icon

Roxana nebo Helena? Vyberte nejlepší jméno pro dceru.

9. bře 2023

Dámy, zajímají mě vaše názory na tato jména🙂
Dcera by měla dvojí občanství a část roku žijeme v cizině.
Jinak jména se nám líbí obě stejně❤

Strana
z3
antoinet
9. bře 2023

No a ta scéna ve filmu, to je právě cover verze té písničky od Stinga v kombinaci se strhujícím tangem...když tak o tom přemýšlím, tak to jméno má něco do sebe 😀

odula
9. bře 2023

Takze zvoláním "konečně aspon někdo " vyjadrujes preference? ;) hele neřeš co se komu. Jsem chtěla jedno jmeno ( tove) dala jsem jiny protoze tchyne mela neskutečný kecy. A co? Nic. Je to jenom na vas, ne? mit další dite, dam mu jmeno presne a jenom co se libi me(nam - nejbližším) a ostatni at mi... ;) a roxana ma nádhernej vyznam btw . Go for it!

dyechampion
9. bře 2023

@antoinet jo to souhlasim, ten film je i moje topka 🙂 od Stinga je to original a Baz Luhrmann ji nasadil do filmu Moulin Rouge 🙂

dyechampion
9. bře 2023

@antoinet :D :D :D ok takze zakladatelko, prosime at je to Roxanne :D

dyechampion
9. bře 2023

@odula kvuli tchyni si nedala jmeno co jsi chtela? ja jen ze jako rikas at da jake se ji libi, ale sama si teda musela kvuli tchyni to zmenit?

autor
9. bře 2023

@antoinet Ježiš, já už mám fakt takhle večer zavařený mozek😅

autor
9. bře 2023

@odula ❤️

autor
9. bře 2023

@dyechampion Rozkaz!🤣 Přetlumočím to manželovi a uvidíme.
Díky za pomoc❤️

odula
9. bře 2023

@dyechampion no, nebudu ti tu vykladat svuj životní pribeh ;) ale - casem jsem si vedomila jak jsem byla blbá :D

rnika
9. bře 2023

Me se libi obě. Takže dejte co se líbí tobě a muži, jinde bych to neresila. Kdybych musela volit já tak Helenu, ale mám k tomu osobní důvody...mela jsem ji i ve výběru, nakonec byl chlapeček. Ale Roxana je také pěkne.

dyechampion
9. bře 2023

@odula to jmeno ma hezky puvod 🙂 ale nevycitej si to

78marcela
9. bře 2023

Helena je krásné, mezinárodní jméno. Určitě bych volila tohle.

majaveja
9. bře 2023

Ačkoliv jsem obvykle spíš pro tradiční jména (sama mám Honzíka a Matěje), tak Roxana se mi moc líbí. Obzvlášť, pokud má cizojazycne příjmení.

zelenaesmolda
9. bře 2023

Nebyla Roxana nejaka postava z Arabely?

blondynka400
9. bře 2023

Nedala bych ani jedno. Ale Roxana je docela ok. Helena je jedno ze jmen, které fakt nemusím, přijde mi hrozně staré, nehezké. A možná je to dáno i tím, že všechny Heleny, co jsem kdy poznala byly pěkné K. a že jich bylo. A tímto bych řekla, že je člověk vždy ovlivněný hodně.

autor
10. bře 2023

@zelenaesmolda Jojo, já si ji tam úplně nevybavuju, ale známí říkali, že byla střelená a hrála jí tehdy, tuším, Jaroslava Kretschmerová;)

autor
10. bře 2023

@rnika Pro chlapečka máme už vybráno - tam problém nebyl vůbec😁 Takže kdyby to byl ještě nakonec kluk, vytrhlo by nám to celkem trn z paty😅

autor
10. bře 2023

@majaveja Má🙂

autor
10. bře 2023

@78marcela ❤️

autor
10. bře 2023

@blondynka400 Jo, jako to slýcháváme celkem často - od mladých i starých - že je Helena celkem old-school😉

78marcela
10. bře 2023

Moje dcera je Alena. Taky to neni úplně in jméno. Ale mně se velice líbí. Prostě normální jméno, které ale v záplavě dnešních Sofii, Terezek, apod. vyniká. Je jí sedm a potkali jsme pouze jednu další Alenku za tu dobu. S Helenou to bude stejné.
U syna se mi to bohužel nepovedlo. Ondřejů je na každým rohu dost.

lenkalubina
10. bře 2023

Helena se mi nelíbí,protože to je tchyně mého bráchy 🤣🤣🤣 Roxanku má známá a přijde mi ok...

autor
10. bře 2023

@78marcela Taky se mi líbí většina klasických českých jmen - taky proto nechci žádnou divočinu, typu Jessica. Odjakživa jsem měla pár jmen, která se mi opravdu hodně líbí, a byla jsem si jistá, že až budu mít děti, nebude o čem. No, dokud jsem nepotkala Ira😀

autor
10. bře 2023

@lenkalubina Chápu🤣 Navíc se mi nelíbí, když se dávají stejná jména, jako má už někdo v užší rodině.
Jinak ráda slyším, že to aspoň někdo dává - že by případně nebyla až taková raritka😁

ada22
10. bře 2023

Obě jsou v pohodě, ale asi bych spíš dala Helenu. Je jemnější.

veruuu_kubesovic
10. bře 2023

Mě se nelíbí ani jedno...
Protože logicky to je absolutně mimo, Roxana je jméno netradiční, tím pádem jsem očekávala další jméno netradiční...ale Helena? To jako vážně 🤷‍♀️? To porovnat vážně nejde...

dyechampion
10. bře 2023

@veruuu_kubesovic takze teda co jste chtela jedno tradicni a jedno netradicni?😀😀

dyechampion
10. bře 2023

Jaky bude jmeno pro chlapecka?✨(ja chci vedet!😂)

autor
10. bře 2023

@veruuu_kubesovic Tak zatím se tu lidé vyjadřují celkem aktivně😉

autor
10. bře 2023

@dyechampion Asi nerozumím... No teď už především takové, aby se mi líbilo aspoň trochu, abychom se na něm shodli s manželem a aby to nebyla, na naše poměry, nějaká úplná divočina, tzn. aby bylo normálně v českém kalendáři😉

Strana
z3