Silvestr v zahraničí v 33tt, máte zkušenost?

maichi
18. pro 2016

Ahoj, která z vás měla zkušenost s cestováním do zahraničí v posledním trimestru? Je to nějak fyzicky náročné? Chtěli bychom strávit poslední silvestr ve dvou někde v zahraničí, ale aby to nebylo moc náročné pro mě. Nyní jsem 30+4tt. Děkuji.

veruska007
18. pro 2016

@maichi To záleží, jak Ti je a jak daleko byste jeli. Letět už nemůžeš a jet třeba do Paříže a zpět busem, to bych se už asi nenarovnala. Osobně mi jako rozumné přijdou 3, max. 5h cesty, ideálně vlastním autem. Za rizikové také považuji petardy: miminku se to docela nelíbilo. Spíš bych radši jela někam na zavátou chatičku a koukala do krbu.

japona
18. pro 2016

@maichi Nikdo neporadí. To musíte zvazit sama, na co se cítíte, případně jaké riziko podstoupite. V 33.týdnu se mi ditko rozhodlo, že je čas, a byla jsem opravdu ráda, že jsem byla zrovna doma (kousek od porodnice).. takže ja bych už byla posera a do zahraničí v těhotenství ani náhodou🙂
Ale kamarádka cestovala po světě do "poslední chvíle" a vše v pohodě.

nijij
18. pro 2016

Nejela bych... Stejně tě nikdo už nepojistí v tak pokročilém stádiu těhu a kdyby se něco stalo tak se nedoplatíš. Udělejte si pohodičku doma a budeš v klidu bez stresu 🙂

puutalo
18. pro 2016

Jsem ve 26tt a mám za sebou 6hodinovou cestu autobusem na adventní trhy. Bylo to pro mě peklo. Prvních 6 hodin jsem ještě zvládla, ale pak den strávený na nohou a návrat domů už byl utrpením. Nevěděla jsem, jak si sednout, vše mě bolelo, musela jsem se na sedadle posunout níž, aby miminko nebylo mačkané. Za nějakých 6 týdnů už bych to určitě nechtěla opakovat.
Dokážu si představit vyrazit někam autem, dělat přestávky a užít si večer ve dvou třeba v chatě (Alpy, Tatry). Ale určitě ne v hlučném prostředí. Byla jsem teď na firemním vánočním večírku, kde hrála živá hudba k tanci a miminku se to vůbec nelíbilo, tak jsem brzo odjela domů.

medulinek
18. pro 2016

už bych nikam do zahraničí nejela - může se stát,že opravdu začneš rodit (vliv dlouhé cesty,stresu....) a i když tobě platí pojištění české,tak miminku ne,takže sice by ti proplatola pojištovna zakladni sazbu za porod,ale už ne cokoliv za péči o dítě. Po čechách asi jak kam,určitě někam,kde bych věděla,že je poblíž porodnice a že tam budu mít klid. Jak už tu někdo psal,v tomhle pozdějším stadiu se miminkum hlasite zvuky moc nelíbí.

maichi
autor
18. pro 2016

děkuji vám děvčata za rady, asi radši zůstaneme v ČR, aby se nemohlo stát nic neplánovaného. 🙂😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru