icon

Rýma v těhu. Co na to použít? Kapky?

lucinkakr
21. zář 2020

Chtěla bych se zeptat jsem 18 týden těhu a mam silnou rýmu mohla bych použít kapky do nosu?? Šla bych k lékaři ale z důvodu koronaviru má zavřené a jde se s ním spojit pouze po telefonu tak jestli s rýmou v těhotenství má někdo zkušenosti tak jestli by jste mi na rýmu něco doporučili děkuji za radu

mamikry
•
21. zář 2020

Muzete v pohode morskou vodu nebo Vincentku. Na jine se zeptejte v lekarne, poradi vam.

andyskarsgard
•
21. zář 2020

Můžeš mořskou vodu, já ji taky používám.. Ostatní mi na Orl řekla že nejsou v hodne pro těhotné,ale prý se dají na Orl nějaké na předpis.

jjasmina
•
21. zář 2020

Mořská mi vůbec nepomohla, měla jsem Pinosol myslím.

te_reza
•
21. zář 2020

Stříkni si normální kapky do nosu. Já léčila rýmu pinosolem a mořskou vodou a měla jsem z toho akorát zánět dutin jako prase. Skončila jsem na pohotovosti a tam mi řekl, ať si normálně stříknu kapky. Samozřejmě si to nesmíš stříkat 10x za den

amazonkajanik
•
21. zář 2020

@lucinkakr v těhotenství jsou ucpané dutiny stejně běžné,jako pálení žáhy. Taky jsem používala mořskou vodu. Nebyl to kdovíjaký zázrak,ale trochu to pomohlo. A hlavně spát při otevřeném okně. I když bylo venku -15,tak ventilacku jsem mít musela,jinak jsem se dusila...

darinka84
•
21. zář 2020

@lucinkakr mám před porodem a před 14 dny taky pekelná rýma. Používala jsem normální kapky. Nic jiného nepomohlo a vyspat se, abych byla odpocata před porodem a do toho se starat o mladší, jsem opravdu potřebovala. A asi bych se udusila.

hanka_12345
•
21. zář 2020

Me pomohlo ryma stop kapky nebo tak neco

michaela666
•
21. zář 2020

Mě se osvědčil rýmovník...utrhnu lístek, trochu pomačkám v ruce a párkrát se nadechnu. Když mám silnou rýmu, tak spařím lístky a pak inhaluji...zatím to docela pomáhá, ale už jsem si pořídila do zálohy sprej od Vincentky.

zrzeckas
•
21. zář 2020

Ja mela tehotenskou rymu a nic nez normalni kapky do nosu me nezabraly. Skoro cele tehu jsem strikala nosu a vse byko v pohode... Jinyk bych se uz vbc nevyspala a pres den to bylo neco strasneho, ale snažila jsem se nestrikat at to zas moc neprezenu a ne dychat pusou neumim....

zavodnice
•
21. zář 2020

Mně gynekolog schválil normálně Olynth a vzhledem k tomu, že jsem měla “těhotenskou rýmu”, mohla jsem si to stříkat dýl než týden, tedy asi půl roku.

zrzeckas
•
21. zář 2020

@zavodnice diky, ze nejsem sama 😃😃

terla
•
22. zář 2020

@zavodnice To jsem ráda, že nejsem sama. nevím jestli to existuje, ale opravdu i v třetím těhotenství jsem zasoplená. Nic neužívám, ale je to protivný.

elesse
•
22. zář 2020

Zkousela jsem morskou vodu od quin, nebo jak se to jmenuje a rymovnik. Ale kdyz jsem se chtela vyspat, tak normalni nasivin sensitive jako vzdycky. Svagr gynekolog rikal, ze to nevadi, jen ze to neni testovane, tak se to radsi nedoporucuje

takyjedna
•
22. zář 2020

Strikala jsem si rano a vecer normalne nejaky olynth apod, a prokladala jsem to vyplachovanim konvickou. Jenom z morske vody bych se leda udusila zaziva 🙄 A mam dve zdrave deti.