vydržím 🙂
@katerinaf27 tak jasne, verit ji muzes 🙂)) jsi teprve na zacatku zrejme prvniho tehotenstvi 🙂))) ja jen, ze jsem prave vcera cetla nejakou debatu, kde to mudr dotycne vubec nerekl a ona se o tom dozvedela nekde u kadernice 🙂))) a prave uvazovala nad zmenou lekare 🙂))) ze nebyla informovana 🙂))) prave asi proto ti zdejsi zkusenejsi zeny (ktere uz maji nekolik tehotenstvi za sebou, timpadem i tato vysetreni) udelily rady..............
@drzticka81 Jo jsem, je mi 22 let 🙂 Tak mě to doktorka ale řekla, takže co to asi znamená že 🙂 Takže klídek 😉 Navíc se přeobjednám už na 5.prosince, to budu 9+4 a kdyby náhodou, ať mi potrat nedělají 10 dní před Vánoci..
@katerinaf27 Proc vsem pises "klidek"? Pokud si pamatuji, byla jsi spatna ze situace, ktera nastala. Holky se ti tu snazi poradit a dodat energii a tvoji reakci je, ze tvoje doktorka preci neni neschopna, ze ty jsi vlastne v klidu atd. No a naopak snad kazde tu napises at se uklidni a podobne... :-/
@pet_8 Protože mě absolutně dostávají chytré rady, že mám jít na nějaké testy 😠 Jak kdyby mě o tom moje doktorka neinformovala....... 😔 No to je radši jedno 😉
Dík všem.
Taky bych radeji chtela videt srdicko driv nez v 11 tydnu, u me v 6+4 prvni kontrola srdicko uz bylo a asi 8mm CRL,.pred tim jsem byla cca v 7tydnu a byl to ZP jen dutinka a nejaky tecky...
@kackacka37 Co už, já půjdu 13., doktorka ví, proč mě objednává tak za dlouho 🙂
@kackacka37 Navíc já v 7.týdnu neměla žádnou dutinku, ale žloutkový váček a plůdek 😉 No to je jedno.
Taky chodím od začátku těhu vždy po měsíci... ze začátku jsem z toho byla tak vyjukaná, že jsem ani nevěděla, jestli se těšim... ale pak jsem prcka asi ve 12. týdnu viděla... to už se tam pěkně pohyboval, dělal psí kusy a bylo to moc milé.
Člověk je nervózní, když neví, jestli se vše v pořádku. Ale je třeba myslet tak, že je všechno v pořádku. Ostatně, kdyby se doktorovi něco nezdálo, nejdete až za měsíc. Tím, jsem se utěšovala já. Ono i na tomhle začátku se dá leccos poznat a vím, že kamarádka chodila každý týden, protože si ji doktorka hlídala. 🙂
Těšila jsem se na kopance a druhotrimestrální screening, kde nám poví, že je vše ok... 🙂 Od tý doby jsem moc klidnější a malej taky furt bubnuje, až si skoro říkám, že by mi vůbec nevadilo začít ho cítit jako normální prvorodička mnohem později než v 17. týdnu 😀
Miminku zdar! A žádný černý myšlenky, jasný? 🙂
@cizinkaa Už od začátku? Tak aspoň nějaké uklidnění 🙂 A viděla jsi na první kontrole srdíčko? Takže tvoje druhá kontrola byla ve 12tt? Tak to bylo krásné, závidím <3 🙂 Manžel mě taky utěšuje, že můžu jít o něco dřív, ale že doktorka ví, proč jdu až za měsíc 🙂 Ale fakt strašně moc děkuji Ti za tuhle milou a silnou podporu, vážím si jí a zase mě posílila o něco víc 🙂 Už jsem se i jaksi "vyklidnila", že miminku prostě věřím a jenom to bude nezbedník a nechtěl se ukázat na poprvé 🙂
@katerinaf27 jojo. Poprve jsem sla na potvrzeni tehotenstvi a pak az 12. tyden. A vlastne stale chodim po mesici vzdy. Mame vse, tak jak ma byt, tak neni duvod chodit casteji.
A srdickem me nastesti nestresovali. To jsem videla prvne snad asi ve 20. tydnu. 😃 ja z toho byla tak vyjukla, ze mne nenapadlo se ptat. ☺️
@cizinkaa Ano ano, já jdu vlastně v 11.týdnu 🙂 Mě taky říkala doktorka hned, že není důvod chodit dřív, tak asi viděla že je vše dobrý, tak jsem ráda, že nejsem jediná 🙂 Fakt moc děkuji za tvoje zkušenosti <3 🙂
@katerinaf27 kdyby cokoliv, klidne se ptej. ☺️ Az do unora budu mit furu casu 😃
Jako jasně určitě doktorka vi co dělá ☺a driv muzes jít kdyztak vzdy, taky chodim po mesici, predtim me hnala hned do nemocnice, takže určitě videla vse v pořádku
@kackacka37 Ano 🙂 Já si myslím, že to vydržím, utíká to 🙂 A děkuji moc 🙂
@katerinaf27 Ahojky, nedělej si s tím hlavu. Fakt je, že kontroly budou v rozmezí 3-4 týdny. Já teda měla v 6+1 i srdeční akci, ale osobně vím, že to nic neznamená. Mám za sebou 2 potraty a věř mi, že i kdybys byla u gynekologa každý druhý den, tak s případným nevyvíjením plodu nic nenaděláš. Je prostě lepší věřit, že je vše v pořádku a těšit se na další ultrazvuk 🙂 Já sice jdu na další kontrolu za 2 týdny, ale u mě je to fakt spojené s těmi komplikacemi, které jsem měla jak se ZT, tak i samovolným potratem a taky s komplikovaným prvním těhotenstvím. Takže buď ráda, že jdeš za měsíc a nemusíš se stresovat 🙂 Drž se a přeju Ti ať je miminko zdravé a hlavně ať roste!!!! 🙂
@lucinka58 No jo..... Já už se smířila s tím, že stejně s tím nic já ani doktorka nezmůžem 🙂 A miminku věřím a to že 6+5 "zřejmě" nemělo srdíčko nic neznamená, může být i v 9tt 🙂 Už se na něho právě těším, že tam hlavně bude a bude to nádherný vánoční dáreček <3 Díky za milou podporu!!! 🙂
@katerinaf27 Tak zítra konečně kontrola. Mooc držím palce😘
@ancovicka11 Potratila jsem v 6tt.

A krev na screening je nejlepsi brat v 10-11.tydnu. Proto je dobre se na nej objednat okolo toho 8.tydne. Nekteri lekari to ale zjednodusuji a delaji najednou ve 13.tydnu, coz uz neni idealni. Ale zrejme tva doktorka vychazi z toho, ze tehotenstvi je mladsi a bude to stacit, no..