Screening v 1. trimestru - nemocnice Kladno - zkušenosti
Chtěla jsem se zeptat, zda byl někdo na 1. screeningu v Kladně. A podělil by se se mnou o zkušenosti. Jdu za týden a budu 11+1.
Opravdu tu není žádná kladeňačka??
Zdravim. .chtela bych se zeptat zda jste na tom Kladne byla🙂 Ted me to ceka a nevim kam jitr🙂
@hopeto3 Jj, byla jsem tam. Ale nevím, jak to popsat.. 🙂) Jak je to tam teď předělané, je to pro mě bludiště. Vím, že jsme prošli hlavní budovou a šli jsme jakoby tím atriem doprava. Nevím přesně vchod, myslím, že C. A tam v přízemí jsou dveře s okénkem a tam už si mě sestřička přebrala a vyzpovídala a pak jsme šli na UTZ. Jinak před UTZ následoval odběr krve, který mi dělali v tom CAMu. A to bylo myslím týden nebo dva před tím.
Tak nakonec jdu do gennetu 🙂 Kladna už se trochu bojim !🙂
@wildy dali Vám v Kladně i nějaké fotečky? Byli příjemný a pečlivý, vysvětlovali a povídali u toho?
@lupinpupin Fotečky jsme dostali myslím 2 (ale nebylo tam moc vidět. protože když se "šlo fotit" prcek přestal spolupracovat.. 🙂)) Přitom ze začátku vyšetření tam byl hezky vidět.
Co se týče přístupu personálu, tak si nemůžu stěžovat. Porodní asistentky byli moc milé a pak paní doktorka (Dita Drimlová, nebo tak nějak) byla strašně moc milá. Mluvili v samých zdrobnělinkách ("tak se podívíme na to vašem miminečko" atp.. 🙂)
Cítila jsem se tam příjemně.
Na druhém screeningu jsme byli už v genetu a tam je pravda, že ty přístroje mají vymakanější, ale i na Kladně je vše hezky vidět.
Vše nám vysvětili a popsali. Koukáš celou dobu na obrazovku, a vidíš, co dělá, takže ti to i popisuje a vysvětluje co to znamená.
@wildy diky za info! Uvidim co mi pak navrhne moje doktorka. Pani doktorka o ktere pises je vyborna! Mam sni vlastni zkusenosti. 🙂
@lupinpupin JJ, je moc příjemná! Mě můj dr. automaticky napsal vyšetření na Kladno, ale pak jsem mu řekla, že jsme měli v rodině vrozenou srdeční vadu, tak nás na 2. screening poslal do Genetu.
@wildy aha, no uvidim jak to ma moje dr. Prvni tehotenstvi jsem chodila k dr.v Praze. Druhe uz tady v Kladne, ale bohuzel nedopadlo a ted doufam, ze se miminka dockame.
@wildy můžeš mi prosím ještě prozdradit kolik stojí screening tady na Kladně?
Já jsem na Kladně rodila a příště nepudu jinam. Sestřičky jsou zlatý a doktoři pečlivý. Porodní oddělení je malé, takže na každého mají dost času. Jsem z Prahy a jela jsem tam na doporučení. Musím říct, že Kladeňačky často ani neví, jaký poklad mají.
Co se týče screeningu v 1. trimestru, ten jsem osobně odmítla. Zjišťují se tam vady plodu, hlavně downův syndrom. Potrat pro mě nepřicházel v úvahu, tak proč se zbytečně stresovat pravděpodobnostmi, že malýmu něco bude. Všechny testy, který přímo nesouvisely s průběhem těhotenství a kvalitou porodu jsem proto odmítla. A jsem za to ráda.
@kripli na porodnici a dětské oddělení, bohužel i na dětskou Jipku taky nemůžu říct ani slovo. Byla jsem krom jedné sestřičky z dětského spokojená...takže super a podruhé určitě nejdu rodit jinam.
@lupinpupin já jsem tam strávila tři týdny, malej byl dva tejdny v inkubátoru a tejden na nedonošencích. Nepříjemný pro mě bylo až to nedonošenecký oddělení, tam jsou sestřičky trochu víc od rány a lehce vyhořelý, ale to se není čemu divit, když mají pořád na starosti ty chuďátka.
Ale nebýt starostlivosti tamního personálu tak snad malej Jáchym ani není na světě.
