icon

Stanování a túry s lehčí krosnou v 1. trimestru

fatal_error
17. led 2016

Ahoj, těhotná zatím nejsem (asi, ještě nevim, ms má přijít příští týden), ale chtěli bysme s manželem v březnu pod stan do teplejch krajů. Do té doby by se mohlo zadařit a teď by mě zajímalo, jestli je to nějaký problém a riziko. Létání probém není, to vím, přespání na letišti ve spacáku při čekání na let také ne, tam mě nenapadá, v čem by mohl být problém, když tam bude teplo a hodně se pro jistotu obleču, tak by to mělo být zcela ok.

Ale chození po kopcích s batohem? Přičemž měla bych v něm jen spacák a oblečení, těžký věci by holt nosil manžel, to nemůže ohrozit plod? A délku denních pochodů bych si hlídala a když bych už nemohla, tak pauza. U spaní ve stanu mě taky nenapadá žádný problém, opět když bych se pořádně oblékla?

Předem děkuju za rady a tipy.

eemilka
17. led 2016

@fatal_error Těhotenství není nemoc. Znám ženské, co běhaly po kopcích i ve třetím trimestru. Jestli je to pro tebe obvyklá aktivita, tak není nutné z toho mít strach.

ester34
17. led 2016

Myslím, že řešit to takhle dopředu nemá cenu. Já měla třeba celý dny takové nevolnosti a únavu, že bych si tu krosnu ani nesbalila 😀 To nemůžeš vědět, jak by ti bylo...

roseofnight
17. led 2016

Já byla na přelomu 3. a 4. měsíce v Norsku. Stanovali jsme, chodili, rybařili a všechno uplně v poho.

cerberos1306
17. led 2016

Přesně jak píše ester34, já byla v prvním trimestru v Chorvatsku a byla jsem naprosto vyždímaná. Nevolnosti se daly vydržet, ale spala jsem klidně i 12h. Takže pozvažuj ☺☺

fatal_error
autor
17. led 2016

Holky diky za uklidneni.

andrejka3741
17. led 2016

Taky se snažíme,zatím nevíme co bude a uvažujeme,jestli máme naplánovat dovču u moře 🙂 Jak tu někdo píše těhotenství není nemoc,ale pak být zavřená na hotelu s nevolnostma a ani si u moře nepoležet mě taky moc neláká 🙂

barbarra
17. led 2016

Přesně tohle jsme řešili i my loni v létě. Je třeba dbát na pár věcí:
- asi budeš unavená a neujdeš tolik co dřív. Ale dá se to. My byli zvyklí chodit 12ti a více hodinové tůry denně. Když jsem byla těhotná chodili jsme 6ti až 8mi hodinové tůry.
-dbát na pravidelné jídlo a pití.
-nevystavovat se přehřátí ale ani prochladnutí
- nejít úplně na doraz
-vždy mít v záloze ústupové cesty do civilizace, nepodcenit důkladné plánování
-nenosit těžký batoh- mě gynekolog řekl , že ne víc jak pět kilo. Nosila jsem víc, nic se nestalo, je to o kondici a zvyku. Vyhnout se ale nahazování batohu na záda,spíš ať ti ho partner na ty záda dá.
- nechodit nad 3000 až 3500mnm

cilkat
17. led 2016

Dítě neohrozíte ani chozením po horách, ani lžením na pláži... já ale byla tak vyplivaná, že jsem prakticky nechodila z bytu, protože jediný, co jsem chtěla, bylo spát.

shenara
17. led 2016

@fatal_error jak píšou holky...těžko říct jak Ti bude. Já jsem v prvním trimestru a je mi blbě a jsem furt unavená...

karlajasmine
17. led 2016

Hele záleží, mě bylo v prvním trimestru tak blbě, že jsem málem nedosla ani nakoupit, ale v sedmém měsíci jsem naopak chodila túry po horách. Záleží,jak se budeš cítit.

karlajasmine
17. led 2016

@fatal_error proste nejlepší to mas v druhém trimestru,to už nevolnosti ustoupily většinou, a brisko ještě není tak velký. Mě bylo v tom prvním trimestru zdaleka nejhůř.. Líp mi bylo i den před porodem než třeba v devátým týdnu.

