Štěpán nebo Jáchym? Pomozte vybrat jméno pro dítě
Ahoj holky, já už jsem z těch jmen na prášky. Nemůžeme se rozhodnout, vím, že stejně musíme vybrat sami, ale třeba se mi jedno ze jmen zprotiví a konečně budu mít jasno 😄🙏. Za necelé tři měsíce termín a já už fakt nevím. Manželovi je to celkem jedno, jen kroutí očima, ať už si něco vyberu, prý se mu z mého výběru líbí všechno (měli jsme 5 jmen).
Takže, zbývá nám Štěpán a Jáchym, co se vám líbí víc?
Podotýkám, že k příjmení se hodí obě, to byla podmínka výběru těch 5 jmen samozřejmě.
Jelikož máme doma Štěpána , tak za mne Štěpán 🙂
Máme Jáchyma, takže za mě Jáchym ❤️
@levandule_k ty ale svojmu bratovi ani manzelovi meno nevyberas. Vyberas svojmu dietatu.
Len tvrdim, ze pokial sa niekomu paci meno Jachym, ale "Jacha" uz nie, tak to predsa nemusi byt automaticky vetovane meno. Tak bude u rodicov Jachym cely cas a urcite pridu na oslovenie, ktore im k srdcu prirastie.
Skratka ta prezyvka nemusi byt bezpodmienecne zdrobnelina mena. ☺️
Každé jméno je krásné, pokud se krásně vysloví. I zdrobněliny Jáša/Šáša můžou znít hezky, pokud nebudou myšleny jako posměšek, ale naopak jako oslovení mezi přáteli. Holt každé jméno může být krásné i ho lze zkonit a obě jména jsou moc hezká 🤷♀️
@prostenika85 s tímhle souhlasím 🙂
Štěpán, je to hezčí, míň obvyklé dnes a u Jáchyma mě kromě "Jáchymku" nenapadá jiná zdrobnělina, jak mu doma říkat - "Jácho"??? To je blbý a jiné oslovení mě teda nenapadá.
@2hanah je pravda, že Jáchymovi bychom říkali asi jen Jáchymku, Štěpánovi jak Štěpánku, tak třeba Štěpi
No jenze tak to ve skolach nefunguje ;)
Jsou to krásná jména, podle mě máte ještě na rozhodování spoustu času, nechala bych si to klidně na okamžik, až ho uvidíte, co se Vám k němu bude víc hodit. Jinak zdrobněliny se ke každému jménu dají vymyslet příšerný, tím bych se neřídila.
@dyechampion A jak to funguje? To mám vymýšlet jméno tak, že budu přemýšlet, co někoho napadne za x let ve škole? To bych měla děti beze jména asi. A nejen já.
@vineta no popravdě i o tom jsem už přemýšlela, ale zatím převažuje Štěpán, tak to dost možná nebude ani třeba 😁
Štěpán
@kitycat Ne jméno manželovi jsem nevybírala, ale prostě když váhám mezi různými jmény, tak je pro mě plus, když se to jméno dá různě zkracovat.
Štěpán 😊 máme doma 9ti měsíčního Štěpánka,a skloňovat se dá vážně různě 😁
Mně se líbí Štěpán 👌
Štěpánů je určitě víc, možná je to pro vás důležité. Jáchym může být Jáša, nebála bych se toho, beztak mu můžete vymyslet spoustu přezdívek nesouvisejících se jménem. Obě jména jsou krásná.
Víc se mi líbí Štěpán
Ja bych brala v uvahu i kdy ma svatek - Stepan je hned na Vanoce a pises, ze termin mas za necele tri mesice, takze taky kolem Vanoc?
Stepan 🙂 ja mam u Jachyma problem se zdrobnelinama... Jachymek mi prijde divny, kamaradi maji a rikaji mu Jášo... to se mi proste nelibi 🤷🏻♀️ Ale my resili i svatky no, aby to nemely deti hned u sebe. Nevim, kdy mas termin 🤷🏻♀️🙂
Me zas nešel u Kryštofa přes pusu Stofi a zvykla jsem si 🙃 jinak me se libi víc Jachymek.
Štěpán je za mě Top 👌
Krásné jméno 🤩🤩🤩
Štěpi, Štěpík, Štěpánek.. Stepfi🥳
Jáchym❤ Krásné čisté jméno. Štěpán je komplikovane, všude háčky a čárky.
Obě jména jsou hezká, ale mnohem víc se mi líbí Jáchym 🙂
Za mě Jáchym ❤❤

Stepan 🙂