@lupinpupin Stálo to asi 1000,- Kč. Ale protože jsem u ČPZP, tak mi to proplatili. 🙂
Pro budoucí maminky, které by jako já hledaly aktuální informace...tak já byla na screeningu na Kladně, je zde velmi milý a ochotný personál, vše mi krásně vysvětlili a platila jsem 1.000,-Kč, měla jsem vypsané doporučení od gynekoložky, na pokladně v nemocnici mi vystavili doklad o zaplacení, ten jsem odnesla do pojišťovny ČPZP a celé mi to proplatili (posláno na účet). Opravdu jsem byla velmi spokojená 🙂 🙂 🙂
Prosím o radu, jsem objednaná na screening na Kladno na 17.1.2017, to budu 10+2. Moje gyn. mi zatím neudělala ani mě neposlala na žádný odběr krve a na dalši prohlídku k ní jsem objednaná na 25.1., s tím, že mi při poslední návštěvě u ní řekla, že toho 25. už určitě budu mít výsledky screeningu. Je mi to divné a chtěla bych se zeptat, kdy v nemocnici Kladno odebírají krev a kdy se dělá ultrazvuk. Jaké časové rozmezí mezi tím cca je a jestli se to do toho 25.1. dá vůbec stihnout 🙂. Moc děkuji za odpovědi.🙂
@patsimacek ahojky meal jsem to take tak Byla jsem objednana tak jsem prisla udelali mi Jen rychli ultrazvuk a na papirek napsali kdy mam jit na krev a kdy na screening....nechapala jsem nebot ten jsem tam byla da se rict zbytecne...kdyby see chtela na cokoliv zeptat napis
@nikinoo aha, takze si te pak pozvali jeste jednou na krev a za jak dlouho na ultrazvuk? Davaji snimky? 🙂
@patsimacek jj tak za tyden na krev a zza 3 tydny na ultrazvuk...na obouch ultrazvukach hsem dostala fotku.a stal 1000kc
Byl s vami na screeningu u UTZ i partner? 🙂
@patsimacek ano byl 🙂 I dcera
@patsimacek ja jsme vzala na screening manzela az podruhe ve 23tt. Poprve nebylo nic moc videt,podruhe uz to vypadalo vice jako miminko.Ale podle mne muzes pokazde.
Ahojky 🙂 Pro maminky, které by to hledaly po mě jako jsem to teď nedávno hledala já 🙂 První screening na Kladně stojí 1000 Kč (podle pojišťovny kterou máte vám to buď pak proplatí zpět, nebo alespoň část - VOZP - kokrétně 800 Kč vrací). Dají Vám nejdřív první termín, ten jsme měli ráno, kde půjdete se sestřičkou jen na rychlý ultrazvuk, kde miminko změří (poprvé mi dělali ultrazvuk přes bříško - jaká úleva ) a dostanete papíry na odběr krve a taky další termín. To je už termín na velký ultrazvuk, který trvá cca 20-40 minut, kde miminko budou podrobně zkoumat 🙂 A na základě výsledků z krve Vám pak i rovnou sdělí výsledky 🙂 Tam jdeme až zítra 3,5,2017, ale musím říct, že jsem byla moc spokojená i ten první den 🙂 Tak mi držte zítra palce ;) Hezký den 🙂
Ahojky, jsem objednana 29.6. na ten rychlý utz a to budu 10+4, za jak dlouho mě pak objednají na krev a už ten velký utz? Screening by se měl stihnout do 12+6 tuším....
Furt zvažuji, zda nejit raději do Gennetu nebo do Rakovnika....
@llenka_li me objednala moje gyndarka,přijdeš udělají rychlý utz,pokud odpovídá miminko stáří,jdeš rovnou na krev. Sestřička ti rovnou dá termín na utz,pak se výsledky spojí. Neboj dají termín,tak ať je to v pořádku.na tom utz ti pak rovnou vypíše termín na triple test(pokud chceš) a termín na utz v 21 týdnů. S prvním jsem byla v gennettu ,sice krásné prostředí a určitě lepší utz.ale v kladně mi to doktor všechno lépe vysvětlil atd 🙂
A jak se jmenovali doktoři, kteří vám screening dělali? Takže cca za 14dnu ten malý utz a krev a za mesic velký utz a to už budou i výsledky krve. No už abychom to měli za sebou..🙂
Pohlaví vám asi neřekli, co 🙂
@llenka_li Tak jsem vytahla tu zpravu a vysetrujici byla Dita Drmlova (vis ji taky nekdo vychvaluje),ale byli tam s nami myslim 3lide,nejaky pak doktor a sestra...krev uz byla k dispozici,dali dohromady vysledky a vysel vysledek screeningu.
Pohlavi nerekli a nas ani nenapadlo se zeptat,byli jsme stastni,ze ma prstiky a na srdci nic nechybi atd.,takze jsme vdecne odchazeli 😉 Jsem na konikovi od prosince myslim a sledovala jsem tvuj pribeh,moooc drzim palce,at vse pokracuje v poradku 🙂 🍀
@prisil fakt? To je hezky 🙂 no zrovna v prosinci jsem zjistila mimodelozni, tak tentokrat to snad už bude všechno v pořádku..včera utz dopadl dobre. To mě jen tak napadlo s tím pohlavím, vím, ze někomu to už řeknou takhle brzy 🙂) ale jak píšeš, hlavně ať je mimi zdravé 🙂 mám před sebou ještě dlouhý mesic. Pak si budu moc snad konečně trochu oddychnout 🙂)
A s tou doktorkou, pravé si myslím, ze ona je na Kladné jediná, kdo screening muže provádět, ale úplně jistá si tím taky nejsem, proto se ptám.

.