icon

Těhotenství při kojení, udrží se miminko?

elekthra
6. led 2016

Ahoj holky, řeším jestli jsem těhotná nebo ne 🙂 Přestože stále hodně kojím, tak už jsem měla 7 pravidelných cyklů MS. Sice byly od sebe jen 26 dní a trvaly 8 dní, ale byly pravidelné. Teď už 6tý den (od 1.1.) slabounce špiním a bolí mě břicho (jako při nadcházející MS), která má ale přijít až 10.1.! to mi přijde dost brzo, aby mi MS začala už teď a navíc tak strašně slaboulince... s manželem se chráníme, ale není to asi úplně spolehlivé. Pokud jsem těhotná, tak miminko radostně přivítáme 😵 ale co mi dělá starost: pokud jsem těhotná a špiním, znamená to, že se miminko neudrží? Můžu udělat něco pro to, aby se případně udrželo? Těhotenský test negativní (vím, že je brzy). Kdy to může poznat doktor? a existuje případně něco, co by miminko pomohlo udržet? děkuji za info a případné rady nebo zkušenosti 🙂

blahova_andrea
6. led 2016

teď nic udělat nemůžeš. pokud ms nepřijde, tak si udělej test znovu. dr. to na utz zatím taky vidět nemůže, musel by ti udělat krevní testy. co se týká kojení, tak tam vím, že bývá občas problém až u pokročilého těhotenství, že některé maminky musí přestat kojit, protože by mohly předčasně porodit. u tebe je na vše brzo. špinit můžeš z mnoha různých důvodů a pokud jsi těhotná, tak stresem ohledně udržení miminka si určitě nepomůžeš 😉 zkus být v klidu, užívej si prvního prcka a zbytek začni řešit za pár dní. to ti uteče 🙂 já teda u obou dětí dostala ms brzo. u prvního hned po šestinedělí a u druhého snad jen o měsíc, max. dva později. u prvního jsem myslela, že je to tím, že nekojím, ale druhou kojím stále a hodně a stejně to vliv na cyklus nemělo 😅

elekthra
autor
7. led 2016

@blahova_andrea tak jsi mě uklidnila, děkuju 🙂 pokud se nedá nic dělat, tak vydržím do příštího týdne, uvidíme, jak se to vyvine.... ale jsem napjatá jak kšandy... 🙂

blahova_andrea
7. led 2016

@elekthra víš, ono pokud je ti souzeno to miminko mít, tak se udrží a bude tam, pokud je tam nějaký problém, tak to teď stejně nijak zachránit nejde. tělo většinou ví, proč to vzdá a pustí. příští týden uvidíš jestli se objeví // nebo jestli ti dr. řekne, že máš třeba rozhozené hormony, že je problém jinde.