Prvotrimestrální screening

zuika
30. bře 2016

Dobrý den,byla jsem objednána od svého gynekologa na první skrining a na odběr krve,jenže dle ultrazvuku mi doktorka řekla že jsem už 14+1 takže mi odběr už udělat nemůže,že to pak hází jiný hodnoty,ultrazvuk jsem měla v pořádku.Mám ted strach,co když mimi má nějakou vadu a ted se to kvůli tomu nezjistí,nebo se nemám obávat a dá se to zjistit z dalšího odběru krve.děkuji moc za odpoved.

bajana
30. bře 2016

Žiadny odber krvi ti nezaručí, že sa ti narodí zdravé miminko. Opak je ale veľmi nepravdepodobný. Odporúčam nestresovat, nebyť pesimista, myslieť pozitívne a užívať si tehotenstvo.

rousse
30. bře 2016

@zuika já bych to až tak nehrotila, je spousta maminek, které na ten 1. screening ani nejdou a aspoň nejsou zbytečně ve stresu. Pokud byl ultrazvuk OK a doktorka neměla žádné podezření na nějakou abnormalitu, tak je určitě všechno v pořádku 😎

zuika
autor
30. bře 2016

Doktorka řekla,že ultrazvuk je v pořádku tak mě aspon tímhle uklidnila 🙂

mrskato
31. bře 2016

Čeká te ještě jeden screening, kolem 20-22tt, nepamatuju si už, jestli se bere krev, ale UTZ je velmi podrobný. Mmj. můžeš jít na triple test, který se dělají kolem 16tt, ale výsledky jsou často falešně pozitivní, osobně bych na něj nešla, pokud by mi to doktor vyloženě nedoporučil, ale zrovna můj doktor mi už při prvním děcku řekl, že vycházejí špatně a pak ženský zbytečně ženou na plodovku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru