icon

Roxana nebo Helena? Vyberte nejlepší jméno pro dceru.

9. bře 2023

Dámy, zajímají mě vaše názory na tato jména🙂
Dcera by měla dvojí občanství a část roku žijeme v cizině.
Jinak jména se nám líbí obě stejně❤

Strana
z3
tereza0111
9. bře 2023

Helena, rozhodne Helenka

clairexr
9. bře 2023

Roxana

pampeliska1313
9. bře 2023

Z tadytech dvou bych brala Helenu. Proti zahraničním/ojedinělým jménům nic nemám a často se mi líbí víc, ale Roxana mi přijde tvrdá. Což je ve výsledku jedno. Záleží na Vás.)

autor
9. bře 2023

@clairexr Konečně aspoň někdo😀❤

autor
9. bře 2023

@pampeliska1313 Právě proto s ní tak váháme. Líbí se nám jak to zní, že to končí na -a, když už bude mít nepřechýlené příjmení, a ta jeho univerzálnost. Ale bojíme se, kdyby se nám narodila nějaká éterická bytost, aby to na ni nebylo moc tvrdé😉

slecnami
9. bře 2023

Helenka 😊! Roxana se mi nelíbí, přijde mi to jako hezké jméno pro psa, promiň...

dyechampion
9. bře 2023

Me se libi oboji, mozna bych dala Roxanne - je to trochu “mekkci” a muze se ji rikaj Roxi i Ani 😊

barulina
9. bře 2023

Mě se líbí Roxana. Helenu bych já osobně nedala

zlataberta
9. bře 2023

Helena je hezké jméno, ale pokud budete žít i v cizině, tak jsem pro Roxanu🙂

zlataberta
9. bře 2023

Landovi mají Roxanu - Roxana Landa😉

zuzkaasteli
9. bře 2023

Hlavni je ze jste se shodli. Fajn jsou obe. Ja bych je obe ve vyberu nechala a dala az po porodu,podle toho,ktere bude k male lip sedet.

autor
9. bře 2023

@slecnami V pohodě, mně taky😀 Teda to oslovení Roxi, Roxana jako taková ani ne. A jako jo, Helenka je o dost jemnější.

autor
9. bře 2023

@dyechampion O Roxanne jsme taky hodně přemýšleli, ale tím, že jsme většinu roku v Čechách a prostřední jméno a příjmení má ryze irský, chtěla jsem, ať aspoň to křestní má trochu českou podobu😉

autor
9. bře 2023

@zlataberta Jsem ráda, že už je to trochu rozšířené, že nebudeme úplnými průkopníky 👌 I když teda, že to dal zrovna D. Landa mi úplně radost nedělá😅

jaja01k
9. bře 2023

Mně se líbí Helena.

autor
9. bře 2023

@zuzkaasteli Já klidně taky, ale v porodnici mi řekli, že mi za pár dní dají k vyplnění všechny ty formuláře - se jménem, na matriku, apod., a že si to pak ode mě vezmou. K porodu pak mám přinést jen těh. průkazku, oddací list a kontakt na pediatra.
Takže to asi nepůjde, páč se mě nikdo na nic neptal...🤔

lauriak
9. bře 2023

Roxana sa mi moc nepaci. Ale nasi susedia maju Roxy (su z anglicka) tak to mi pride pekne, take jemne.

autor
9. bře 2023

@lauriak No, dcera bude napůl Irka, takže jsme o tom taky přemýšleli, ale právě proto, že bude mít nepřechýlené příjmení, chtěla bych, aby aspoň to první jméno měla v ženském tvaru - aby bylo na první přečtení/poslech jasno, že jde o holčičku 😉

marcicek84
9. bře 2023

Roxana se doattesi oblibe na Ukrajine,ne? Tvrde,nedala bych,ale z Heleny tez nejsem 2x odvarena....no ja bych vybirala jmeno dle naseho i kaledate v cizine(nevim kde presne budete),zda jetam nejaky prekryv

autor
9. bře 2023

@marcicek84 No, překryvy tam určitě jsou, ale 1. spousta takovýchto jmen jsou teď v Česku extrémně populární, a nechceme, aby jich bylo ve třídě 10 se stejným jménem, 2. na těchto dvou jménech se shodnu s manželem😀
Manžel má opravdu velmi svérázné preference, takže za Roxanu s Helenou jsem ještě vděčná 😅

autor
9. bře 2023

@marcicek84 Jinak je to, tuším, jméno z perštiny. Mi jsme to zaregistrovali hodně v Latinské Americe, Španělsku, Itálii, ale i Británii. To se nám právě na to jméně líbí - kamkoliv přijede, budou to umět vyslovit.
Jinak na Ukrajině jsou hodně Oksany, ne?

antoinet
9. bře 2023

Helenka je krásné, mezinárodní. Roxana je taky hezké (evokuje mi to filmy Chicago nebo Moulin Rouge), ale nechtěla bych tak říkat svojí holčičce.

marcicek84
9. bře 2023

No Oxany urcite,ale i ty Roxany,nevim mne to jmeno prijde tvrde,to uz radsi tu Helenu...vybrala bych neco z tech prekryvu z duvodu prakticnosti,ze to v zadnem z tech statu nebude divne,10 ve tride jich urcite nebude...i hodne oblibena jmena nakonec ve tride u dcery jsou jen jednou...
Jo a jeste mit ve jmene x bych nechtela,zkus si to jmeno nspsat psacim,ktere se ti pise lip...

zmrzlinka
9. bře 2023

Helena .

autor
9. bře 2023

@antoinet Chápu🙂

dyechampion
9. bře 2023

@antoinet no ty brdo uplne bych zapomnela! Je to pisen o prostitutce no…

zelenaesmolda
9. bře 2023

Me se nelibi ani jedno ale kdyz uz tak bych Roxanu upravila na Roxy.

mirin89
9. bře 2023

Za mě Helena 🙂

antoinet
9. bře 2023

@dyechampion no to sice je, ale není to nějak notoricky známé, není to urážlivé. Já ten film miluju a ta písnička je srdcervoucí, takže mi k Roxanne automaticky naskakuje.

autor
9. bře 2023

@antoinet Mně se zase vždycky vybaví písnička Roxanne od Stinga😀 Taky srdcovka❤️

Strana
z3