Screening ve 12tt, riziko DS 1:20, test Clarigo

anua
7. led 2016

Riziko DS 1:20, UTZ v poradku, test Clarigo

AHoj. JSem tu nova. Uz tyden ziju zly sen a drzi mne podobne pripady ktere ctu tady.
Pred Silvestrem jsem byla na NT screeningu v 1. trimestru. Odchazela jsem stastne: zdrava holcicka! Fotka v ruce a zaplava nadseni. Hned mela jmeno.
Vecer teefonat ze mam vysoke Hcg a roziko na DS je 1:20. Je mi 35 a jsem nestastna.
Manzel pracuje jako ucitel ve specialni skole (mentalne postizeni), maminka je cely zivot v diagnostickem centru pro tyto lidi takze dobre vim…

Podstoupila jsem test Clarigo - podobny Prenascanu -nove se pod nazvem Clarigo provadi v Brne na Veveri a stoji 13500,–
Cekam na vysledky a silim!!!

Prosim pokud jste nekdo na Clarigu byli napiste jak dopadlo…musim vydrzet tyden ale je to jako roky…

kajalka
7. led 2016

Vím, čím si procházíš. Loni jsem to prožívala taky, jen to riziko bylo 1:10. A mám tu krásný zdravý miminko. Jsem ráda, že jsem nešla na amnio a neohrozila ho. I když i ten prenascan byl zbytečný, my bychom se miminka nevzdali.

danchacha
7. led 2016

@anua Můžu se zeptat, jak vysoké jsi to Hcg měla? Já zase řeším nízké Papp-A. Riziko kvůli němu vzrostlo na 1:330. To riziko se ti tak navýšilo určitě i kvůli věku, ale obecně se říká, že důležitější jsou výsledky z UTZ. Každopádně je dobře, že jsi na test při tomto riziku šla, snaž se věřit i když vím, jak jento chvílemi těžké, ja už ten počáteční stav strachu překonala a teď věřím, že miminko je zdravé a čekáme na 2. screening, který by měl být přesnější, protože se kombinují výsledky s Triple testem. Drzim palce,at vše dobře dopadne... Pomáhá mi s miminkem mluvit.

anua
autor
7. led 2016

Dekuju, prekonavam to diky Vam a temto debatam...to jedine mi pomaha verit.
Hcg 4,17 MOM a Papp-A 0,52.

anua
autor
7. led 2016

@kajalka JSem na sebe nastvana, ze jsem nadsene kyvala na vsechna vysetreni a ted mam nervy...taky si ji uz nenecham vzit....a to jak jsem mezi Downiky defacto vyrostla a vim jak to chodi a vim jak sileny zivot....svoje miminko ale nedam.

kajalka
7. led 2016

@anua Moc ti držím palce, věřím ale, že to dopadne dobře. Furt jsou to jen čísla. Kamarádky kolegyně měla riziko 1: 35000 a má dauníka...

anua
autor
11. led 2016

No tak dnes meli byt vysledky...volala jsem tam uz mrtva strachy a tam mi s litosti oznamili, ze mi rekli spatne ze do tydne -ze to byva 10-14 dni. Krucinal co tam delaji??

timotek69
11. led 2016

@anua verim ze vse bude v poradku;) drzim palecky a posilam silu;) miminko jeste nemame, ani necekame-snazime se.... Takze si toto ani nedovedu predstavit..vse urcite bude ok;)

danchacha
11. led 2016

@anua ach jo, to me mrzi. Snad te trochu potěší, že dnes známý lékař říkal mému příteli, že tu krev není dobré brát úplně zavazne, že ty testy jsou šíleně citlivé a mnohdy je to na škodu.
My se nakonec taky rozhodli nejspíš podstoupit placený test, přece jen chceme mít klid.
Držím palce, at jsou výsledky co nejdriv a jsou v pořádku.

verusky
11. led 2016

@kajalka tak to je sila s tou kamaradkou!
@anua neboj, bude to dobre, utece to. ja takhle cekala z veveri na vysledky loni, pak mi volali a mela jsem radost jak blecha, ze v poradku.
jen chci napsat, ze ty vysledky tak dlouho trvaji, protoze se to kultivuje, vyviji, driv to proste nejde. takze vydrz a drzim palce!!

anua
autor
12. led 2016

Mrzi mne ze jsem neudelala stejne jako moje kamaradky. Nechali si proste potvrdit tehotenstvi a do porodu nikam nechodili. Ani na UTZ. Proste to brali jako "kdysy" v klidu. Cvicili jogu, dobre jedli a meli klid. Opravdu, pokud vite ze byste si nechali i nedokonale dite, nelezte k doktorum a nekazte si tehotenstvi....Trochu radikalni nazor ale tak se citim a doufam ze si brisko jeste uziju.

kajalka
12. led 2016

@anua Vůbec to není radikální, tak by to asi mělo být. Přijde mi, že moderní medicína matku a dítě v podstatě odděluje hned od začátku. Hledají se patologie, matky jsou ve stresu. Jestli ještě někdy budu čekat miminko, pak půjdu jen na potvrzení a na utz, ve 20. týdnu.

verka4d
12. led 2016

Moc držím palečky ať všechno dobře dopadne. Jsou to pořád jen lidé,kteří vyšetření dělají a pořád jen jakási pravděpodobnost,čísla,statistiky... Stejně se to definitvně uvidí,až se maličké narodí. Minulý rok to řešila kamarádka. Jí dokonce doktorka řekla,že bude mít postižené miminko,jak z krve tak podle ultrazvuku. Byla z toho obrovsky nešťastná a vystresovaná,chodila po všemožných vyšetřeních a tři doktoři nezáviseĺe na sobě jí řekli,že mimi prostě nebude v pořádku. Až po dvou měsících jí jakási paní doktorka řekla,že co je to za nesmysl,že ona nic nenormálního nevidí a že miminko bude v pořádku. A taky že jo! Narodil se jí krásný zdravý chlapeček! 🙂 Ale těch nervů,co chudák měla... Takže ani různá vyšetření nejsou stoprocentní a člověk musí věřit. Přeji hodně sil a jen to nejlepší v životě Vám i celé rodině 😉

gerdee
12. led 2016

ahoj, já měla přesně to samé, vysoké Hcg a riziko na DS 1:20 .. já teda beru Utrogestan - tedy progesteron, který může toto HCg ovlivnit, ale stejně jsme raději šli na testy, zvolili jsme amnio, protože výsledky byly do 24 hodin.. delší dobu bych asi nevydržela .. musela jsem sice 3 týdny opravdu být opatrná a prakticky jsem jen ležela, ale neboj stále jde jen o pravděpodobnost .. u nás to dopadle výborně 🙂

lucie11111
12. led 2016

Já u obou těhu jsem měla utz v pořádku, v krvi vysoké hcg. Žádné testy jsem si dělat nenechala, mám dvě zdraví děti. Přeji ať to dopadne dobře.

anua
autor
12. led 2016

No na odber plodovky bych musela cekat do toho 16tt -tzn. 3 tydny. Tohle je i tak rychlejsi.

anua
autor
13. led 2016

Hurááá děkuj dekuju za podporu! Vysledky dobre jejich slovy je "normalni" ! Ja ani nemohla do telefonu odpovedet, jen jsem brecela 🙂 😀

verka4d
14. led 2016

@anua Mám upřímnou radost za Vás,opravdu!! Moc moc gratuluju a přeju jen to nejlepší Vám i celé rodince 😉 Opatrujte se 🙂

timotek69
14. led 2016

Skveleeee!!!! Gratuluji;) at se dari;)
@anua

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru