icon

Štěpán nebo Jáchym? Pomozte vybrat jméno pro dítě

11. říj 2022

Ahoj holky, já už jsem z těch jmen na prášky. Nemůžeme se rozhodnout, vím, že stejně musíme vybrat sami, ale třeba se mi jedno ze jmen zprotiví a konečně budu mít jasno 😄🙏. Za necelé tři měsíce termín a já už fakt nevím. Manželovi je to celkem jedno, jen kroutí očima, ať už si něco vyberu, prý se mu z mého výběru líbí všechno (měli jsme 5 jmen).
Takže, zbývá nám Štěpán a Jáchym, co se vám líbí víc?
Podotýkám, že k příjmení se hodí obě, to byla podmínka výběru těch 5 jmen samozřejmě.

Strana
z2
berculka
12. říj 2022

Stepan 🙂

martt
12. říj 2022

Jelikož máme doma Štěpána , tak za mne Štěpán 🙂

badyr
12. říj 2022

Máme Jáchyma, takže za mě Jáchym ❤️

kitycat
12. říj 2022

@levandule_k ty ale svojmu bratovi ani manzelovi meno nevyberas. Vyberas svojmu dietatu.

Len tvrdim, ze pokial sa niekomu paci meno Jachym, ale "Jacha" uz nie, tak to predsa nemusi byt automaticky vetovane meno. Tak bude u rodicov Jachym cely cas a urcite pridu na oslovenie, ktore im k srdcu prirastie.

Skratka ta prezyvka nemusi byt bezpodmienecne zdrobnelina mena. ☺️

prostenika85
12. říj 2022

Každé jméno je krásné, pokud se krásně vysloví. I zdrobněliny Jáša/Šáša můžou znít hezky, pokud nebudou myšleny jako posměšek, ale naopak jako oslovení mezi přáteli. Holt každé jméno může být krásné i ho lze zkonit a obě jména jsou moc hezká 🤷‍♀️

autor
12. říj 2022

@prostenika85 s tímhle souhlasím 🙂

2hanah
12. říj 2022

Štěpán, je to hezčí, míň obvyklé dnes a u Jáchyma mě kromě "Jáchymku" nenapadá jiná zdrobnělina, jak mu doma říkat - "Jácho"??? To je blbý a jiné oslovení mě teda nenapadá.

autor
12. říj 2022

@2hanah je pravda, že Jáchymovi bychom říkali asi jen Jáchymku, Štěpánovi jak Štěpánku, tak třeba Štěpi

dyechampion
12. říj 2022

No jenze tak to ve skolach nefunguje ;)

vineta
12. říj 2022

Jsou to krásná jména, podle mě máte ještě na rozhodování spoustu času, nechala bych si to klidně na okamžik, až ho uvidíte, co se Vám k němu bude víc hodit. Jinak zdrobněliny se ke každému jménu dají vymyslet příšerný, tím bych se neřídila.

autor
12. říj 2022

@dyechampion A jak to funguje? To mám vymýšlet jméno tak, že budu přemýšlet, co někoho napadne za x let ve škole? To bych měla děti beze jména asi. A nejen já.

autor
12. říj 2022

@vineta no popravdě i o tom jsem už přemýšlela, ale zatím převažuje Štěpán, tak to dost možná nebude ani třeba 😁

badyr
12. říj 2022

@2hanah my třeba synovi říkáme Jájo, Jášo nepoužíváme vůbec.

werik153
12. říj 2022

Štěpán

levandule_k
13. říj 2022

@kitycat Ne jméno manželovi jsem nevybírala, ale prostě když váhám mezi různými jmény, tak je pro mě plus, když se to jméno dá různě zkracovat.

kristyneckaa27
14. říj 2022

Štěpán 😊 máme doma 9ti měsíčního Štěpánka,a skloňovat se dá vážně různě 😁

vevercicka
14. říj 2022

Mně se líbí Štěpán 👌

korin
14. říj 2022

Štěpánů je určitě víc, možná je to pro vás důležité. Jáchym může být Jáša, nebála bych se toho, beztak mu můžete vymyslet spoustu přezdívek nesouvisejících se jménem. Obě jména jsou krásná.

ladyjigsaw
14. říj 2022

Víc se mi líbí Štěpán

rencinka87
14. říj 2022

Ja bych brala v uvahu i kdy ma svatek - Stepan je hned na Vanoce a pises, ze termin mas za necele tri mesice, takze taky kolem Vanoc?

dzogobela
15. říj 2022

Stepan 🙂 ja mam u Jachyma problem se zdrobnelinama... Jachymek mi prijde divny, kamaradi maji a rikaji mu Jášo... to se mi proste nelibi 🤷🏻‍♀️ Ale my resili i svatky no, aby to nemely deti hned u sebe. Nevim, kdy mas termin 🤷🏻‍♀️🙂

ruzovyjednorozec77
15. říj 2022

Me zas nešel u Kryštofa přes pusu Stofi a zvykla jsem si 🙃 jinak me se libi víc Jachymek.

lucieevita
15. říj 2022

Štěpán je za mě Top 👌
Krásné jméno 🤩🤩🤩
Štěpi, Štěpík, Štěpánek.. Stepfi🥳

modrejka
15. říj 2022

Jáchym❤ Krásné čisté jméno. Štěpán je komplikovane, všude háčky a čárky.

jupiter2013
15. říj 2022

Obě jména jsou hezká, ale mnohem víc se mi líbí Jáchym 🙂

lucluclucluc
15. říj 2022

Za mě Jáchym ❤❤

Strana
z2