icon

Riziko je 1:980. Připadá malý jen mně?

kutcher
1. čer 2011

Ahoj holky, dnes mi vyšlo riziko u 2. těhu 1:980 a poznámka tam je, že na plodovku mě posílají jen proto, že mi je 23 a měla bych to mít 1:1400-prostě jsem moc mladá:-/ Hlodá ve mně myšlenka, že AMC odmítnu, protože ať dělám co dělám, riziko potratu a jiných vlivů amc mi příjde prostě větší a vůbec riziko 1:980 snad proboha ani nemůžu nazvat rizikem, ne? Jak to prosím vidíte vy?

Strana
z2
berule
3. čer 2011

Já po zkušenostech bych určitě nešla. Měla jsem NT screening DS 1:250, šla jsem na AMC, dodržela jsem klidový režim, ikdyž jsem doma měla 2 děti, miminko bylo v pořádku, ale přišla jsem o ně. Zjistili jsme to 3 týdny po odběru, tím pádem se to do statistik nezapsalo, a proto má AMC tak nízká rizika. Dokonce i genetička nám řekla, že to asi bylo z AMC, ikdyž se všichni dr. dušovali, že to není možné.

petapete
3. čer 2011

Já bych teda s takovýmhle rizikem na plodovku nešla. V prvním těhu mi vyšlo riziko down. syndromu 1:95, což je vyšší riziko, než rizika z amniocentézy. Ale při tvým riziku mi to přijde úplně zbytečný, tohle by ti měli normálně vyhodnotit jako negativní screening si myslím (pozitivní se "značkuje" - bez ohledu na věk - u rizika - teď nevím 1:250 nebo 1:350, vše, co je lepší, tak se má brát za negativní a ty jsi daleko za tou hranicí😉). Určitě bych si raději domluvila na "dřív" ten velký uzv, kde spoustu "příznaků" můžou taky rozpoznat...jako myslím, že je důležitý rozlišit "potřebu" invazivního vyšetření v případě, že to riziko postižení je opravdu "reálné", což to tvoje teda fakt není a v daném případě rizika invazivního zákroku násobně převyšují rizika postižení plodu

elt
3. čer 2011

Ahoj, u prvního těhotenství jsem měla špatně vyhodnocený trippl test, po přepočítání vše vpořádku, ale pro klid jsem na AC šla a výsledek dopadl dobře. Nyní mám pozitivní tripl test na Down. s. 1:250, riziko vyšší než je vzhledem k věku, takže genetika UZ a AC. Snad to bude vpořádku,ale strach mám hrozný

Strana
z2