icon

První velký ultrazvuk, chce se mnou jít mamka s tátou

lucijee95
26. říj 2016

Zdravím, potrebuju radu. 4.11 jdu s přítelem na první ultrazvuk .. u pana doktora jsem si vyprosila tohle datum protoze přítel se mi vrací 3 a chtěla jsem aby tam byl semnou 🙂 a on me chtěl vzít dřív. No ale začla první Mamka ze chce jet s námi ze ostatní si tam taky brali a včera s tim přišel i táta. Mam je rada ale radši bych tam byla jen s přítelem u něho to bude taky poprvé. Jak jim to nějak vysvětlit aby to pochopili v dobrém. Urcite jste se s tim taky uz setkali

Strana
z2
lucijee95
autor
3. lis 2016

@jascha ted jste dojala trochu i me 🙂 Chci tam mít svého pritele a užit si ten krásný zážitek jen s nim. Jezdí na tři týdny pryč takze semnou nemůže prožívat každy den těhotenství a proto jsem i rada ze to vyšlo aby tam mohl byt semnou🙂 Jedeme uz zitra a ja uz ted jsem nervózní a natesena. A věřím tomu ze přítel bude taky dojaty 🙂A ano rodiče to proste musi pochopit uz je to nás zivot, naše dítě a naše životní štěstí ❤️

jascha
3. lis 2016

@lucijee95 Drzim pesti🙂 A jeste jedna technicka.. Mne na tomhle screeningu delala Dr. krome ultrazvuku pres brisko i vnitrni ultrazvuk. A uprimne, nedovedu si predstavit, ze bych u tohohle vnitrniho vysetreni mela rodice.. Manzela jsem si nechala zavolat taky az na finale pres brisko (tam je toho videt taky dost). Zalezi, co ktera maminka chce a jak ktery lekar provadi vysetreni a samozrejme v neposledni rade na miminku, jak je zrovna otocene a jak spolupracuje. Ten nas je od zacatku exhibicionista 🙂 Vsechno se dalo ale v pohode domluvit s moji Dr. a vzdycky mi vysla vstric..

misskac
10. lis 2016

@lucijee95 Ahojky, jak dopadl UTZ screening? Já jedu k Rubešovi 29.11. Mám si prý vzít s sebou USB. Máte také nahráno?

katgatoo
10. lis 2016

Já měla první screening přes břicho, ale kalhoty stažený tak, že mi koukalo všechno. To fakt s rodiči ne-e.

lucijee95
autor
10. lis 2016

@misskac Ahoj, ultrazvuk dopadl dobře vše je v pořádku 🙂 ano vemte si USB ale nám bylo k ničemu :D miminko bylo hlavičkou dolu a mělo nás uplně na salámu, doktor tam semou třásl asi půl hodiny ale prostě nezájem se otočit jediné co nám ukazal a taky jedinou fotku co mame je jeho chlouba mezi nohama 🙂 čekáme chlapečka. Takže pan doktor říkal ze v 21 týdnu se snad bude snažit víc :D byl rád že ho tak něják zmeřil ...je viidět že je to celý přitel když se mu nechce tak to prostě neuděla :D

misskac
10. lis 2016

@lucijee95 Lucko, kolik jste za to dávali? Je to za těch 50 eur, co mi říkala sestřička na gyndě? A nevíš, kolik stojí pak i ten druhý screening? A řešili jste i to, jestli ti něco zaplatí pojišťovna?

Jinak moc gratuluji k chlapečkovi. To bych si taky přála, ale ať už to bude chlapeček nebo holčička, tak hlavně, ať je to zdravé.

kacenka1111
10. lis 2016

Já vzala mamku, jednou na dceru a jednou ma syna. Manžel.byl pochopitelně jako první u obou. Mamce jsem to nabídla sama, byla dojatá a byla jsem.rada, ze tam byla. Ony dřív utz. Neměly, videla to poprvé. Mám s mámou nejbližší vztah, tak tam to byla jasná volba. Utz nebyl vaginální, ale prea bříško, dřív na vaginální samozrejme nebyla. Za mě i mámu přirozená věc,ale je to vztahu mama-dcera.

katgatoo
11. lis 2016

@kacenka1111 Dovedu si představit vzít mamku na druhý ve 20tt, to už snad nebudou potřebovat tak stažené kalhoty 😀

hop_ita
11. lis 2016

Moje mama se taky hrozne drala 😀 mne to bylo jedno, ale partner nechtel, chtel si to prozit jen se mnou a chapu ho. Byli jsme sami a bylo to fajn, on pak byl cely den uplne na mekko, po obou genetikach 🙂 no a mame jsem rekla, at se nezlobi, ale ze nechceme byt jak Hujerovi a byl klid 😀

kacenka1111
11. lis 2016

@katgatoo u našeho dr se dělá.utz kazd měsíc, abych doplnila, mluvite asi o těch dvou zakladnich, ale mama byla prave v tom obyčejným, ne na velkým nebo na screeningu....