damae
17. led 2016

Nechci strašit, ale já se snažím o dítě už skoro 6 let a z mého úhlu pohledu lepší zrušit dovolenou z důvodu těhotenství, než nejet nikam a nedejbože ani nebýt těhotná.
Navíc taková dovolená, jak popisuješ, problém sám o sobě asi nebude, ale vše bude záviset na tom, jestli budeš mít nějaké komplikace...
Hodně štěstí!

edeltraut
17. led 2016

Pokud jsi na pohyb zvyklá, tak v tom problém nevidím 🙂. Já jsem chodila (bez zátěže) ještě v 37.tt - méně náročné túry svým tempem... 🙂.

amazonka.k
17. led 2016

Já jsem byla tedˇ v Červnu ve skalách v 32 tt., manžel nesl sice batoh, ale žádná zívačka to nebyla 😀 A cítila jsem se skvěle. Občas bylo sice obtížnější protáhnout se soutěskou s tím panděrem, ale jinak nic 😀 U prvního dítěte jsem byla také na túře na začátku těhotenství, když jsem ještě nevěděla, že těhotná jsem a všechno bylo OK. To na sobě člověk prostě cítí, jestli může nebo ne. Nejsem příznivcem žádných šíleností v těhotenství, jako je skok s padákem, bungee-jumping nebo zvedání činek, ale myslím, že těhotenství, které je v pořádku výšlap do kopce v rozumném tempu neohrozí. V prvním trimestru Vám jen může být šoufl,to mi bylo zle tak,že bych ani na žádný výlet náladu neměla, tělo si prostě řekne samo. Nechala bych to plavat a uvidíte, stejně to tedˇnení aktuální, tak proč si zbytečně lámat hlavu 🙂

fatal_error
autor
17. led 2016

Tak proste budu davat bacha, abych odpocivala, nebudu to prehanet a tezky veci nacpu k manzelovi do baglu a bude. No a v nejhorsim to tam cely prozvracim. 🙂

ivis_b
20. led 2016

@fatal_error Pokud bude vše v pohodě, určitě není důvod sedět doma. Ale dopředu si třeba bookovat letenky bych si nelajskla. My plánovali jet na dovču (válecí, za to bych musela absolvovat asi 14 hodin letu) v době, kdy jsme se snažili o mimi a kddyby se zadařilo, tak by to vyšlo zhruba na 4tt - 5tt. Nakonec jsem otěhotněla o měsíc dřív, těsně před zakoupením zájezdu a jsem fakt ráda, že to takhle dopadlo, protože jsem v 5tt zakrvácela a od té doby jsem na neschopence, protože mi Dr. nařídila ležet. Stát se mi to kdesi na druhém konci zeměkoule, bez léků atd., mohlo být dneska všechno jinak. A k tomu stejně zkažená dovolená. Nikdy nevíš, co se může stát a jak ti bude, já bych osobně nic dopředu neplánovala - nebo alespoň ne měsíce do předu... spíš bych počkala, jak ti bude, až to bude aktuální 🙂

babickamary
29. led 2016

Chci se take zeptat: myslíte, že je tam nejake nebezpečí z prochladnutí od spani pod sirakem, pripadne nejaky napad jak tomu zabranit? Ja jsem teda nildy takhle nenastydla. Ale neni mozny, ze by chlad diteti ublizil aniz bych ja na sobe neco poznala?

cilkat
29. led 2016

Chladu bych se nebála... klasicky karimatka by měla od země izolovat dost... a klasiký nastydnutí je opruz, ale to na sobě poznáš a nemělo by být nijak nebezpečný/vyšší náchylnost... já spíš měla problém s rozhozenou termoregulací - takže neustálý pocit zimy a pak durch zpocená.

karlajasmine
30. led 2016

@babickamary chladu bych se nebála, ale mě bolelo už od prvního trimestru celý tělo a hlavně záda, tak nejdůležitější věc pro mě byla pohodlná postel v hotelu, ale zase,záleží, jak se kdo cítí. Případně se dají koupit nafukovací matrace.. Vyfouknes,zabere to minimum místa, nafouknes a je to pohodlnější než karimatka.

jamia
30. led 2016

@fatal_error Plod určitě neohrozíš, ale pro všechny případy bych se na místě zamyslela nad plánem B, zda byste se v místě zabavili, i kdybys byla pro túry úplně nepoužitelná, a podle toho volila destinaci.