Těhotenství prospívá. To je nějaký doktorský slang?
Těhotenství prospívá - to je nějaký doktorsky sleng? 😃 Můj gynekolog to říká snad pokazdy, jsem teď 20tt. Jednou jsem šla k jinýmu dr když můj měl dovcu a taky to řekl a na pohotovosti mi to řekli taky.. ptám se protože mi to slovo není nějak zvlášť sympatický, jako by říkalo není to dobrý ani zlý. Nebo já nevím, řeším teď každou volovinu. Pardon 😃
Promiň, ale ty tomu slovu nerozumíš? A co těhotenství prosperuje, tos taky mohla slyšet. Založíš kvůli tomu novou diskuzi?
Doktor není jasnovidec, co vidí, to popisuje.. pokud je vše o.k , dítě prospívá..nic míň, nic víc.. nehledej v tom problém
Osobně mi je sympatičtější "těhotenství prospívá", než kdybych slyšela "těhotenství neprospívá" 🤷 Holt jiné priority.
@mourovatakocka promiňte, ale jak to myslíte jiné priority? Já jsem přece nic takového neřekla a ani si to nemyslím. ;) Nemusíte ze mě dělat někoho špatného, děkuji. Já přece nejsem budoucí matka, která by chtěla slyšet těhotenství neprospívá, tak si tohle nechte. Myslela jsem to tak, že jsou i jiná slova, kterými vyjádřit, že je všechno dobrý. Jsem prvorodicka a všechen tenhle sleng je pro mě novej. A ještě jsem se nad tím pousmivala. Proboha 🤷🏻♀️🤦🏻♀️
Jo řešíš volovinu 🙂
@drakenn tak já nevím, tak si to přečtete ještě jednou. 😃 Pardon, že jsem vás tím tak pohorsila. 😁
@tasimia ano já vím, to jsem řekla. 🙂
Ne, tys mě nepohoršila. Ale hledáš chyby, kde nejsou..až to bude fatální, či to k fatalnosti povede, dozvíš se to. Doktoři nejsou debilové..a kvůli takovym, jako jsi ty se furt musí něčím kryt..
Pro normal lidí informace těhotenství přispívá je to dost jasná a vypovídající informace..
A co teprv když tě doktorka okřikne při hlazení bříška - "nedrážděte si dělohu". 😀
@drakenn jak jako jsem já? Nechápu. Vždyť já z toho přece nedělám kovbojku nebo snad jo? 😁 Premyslela jsem pouze nad tím slovem a z doktorů nedělám debily. Jsem ráda že je moje dítě v pořádku. Tak mě neurazej, že nejsem normální. Dík
Sorry, svým příspěvkem zpochybnuješ verdikt doktorů. Založila jsi na tom diskuzi. Nebo opravdu tomu slovu nerozumíš?!
Autorka tomu termínu rozumí, spíš se podivuje nad tím, proč třeba neřeknou "miminko je v pořádku, vyvíjí se dobře, nevidím komplikace.."
Mně to teda přijde jako dobré a nee něco mezi zlým a dobrým.
Čas na řešení takových kravin... to bych chtěla mít 🤦🏻♀️
Ale slovo “prospivat” neni prece doktorskej slang 😁 tys to nikdy neslysela?? “Dite dobre roste, prospiva hezky”, “Ve skole prospela s vyznamenanim.”, “Den volna mi prospel.” napriklad 🤷🏻♀️
Není nic lepšího než slyšet, že prospívá.Víc není potřeba vědět
Přesně tak, není to žádný doktorský slang, používá se to normálně 😀 a už vůbec to neznamená, že to není ani dobrý, ani zlý, naopak vyloženě to znamená, že je všechno v pořádku.
Slovo prospívá je naprosto běžné slovo..🤷
@journals nekdo ten cas ma zase na cteni takovych kravin😉

😀 😀 jo to oni tak rikaji, kdyz chteji dat najevo, ze se vse vyviji dobre a tak jak ma 🙂 (s durazem na vyvoj v case, ze se to proste nezastavilo)