Screening - Downův syndrom 1:4, máte zkušenost?
Ahoj maminky, vcera jsme byli na screeningu 12+3tt a hodnoty nevysly jak by mely :-/ 1:4 nam hrozi Downuv syndrom. takze je jeste 75% nadeje, ze bude vse v poradku dle plodove vody na kterou jdu 2.9.2013. Hrozne se bojim - mate nejake vlastni zksenosti????
@alert miminko je v poradku 🙂 dekuju ❤
@veronikavery moooc gratuluji!!
Já jsem měla riziko 1:160 byla jsou pouze na odběru krve a mimi zdravé.Při prvním synovi jsem byla na odběru plodové vody a vše v pořádku.
@sonka.77 dobrý den co je to za vyšetření to cvs?
@katerinacibulkova vysetreni z placenty a nebo z plodove vody odeberou vzorek a proskoumaji pokud vse vyjde v poradku miminko je zdrave pokud ne je nemocne 😐
@katerinacibulkova odber choriovych klku z placenty, provádí se do 16tt, kdy jeste neni dostatek plodove vody
@zzuzzana1 jen ze to zkontroluji triple testem a ve 20tt to vysetri dukladneji (myslim ze se pak vic sleduji srdecni vady)... to riziko mas vyssi, ale presto je screening negativni
@lussinka88 dekuji
Mě dopadlo riziko 1:5, NT 2,61, zvýšený negativní hcg (5MOM). Po odebrání Cvs potvrzen bohužel DS, trizomie na 21 chromozomu😢 držím pěsti všem, aby jste dostali lepší zprávy! (40 let)
@evahavirov moc mě to mrzi, posílám sílu😔 Mně vyšlo riziko na Edwarsd 1:50, ale utz vypadá bez vad, takže jsem cvs zatím odmítla a budeme řešit na zač prosince dalšími testy a pak případně plodovka.
@rickym 1:50 na Edwards..to bude dobre!❤️ hodne stesti a zdrave mimco!🌞
@evahavirov tak bohužel i u nás to dopadlo špatně, ES potvrzen😔
@rickym Nejsou slova, která by Tě potěšila...znám ten pocit bezmoci.. Pravdou je, že čas je nejlepší lékař...je potřeba stále věřit a zdravé miminko si k Vám najde cestu jistě příště!Teď z nějakého nepochopitelného důvodu nebyl vhodný čas.. Nejhorší je překlenout se přes tu ztrátu a nespravedlnost....člověk si pak váží života a zdraví úplně jinak..neřeší nesmysly, ale jen opravdové problémy! Držím pěsti a přeji hodně síly... Můžu-li jakkoliv pomoci..třeba jen vyslechnutím...ozvi se.. E.
@evahavirov budete zkoušet znovu?
@rickym Ještě to zkusíme...vzhledem k věku už naposledy...a budu věřit, že nám bude zdravé mimi dopřáno...😉 Mám jednu dceru (8), nicméně mám za sebou 3 nezdařená těhotenství....2 zamlká a jednou DS...není to jednoduché...ale věřím!
@evahavirov kdy ti Dr doporučil zkoušet znovu? Já mám 35, takže nechci čekat moc dlouho. Taky mám za sebou jedno ZT (ještě před dcerou) a teď toto. Snad nám to oběma už výjde🙏🏼🍀❤️
@rickym Doktor říkal alespoň 3 měsíce..počkám, až naskočí menstruace a po druhé men. to asi už zkusíme..ono to stejně hned nevyjde..tak uvidíme...jsou zkrátka věci, které nejsou v naší moci..Takže já to vidím tak od února 😉 35 je krásný věk, to můžeš být klidná, máte spoustu času 🙂 ❤👶
Mně vyšlo velké riziko na všechny trizomie 😞 jsem z toho hotová.. DS 1:18.. 7.1. jdu na odběr plodové vody.. kéž bych to už měla za sebou 😞
@bubak28 Nezbývá, než věřit🙏 Nedá se nic dělat, jen čekat..výsledky po plodové vodě jsou pak velmi rychle! Drž se!!!🍀
@rickym @evahavirov Moc Vám děkuji za podporu ❤
Ahojky vyšly mi špatné výsledky Screeningu DS 1:8
A 21.1.jdu na plodovou vodu bojím se jak vyjdou vysledky.ale dnes jsem byla u doktora na kontrolu a na ultrazvuku bylo vše v pořádku.tak nevim

@veronikavery cekani na vysledky je neco hrozneho. Byla jsem na odberu choriovych klku u prvni a na odberu plodove vody pri druhem. Existuje i neinvazivni test ale je velmi drahy. Drzim palce!