Screening v 1. i 2. trimestru, jsou v ceně oba UTZ?
Maminky, prošla jste některá screeningem v 1. i 2. Trimetru? Jsou v ceně oba ultrazvuky, nebo se platí za každý zvlášť? 😨
mám za sebou první-ten se plati ..pojištovna něco proplácí..a druhy se už neplatí...
První se platí, ale hodně zdravotních pojišťoven na něj už přispívá - to si určitě zjisti u té své. Další 2 screeningy se neplatí, pokud nechceš 3D a podobně.
zeptej se u svého dr. ja jsem neplatila ani první screening ani ted triple testy. utz mam pokaždé a fotky taky ...
I. Screening plati pojistovna taky, ALE neberou ti krev na downa apod., musis pak na triple test. Je to jen UTZ. Ja si radsi priplatila nez triple test a pojistovna mi zpet proplatila 800 Kc (ale uz mam na cele těhotenství vybrano). II. uz je jen UTZ a taky se neplati.
Jak psaly holky. 1.screening se platí většinou 1000,- to si můžeš potom zažádat o proplacení zpětně, ale to bych teď kecala jak to funguje. 2.screening hradí pojišťovna. Nicméně ikdyž tisícovka je docela dost doporučuji si ho zaplatit. Většinou ukážou mimčo ve 3D což je tedy něco jiného. Máš z toho krásné fotky. Můžeš tam vzít přítele aby ho také viděl (UTZ už je přes bříško). A dělají se i kontroly srdíčka takže ho uslyšíš. Vážně to za to stojí. Mě tam dokonce řekli pohlaví.
Ahoj, já neplatila za screening ani jednou, v některých pracovištích se to nehradí, zkus se zeptat gynekologa, určitě bude vědět, která pracoviště to mají tak a která tak. Každopádně i když se UTZ dělá přes břicho, může se stát, že ti ho bude dělat sondou, jako mě včera, protože potomek byl zaražený hlavou dolu, absolutně nespolupracoval a doktor z něj byl zoufalej. Takže nemám ani fotku 😀
Určitě jsou pracoviště, kde se screening ve 12. týdnu nehradí. Já jsem byla na doporučení svojí doktorky u Apolináře. Bylo mi řečeno, že na to mají nějaké dotace, takže to dělají bezplatně. Takže to chce trošku pozjišťovat a poptat se, třeba něco najdeš 🙂 Na druhý screening jsem už nešla, protože první vyšel perfektně, ale ten by měl být hrazený pojišťovnou. Každopádně doktorka mi doporučila jít hned na ten první, protože je přesnější.
zalezi na tom, kam jdes. Prvotrimestrlani screening nehradi pojistovny ale ve spouste fakultnich nemocnic je zdarma z grantu, zjisti si co a jak at nemusis zbytecne platit. Mela sem ho zdarma u vsech 3 deti
Pokud ma zena doporuceni - zadanku na screening od gynekologa, neplati se nic.
Záleží na tom odkud jste .. Třeba v Praze u Apolináře jsme screening nehradili, platili jsme jen fotku .
Nevím odkud jste, nevím kde dělali NT screening ostatním že nic neplatili ale v Brně na Veveří se platí 1200,- Kč. Nicméně doporučuju si to zaplatit, pojišťovna něco proplácí a je to mnohem spolehlivější metoda zjištění Downova syndromu apod. než Tripple test (ten jsem pak odmítla, dost často vychází falešně pozitivní). Velký UTZ - jak píšeš druhý screening - se už neplatí, max. fotka nebo video, krev ti tam neberou a jenom na UTZ zkontrolujou jestli se úplně vstřebal případný otok za krkem, vyvinutost nosu,změří ho a zváží a samozřejmě ozvy a průtok pupečníkem. Doktoři vesměs nepříjemní tím je veveří profláknutá a prý to není jediný prenatální pracoviště kde jsou protivní ale konkrétně na veveří jsou fakt odborníci a můžu jenom doporučit.

Screening v 12 tyzdni poistovna nehradi, ten v druhom trimestri je hradeny.