icon

Prvotrimestrální screening, je už pozdě? Jsem v 10+5tt

petrastudio
6. kvě 2015

Ahoj holky, absolvoval jste některá prvotrim. screening? já se teď úplně lekla, protože jsem na něho chtěla jít a na stránkách Sanusu HK je psáno, že biochemický rozbor krve se odebírá v 10+0 až 10+6, zítra jsem 10+5 a gynekolog mi o tom ještě ani neříkal. Pak už je tedy pozdě?? děkuji za informace.

Strana
z2
petrastudio
autor
13. kvě 2015

tak na plodovku bych určitě nešla-pokud bude prvoscreen. v pohodě..krev na triply si klidně nabrat nechám. to mě nezabije. zítra mu zavolám a uvidíme. Díky..mimochodem mi sestřička říkala že výsledky bývají cca za 10 dní. Posílají je od nás do Fakultky v Hradci.

kajalka
13. kvě 2015

@petrastudio nabrání krve tě určitě nezabije, ale pokud vyjdou blbě, což vycházejí téměř v 50% případů, pak ti ten šílenej stres nepřeju.

petrastudio
autor
13. kvě 2015

tak pokud budu mít ten screening v pohodě, tak mě to snad nijak nevytočí..vím že triply často vychází špatně a plno mých kamarádek bylo doporučeno na odběr plodovky. ve všech případech uplně zbytečně.

kajalka
13. kvě 2015

@petrastudio To jsem si myslela taky, ale pokud se to stane realitou, věř, že se nad tím rukou mávnout úplně nedá.

petrastudio
autor
13. kvě 2015

Budu se modlit aby bylo vše ok..:o)) a přát to všem ostatním

radakabra
3. led 2016

@nuali jak to dlouho trvalo to vysetreni? Dekuji. Mam tam jit 13.1

nuali
4. led 2016

@radakabra Nepamatuju si přesně, ale myslím, že kolem 15 minut 😉

radakabra
4. led 2016

@nuali děkuji

nuali
4. led 2016

@radakabra Není zač. Přeji, ať vše dopadne jak má 🙂

aknoen
4. led 2016

@nuali
Ahoj,jsem tu nová a jsem 13+3 tt byla jsem na screeningu ten vyšel jak říkal můj doktor dle papíru co jsem dostala od genetika ok, ale krev tam prý je zvýšené riziko na DS ,můj doktor nechápal nejenže on sám tam z té genetiky ještě žádné výsledky neměl..a oni mě hned posílají na plodovku na kterou nechci protože tam je riziko toho potratu nehledě na to že už po jednom potratu už mám ,to vše jsem vlastně věděl jen po telefonu od sestry , která ještě navíc mi nějak moc nechtěla říct ty hodnoty jen že na DS 1:13 vysvětlením že je to jedno ze 13 těhotenství a že mi je už 40...
Shrnuto můj doktor mi hned na to řekl,že osobně zavolá hlavnímu genetikovi který také je proti plodovce , zvlášť když je u mne riziko potratu... a že pak se uvidí ,prostě nechápal když je v papírech napsáno že je vše ok,a takhle mě stresují...Mě jde o to zda s tím máte někdo zkušenosti ...nevím zda tam na tu plodovku jít či né...Děkuji za odpověď.

aknoen
4. led 2016

jo a ještě na té genetice mi doktor říkal,že je vše ok tak jak má být miminko je 5,5cm velké srdíčko krásně bije atd.. tak to právě nechápu...

nuali
4. led 2016

@aknoen Já bych asi nešla. Zkus třeba Tripple testy, ale na plodovku bych nešla.

fifina86
4. led 2016

@aknoen pokud bys měla pochybnosti a nechtěla na odběr plodovky, pak stejně spolehlivé je toto: http://www.babyweb.cz/misto-odberu-plodove-vody...

odettaela
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2