Sauna v 3.-4. tt
Byli jsme v sauně, když jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná. Ten den ráno jsem si pro jistotu dělala test, ale byl negativní, tak jsme šli. Teď jsem v 8. týdnu a bojím se, jestli to nemohlo poškodit plod. Nevím přesně, kdy došlo k oplození, mohlo to být týden až dva předtím. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Díky.
Já teda byla i když už jsem to věděla 😉 Jen jsem chodila dříve ven, než bych šla normálně. Podle mě záleží na tom, jak moc jsi zvyklá... Horší je horká voda.
Byla jsem, ještě jsem nevěděla že jsem těhotná, chodila jsem pravidelně a pán mi ten den pěkně osolil teplotu a hned potom jsem šla na víno. Vypila jsem ten večer skoro dvě lahve a další den si udělala test, který byl pozitivní. Nic se nestalo, malému už jsou čtyři roky 🙂
Ja byla cely den v saunovem svete a sirnyh pramenech nevhodnych pro tehotne. Nevedela jsem to, no a mame kras eho zdraveho kluka.
Byli jsme cely den v saunovem svete v aquapalace a ja byla uz těhotná a nevěděla jsem to, ten den jsem i zkusila tu 100 stupnovou saunu a mala je zdravá jako ripa 🙂
takhle brzo a jednorazove to je v pohode. ale dal uz bych nechodila, alespon te v prvnim trimestru. ve druhem se udajne zase muze. pry teplota tela pomerne rychle stoupne pres 38 a to uz je pak pro plod v prvnim trimestru nebezpecne, stejne jako kdyz mas horecku.
@alenajungmannova 😂 myslela jsem to tak, ze se nemusite bat poskozeni 😊 A vzhledem k tomu, ze je to uz par tydnu potrat uz opravdu z tohoto duvodu nehrozi 😉

@alenajungmannova Já bych se takhle brzo nebála, pokud jste jinak zdravá, nezačala jste krvácet nebo špinit od té doby. Takhle brzo dochází jen k dělení buněk mi bylo řečeno na genetice paní docentkou, já tehdy měla rizikovější faktor a dítě bylo v pořádku. U sauny a opalování jde hlavně o to, že dítě nemá vlastní termoregulaci, tak byste ho mohla přehřát a dehydratovat, ale tohle vnímají miminka až o něco později.