lucijee95
autor
11. lis 2016

@misskac platili jsme 50 euro. A pan doktor vám sam vystaví papír pro pojišťovnu na proplacení. A druhy ten nevim to se dozvím až v prosinci 15. To uz je zase zachvili 🙂
Děkujeme 🙂 doufám ze se nám ukáže priste víc 🙂 a na vás budu myslet ať jste v pořádku a ať se víc ukáže než nám :D ❤️

lucijee95
autor
11. lis 2016

Můj přítel neni tři týdny doma a tři jo a první screening vyšel ze přijel dva dny predtim domu a byl rad ze tam muže jit semnou a mamce v klidu napsal ať to proste pochopí ze tam chce byt semnou sám. A ted jdu 15.12 a bohužel to vychází ze přítel doma nebude takze semnou pojede Mamka. Jinak u me doktorky se děla uzt také pokaždé kdyz jdu na kontrolu ale ona chtěla jet na ten velký. Pan doktor mi ho dělal normálně pres břicho.

katgatoo
11. lis 2016

@kacenka1111 Jo tak, tak to mám taky, zrovna tam jedu. To bych mamku vzít mohla 🙂

misskac
11. lis 2016

@lucijee95 Díky, Luci. Mně říkala sestřička, že ten druhý by měl být cca za 20 eur. Ten první je prý vždycky dražší. Tak uvidíme. Ještě mám do prvního času dost, tak se pak určitě ozvu, jak jsme dopadli a jestli se miminko na screeningu pořádně ukáže.😀

misskac
6. pro 2016

@lucijee95 Asi můžeme být rády, že jsem byly na vyšetření u dr. Rubeše v Sebnitz, protože mi všichni tvrdí, že tak krásné fotky a videa z prvotrimestrálního screeningu z jiných míst nemají. Jinak mimi je zdravé, snížilo se mi vzhledem k původnímu odhadu kvůli věku i riziko DS a vývojových vad asi z nějakých 1:835 na 1:13000. No a dle pana doktora je to naše mimčo holčička.🙂 My sice původně chtěli spíš chlapečka, ale já jsem prostě šťastná, že je miminko v pořádku. A konečně jsme to řekli i rodičům, takže na dalším screeningu v lednu bude i moje mamka. Jak se ti jinak daří? Určitě ti bříško už pěkně roste. Mně se začíná vykulovat ven až teď na začátku 4. měsíce.🙂

lucijee95
autor
7. pro 2016

@misskac Neni lepší zprava než vědět ze jste všichni zdraví a v pořádku 🙂 gratuluji k holčičce 🙂 ja jdu na druhy screening 19.12 tak doufám ze si nějakou fotku a video uz snad privezu, ze nebude líný jako predtím. To nemám ani jednu fotku. A ted jdu taky s mamkou protoze přítel neni doma přijede až po Vánocích. Takze trosku smutnim ale jinak je to uz dobré, únava přešla občas me boli hlava a poslední dva dny mam náznak na pálení záhy ale naštěstí se to ne rozjede tak doufám ze to tak zůstane 🙂 a bříško uz mi roste konečně jen ty pohyby poradně chybí. Kdyz dam večer ruku na bříško tak cejtim Bublani ale videt a poradně kopance to jeste neni. Tak snad se rozjede nez přijede přítel🙂

misskac
8. pro 2016

@lucijee95 Jé, moc ti to sluší, jsi krásná maminka.😉 Já jdu na druhotrimestrální až koncem ledna. Mám Rubešovi napsat po 9. lednu a on mi pak napíše další termín. Zítra jdeme s manželem na ples, tak doufám, že mi bude po tom dobře. Jinak na ty bolesti hlavy beru hořčík. Aspoň trochu to zabírá, tak to zkus, jestli jsi ještě neměla. Příště uvidíš, jestli se tomu vašemu maličkému bude chtít hýbat. Naše holčička je akční, takže se tam na screeningu pěkně vrtěla.😉

lucijee95
autor
8. pro 2016

@misskac Děkuji 🙂 tak si to zitra moc užijte. Hořčík jsem neskousela.. koupím normálně v lékárně ne potrebuju k tomu doktora a ptát se zda mužů?Dam si neco sladkého až tam pojedem abych ho rozhybala 🙂

misskac
8. pro 2016

@lucijee95 Normálně si koupíš v lékárně, já mám Magnetrans sypký, který si v případě nutnosti nasypu do pusy a nechám rozpustit. Dobrá varianta, když to nemáš zrovna čím zapít. Ale jinak je hořčík i v šumivých tabletách a normálních tabletách. Vše volně prodejné.

Strana
z2